Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere her



Galleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Knopsvane - (Cygnus olor) - Mute Swan
Fugleart (IOC): Knopsvane (Cygnus olor) Mute Swan - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Svaner på himmelfærd
Lokalitet: Kirkemosen, Brønshøj, Danmark
Dato: 2. januar 2009
Billede opsætning: Nikon D40 + Nikkor 70 - 300 AF - S VR ED
Fotograf: Nikolaj Noel Christensen, Danmark
Uploadet den: 4. januar 2009
Hits: Billedet har været vist 3455 gange.
DK List Ranking: Set af 1306 ud af totalt 1510 personer!



Kommentarer:

Torben Molke Agentoft skriver søndag 4. januar 2009 kl. 20.45
Meget dårligt billed - har set bedre
mangler både skarphed og billedet er utydelig


Nikolaj noel christensen skriver søndag 4. januar 2009 kl. 20.50
Hej Torben

Jamen mange tak skal du have ;). Måske kunne det være du skulle klikke billede op i dets rigtige format ( Stor størrelse ) ellers også er det måske bare din skærm, som er dårlig.

Håber du selv kan lave noget der er bedre.

Mvh Nikolaj


Klaus Malling Olsen skriver søndag 4. januar 2009 kl. 21.07
Et smukt studie af synkronflyvning i vinter-modlys.
Mere af den slags, tak!


Freddy S. Hansen skriver søndag 4. januar 2009 kl. 21.33
Hvis jeg må være meget fri og udtrykke mig meget frit, så er det for mig og jeg gentager for mig, et rigtigt rigtigt dødsygt billede, hvad i al verden skal jeg på en seriøs fugleside bruge et sådan billede til.


Anne Navntoft skriver søndag 4. januar 2009 kl. 22.02
Nu er det jo enhver frit for, hvilket billede man vil bruge tid på at klikke ind og se nærmere på.

Jeg synes, at det er et pænt og stemningsfuldt billede.
Tillykke med det


Nikolaj noel christensen skriver mandag 5. januar 2009 kl. 00.11
Hej Allesammen

Tillad mig blot at resumere.

For det første var mit indlæg ikke ment, som en provokation. Jeg søger blot et svar, men som bekendt er der mange svar på alting.

Til Klaus

Mange tak skal du have og tak for turen idag.

Til Freddy

Det glæder mig da du synes, at det er dødsygt billede. For efter min mening forstår du så bare ikke den smukke æstetik i billede. Dertil skal det da siges, at jeg har masser langt mere seriøse billeder liggende i arkivet for eksempel billeder af den aktuelle høgeugle i det skånske, feltstudie billeder af stribet græshoppesanger ved Grønning og samt andre ting, som netfugl tidligere ikke har ville modtage.

Til Anne

Tak skal du have. Godt at se, at nogen rent faktisk forstår sig på det smukke i det enkele, og måske ikke altid lader SU arterne ( Hitsene ) komme først for eksempel Amerikansk Sortand. Som jo alligevel ligger 800 meter ude.

Min personlig indfaldsvinkel til fuglene og hvor vores natur. Går gennem kameraet og det at finde æstetikken i naturen. For mig er mange Hits egentlig ligegyldig, men hvis jeg kan få en nær oplevelse med en høgeugle eller et svane par på den smukke vinter-himmel, så er jeg sådan set glad.

Mvh Nikolaj


Jon Lehmberg skriver mandag 5. januar 2009 kl. 01.38
...sikken en underlig diskussion! Her til aften kan jeg se , at der er ikke mindre end 24.261 billeder i Galleriet. Der skulle således være nok at kigge på uanset om man er til almindelige arter , SU-arter , danske eller udenlandske fugle , nærbilleder , stemningsbilleder eller noget helt andet.
Det fototekniske - som eksempelvis skarphed - kan man selvfølgelig altid debattere , men der er vist ikke så meget at komme efter her , hvis man (som Nikolaj foreslår) klikker på billedet for at se det i den "rigtige" størrelse.
Personligt synes jeg , ligesom flere andre , at billedet er ganske fint og stemningsfuldt. Og så kan jeg iøvrigt ikke forstå , at nogen finder det nødvendigt , at gå så hårdt til en ung naturfotograf!

