Tim Andersen skriver fredag 20. februar 2009 kl. 10.20
Måske ser jeg helt forkert på dette foto, siden ingen andre endnu har reageret. Jeg kan ikke rigtig blive enig med mig selv om fuglen er på vej væk eller den nærmer sig, men det ser mest ud som den er på vej væk. I så fald må det være en U-formet hvid overgump man ser samt en sort hale, og det leder tankerne hen på en helt anden ørn end havørn. Her er den fanget i en situation, hvor det er svært at se andre karakterer. Er der mon flere fotos?
Peter Sunesen skriver fredag 20. februar 2009 kl. 13.53
Hej Tim,
Jeg opfatter fuglen som flyvende hen imod beskueren. Altså er det undersiden man ser, og følgelig er den lyse "hestesko" undergump/underhaledækfjer. Dette passer på Havørn, men jeg er bestemt ikke skråsikker!
Hej Tim og Peter
Der er andre billeder men de viser ikke andet end dette. Fuglen er på jagt efter den ene gås og er derfor på vej væk fra mig. Jeg syntes også den så lidt underlig ud. Derfor ?
Jeg synes du skal indsende de øvrige billeder til Netfugl Morten, måske nogle rigtige kyndige kan kloge sig på dem. En så tydelig hvid hestesko med meget sortagtigt halebånd passer jo ikke på Havørn. Da det er overside vi ser, kan manglen på lyse bånd på dækfjer og tilsyneladende meget lyse gråbrune toner, for mig at se, pege i retning af en mulig subadult Kejserørn!
Det kunne godt ligne en ørn ved første øjekast, men der er et eller andet galt.
Halen synes meget kort og formen på overgumpen synes at antyde gås fremfor ørn (som også påpeget af THH under det andet foto af fuglen).
Jeg tror geden kan barberes (af alle), hvis vi får oploadet de sidste fotos(selvom de er nok så dårlige).
Det er der jo ikke noget at gøre ved.
Overvingens tegninger (som jo kun lige kan erkendes!) burde imidlertid give de fleste en ide om, hvad det er for en art.
Om ikke andet, så kan man jo altid læse THH's indlæg under det andet foto.
Kim Fischer skriver fredag 20. februar 2009 kl. 19.52
Så først det andet foto. Det kiggede jeg på i lang tid...hvor er den ørn? Og så den her mærkelige ting på dette foto (syg Svartbagelignende?), som jo i forbindelse med det andet foto klart er en gås. Bramgås er et udmærket bud. Men spørgsmålet rejser sig: Hvad med ørnen? Det mærkelige er, at gæssene på billederne ikke ligefrem tyder på tilstedeværelsen af en ørn i nærheden, f.eks. strækker fuglene på vandet ikke hals.
René Rantzau skriver lørdag 21. februar 2009 kl. 09.33
For mig ligner det en gås og da den virker større end bramgæssene vil jeg "skyde" på canadagås..