Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0
Fejl i visning af billede!


Modtag Roadrunner - læs mere her



Galleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Langnæbbet Sneppeklire - (Limnodromus scolopaceus) - Long-billed Dowitcher
Fugleart (IOC): Langnæbbet Sneppeklire (Limnodromus scolopaceus) Long-billed Dowitcher - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Langnæbbet Sneppeklire ?
Lokalitet: Lønnerup Fjord, NV-Jylland, Danmark
Dato: 5. januar 2009
Billede info: Kommentarer ønskes?
Billede opsætning: Canon Mark II N+ Canon EF 500mm f/4.0L IS USM + 1,4 extender
Fotograf: Peter Nielsen, Danmark
Uploadet den: 8. januar 2009
Hits: Billedet har været vist 4266 gange.
DK List Ranking: Set af 350 ud af totalt 1510 personer!
Mere detaljeret information om dette fund findes her: [fund information].
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].



Kommentarer:

Anni og Peter Nielsen skriver torsdag 8. januar 2009 kl. 19.01
Fuglen fouragerede ivrigt og rastløst i åbent vand i Lønnerup Fjords vestlige del, med næsten konstant sænket næb. Den voldte en del problemer, især fordi vi dårligt nok nåede at se næbbet oven vande. Dog var der dette her billede til allersidst, lige inden hele flokken røg op.

Mistanken om Sneppeklire meldte sig spontant pga. den ringe størrelse – de omkringstående Dobbeltbekkasiner virkede blot en anelse mindre. At det skulle være en Sneppeklire virkede dog usandsynligt, hvorfor vi i første omgang slog det hen som en sandsynlig Lille Kobbersneppe (dog uden for alvor at være overbevist), men efter at have set nærmere på billederne i dag, og have diskuteret emnet adskillige timer og stort set forgæves (bortset fra et fransk foto som bragte sveden frem på panden!) ledt efter Sneppeklirer i vinterdragt, valgte vi alligevel at lægge billedet ind til kommentarer.

Vh/Anni og Peter


Anni og Peter Nielsen skriver torsdag 8. januar 2009 kl. 19.22
Og de mørke prikker på bageste del af flanken indikerer vel, at der er tale om en 2k (1. vinter)?



Sebastian Klein skriver torsdag 8. januar 2009 kl. 19.28
Jo, den er god nok. Og der er sikkert en del, der gerne vil se den, hvis den da er der endnu?


Sebastian Klein skriver torsdag 8. januar 2009 kl. 19.42
Imponerende med et vinterfund efter det ret sene fund den 22/11 2008 på Tipperne/Værnengene. Netop Langnæbbet Sneppeklire optræder ofte ret sent. Flere af vores nabolande har vinterfund og det eneste danske fund udenfor Jylland er desuden næsten også et vinterfund - nemlig 27/11 1960 på Vestamager.


Anni og Peter Nielsen skriver torsdag 8. januar 2009 kl. 20.58
Det nøjagtige findersted er: Hovsørvej ca. 200m inden krydset ved Sennelsvej – og når man kommer østfra fra Hovsør, er det på højre side af vejen på det sted, hvor et åudløb/sumpsted når næsten helt ned til landevejen.

Dette forløb, med den nærmest totale mangel fotos af Langnæppet Sneppeklires vinterdragt, viser med al ønskelig tydelighed, at der er et stort og umætteligt behov for at fotografer bestræber sig på at opsnappe dok. af fugles (måske især vadefugles) overgangs- og vinterdragter (som Jens Overgaard Christensen netop så glimrende har gjort!), hvad enten man fotograferer i andre verdensdele eller hvor det måtte være.


Rune Sø Neergaard skriver torsdag 8. januar 2009 kl. 23.37
Hej Anni og Peter

Tillykke med fundet - fedt!

Jeg synes nu, at det er relativt let at finde billeder af Langnæbbet Sneppeklire i vinterdragt på nettet. Eksempelvis kan man bare skrive det engelske artsnavn i Google og lede under billeder, så popper der masser af billeder af arten, også i vinterdragt, op!

En lille bøn generelt. Hvis man finder noget, som man mistænker er sjældent, ret da henvendelse til andre med det samme i stedet for at vente adskillige dage. Der er oftest masser af birdere, der er behjælpelige med kommentarer.

Det skal selvfølgelig stå folk frit for, men hvis man selv interesserer sig og kører efter sjældne fugle, så synes jeg også, man har en vis forpligtelse til at informere andre relativt hurtigt. Jeg forestiller mig scenariet, hvor en Stor Taffeland er blevet fotograferet i Egå Engsø, men pga. tvivl er billederne først blevet offentliggjort en måned senere - og fuglen er væk.

Mvh Rune


Jan Ingvaedt Jörgensen skriver fredag 9. januar 2009 kl. 07.32
När man 'googlar' skall man vara medveten om att den ofta stora svårigheten (särskilt i sommar, men speciellt i vinterdräkt)att skilja långnäbbade från kortnäbbade gör att artbestämningen inte alltid är pålitlig! Även en hel del juvenila långnäbbade och kortnäbbade byter namn med varandra.
Det samma gäller om man söker på artsnamnet+Pbase.
Kroppsformen på Jyllands fågeln är en bra start.

JanJ


Anni og Peter Nielsen skriver fredag 9. januar 2009 kl. 09.06
Tak for kommentarerne.

Holdningen skal der ikke et øjeblik herske tvivl om, Rune, den står klokkeklart: I samme øjeblik, man værdsætter og gør brug af andres præcise udmeldinger, bør dette helt naturligt have som konsekvens, at man selv efter bedste evne forsøger at betale denne goodwill tilbage. Alt andet ville være både ulogisk og uforskammet. Og det er såmænd udmærket, at dette enkle princip kommer til at stå under billedet her.

(I dette tilfælde er der i øvrigt andre, private grunde, som ikke kan offentliggøres på nettet, til at udmeldingen kommer for sent.)

Hvis det holder stik, hvad Jan Ingvaedt pointerer om den relativt høje rate af fejlbestemmelser blandt googlede fotos, så underbygger det blot synspunktet om, at man selv ideelt set må fare ud og skaffe de fornødne dokumentationer for vinterdragter m.m. I bedste fald kunne man måske google sig frem til Sneppeklire sp.

Fuglen bliver i øvrigt eftersøgt ved Lønnerup Fjord her til formiddag!



Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.



Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.



til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.058 sek.
til toppen