Med venlig hilsen
Jon


Søren Brinch skriver mandag 5. januar 2009 kl. 02.11
Det er med billeder her på netfugl som fjernsynsprogrammer - man behøver ikke at forholde sig til hvert eneste. Kig på dem, der siger dig noget, og drop syrlige indlæg overfor dem, der ikke siger dig noget.

Med 24.261 billeder må der være noget for enhver smag. Det kaldes mangfoldighed.


Nikolaj noel christensen skriver mandag 5. januar 2009 kl. 13.24
Hej Jon og Søren

Tak for de fornuftige svar. Frem for den latterlig kritik. Dertil har Søren helt ret, for der er jo masser af billeder at se på og man vælger selv hvilke.

mvh Nikolaj


Søren Brinch skriver mandag 5. januar 2009 kl. 13.41
Iøvrigt synes jeg faktisk, at det er et meget spændende og godt fanget billede...... Som Klaus også siger - et fuldstændigt synkront billede med en god bevægelse. Jeg vil tilføje Jizz a la Jazz ;-)


Nikolaj noel christensen skriver mandag 5. januar 2009 kl. 18.50
Jamen så takker jeg da endnu engang :).

Iøvrigt er kritik ikke altid latterlig. Det kommer an på, hvordan man formulere sig.


Jan Fischer Rasmussen skriver mandag 5. januar 2009 kl. 20.43
Ja det er jo ikke ikke et billede, man lærer noget videnskabeligt af, men jeg ville nu gerne have taget det ;-)


Peter Sunesen skriver mandag 5. januar 2009 kl. 20.49
Det ved jeg nu ikke rigtigt......aerodynamik og anatomi kan da vist godt kaldes videnskab.....

Peter


Nikolaj noel christensen skriver mandag 5. januar 2009 kl. 21.26
Til Jan

Mange tak skal du have :).

Til Peter

Det kan jeg kun give dig ret i :).

Mvh Nikolaj


Morten Christensen skriver mandag 5. januar 2009 kl. 23.45
Knopsvanen er danmarks nationalfugl og vi kender alle HC Andersens Eventyr om Den Grimme Ælling. En mere betydningsfuld fugl findes vel næppe i DK udover måske den mystiske Ravn som var at finde på danmarks flag før vi fik dannebrog og hvor to eksemplarer sad på hver sin side af vores gamle gud Odins højsæde. Jeg har selv været heldig at se en "flok" på 2 knopsvaner og en flok af 4 flyve tæt på mig i Hirtshals og ude ved den vendsysselske vestkyst for nylig. Det er et imponerende og bjergtagende syn. Vingefanget er jo enormt! Lad os være glade for at nogle fugle stadig trives i DK. Knopsvanen var ved at blive udryddet for ikke så lang tid tilbage.

Fra wikipedia:

Knopsvanen (Cygnus olor) er den kendteste af vores tre svanearter i Danmark. Den bliver 150 cm lang og er Danmarks største fugl. Knopsvanen var ved at blive udryddet, men totalfredning har medført, at den nu findes ynglende i enhver større dansk Sø. I 1925 var der kun cirka tre fugle tilbage, i 1950 var der cirka 3-400 par, og i 1955 1.000 par, i 1978 4.000 par.

Nikolajs billede har et meget flot motiv, hvor svanerne er perfekt placerede i forhold til hinanden, efter min ydmyge mening. Belysningen er dog mindre heldig, men det synes jeg nu ikke gør så meget, for lyset kan man jo ikke være herre over! Du kan dog undgå det hvide skær rundt om fuglen når du bruger skarphedsfilteret. Det er ret let men lidt tidskrævende, for det er manuelt arbejde ;)

Idéen er, at du har et originallayer med fuglen. Du kopierer dette layer og lægger kopien ovenpå originallayeret. På det nye øverste layer, gør du fuglen lige så skarp du vil uden at tage hensyn til hvad der sker i resten af billedet, fex. det hvide skær. Derefter lægger du en layer mask ovenpå det øverste layer og så maler du alt undtagen fuglen sort (at male noget sort i en layer mask er det samme som at radere!).. Derefter vil kun fuglen være skarp og alt andet uden om vil være taget fra det underliggende layer, som ikke er blevet ødelagt af skarphedsfilteret. Jeg skal gerne uddybe det, hvis du vil. Bare skriv til mig ;) man kan sikkert også finde opskriften på nettet med forklarende billeder til.

Bare lidt konstruktiv kritik. Der skal vel også være plads til det :) Jeg vil personligt blive glad hvis nogle ville give mig tips til hvordan jeg kan gøre mine billeder bedre. Ovenstående metode blev også givet til mig af en kollega :)


Mvh. MCH


Nikolaj noel christensen skriver tirsdag 6. januar 2009 kl. 00.25
Hej Morten

Mange tak for det meget kontruktive indlæg, som alle jo kan lære noget af.

Jeg forstår mig skam stort udfyldt på grundlæggende redigering. Således bruger jeg selv photoshop på samtlig billeder stort set og dette er ikke en undtagelse.

Jeg synes personligt selv, at jeg har rammet det hele mere end godt idet lyset var ved at være meget dårligt, da ovenstående billede blevet taget.

Jeg ser iøvrigt intet hvidt rundt om fuglene/fuglen. For mig personligt er hele tricket i billede, den måde som vinger bliver belyset på. Da svanen/svanerne selv udstår som værende mørke, mens vingerne lyser op.

Iøvrigt godt at få endnu en kollega :)

Mvh Nikolaj


Søren Skov skriver tirsdag 6. januar 2009 kl. 07.02
Det er med stor forundring, at jeg ser denne polemik på Netfugl. En fotograf har taget et smukt fuglebillede, der er så fint og fortællende, at Netfugl har valgt at lægge det på siden. Og hvad sker der - reaktionen er et usædvanligt surt opstød.
Jeg kender ikke Torben Agentoft, så det er ikke til at vide, hvorfor han reagerer som en sur gammel mand, men glæden ved fuglenes skønhed, er da grundlaget for alt det andet vi laver som fuglekiggere - og dermed også for arbejdet med fuglebeskyttelse og interessen ved at fordybe sig i kendetegn på de svære arter.
For mig er det en glæde at se et flot foto som Nikolajs knopsvaner - de sorte svaner i modlyset er jo næsten som et grafisk kunstværk.
Jeg glæder mig også over at se fotos i galleriet af svære måger og af diverse svære andehybrider.
Styrken ved galleriet på Netfugl er netop, at her er plads til både de billeder, der formidler fuglenes skønhed, og til andre billeder, som åbner for en debat om kendetegn på svære arter.
Sådan skulle det også gerne være i fremtiden

De bedste hilsner
Søren Skov


Klaus Malling Olsen skriver tirsdag 6. januar 2009 kl. 13.40
Den mørke silhuet og de synkrone bevægelser gør, at dette foto må kunne afsættes til en eller anden virksomhed, der søger et stærkt og symbolladet logo! DOF har jo viberne...


Søren Brinch skriver tirsdag 6. januar 2009 kl. 14.46
Måske en lidt lyssky forretning med dobbelt og synkron bogføring - behøves jeg sige navnet?

I den pæne ende af virksomhedsskalaen er der Svanekøkkenet.....


Nikolaj noel christensen skriver tirsdag 6. januar 2009 kl. 16.23
Hej Søren Skov

Tak for din på alle måder kontuktive og fornuftige kommentar. Det lader til at vi har samme opfattelse, nå det kommer til fuglene.

Jeg kan forøvrigt kun være enig med det hele.

Mvh Nikolaj



Nikolaj noel christensen skriver tirsdag 6. januar 2009 kl. 16.23
Hej Klaus og Søren Brinch

Jeg har faktisk selv tænkt den samme tanke :).

mvh Nikolaj


Ragnar Smith skriver onsdag 1. december 2010 kl. 14.17
Hey er det ikke juvenile svaner med den manglende knop og det smudsige indtryk... bare til en afvekseling;-) det er faktisk et fedt billede som sagt meget symbolsk af en national-fugl

MVH Ragnar



Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.



Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.



til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.102 sek.
til toppen