En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].
Kommentarer:
Hans Lind skriver torsdag 19. februar 2009 kl. 12.31
Hej Klaus.
Kan du på originalbillederne aflæse nummer eller måske hvilken ringmærkningscentral, den kommer fra? Eller ved du, om den er mærket i Sverige?
Den er mærket i Klågerup. Hvilket gjorde, at den næstfølgende lørdag var hysterisk sky. Jeg ved ikke,hvor mange gange jeg fik at vide at den var her for fem minutter siden. :-(
Klaus Dichmann skriver torsdag 19. februar 2009 kl. 13.29
Hej Hans og Jens. Ifølge min info. svarer de nøje til hvad Jens skriver.
Jeg tænkte på om man ikke kunne forsøge at ringmærke vores egen Sortstrubede Drossel i Nivå, eller måske endnu bedre sætte en sender på den. Det kunne være interessant at vide om den trækker tilbage til Sibirien, især når nu vi ved at den vender tilbage til samme lokalitet hver vinter.
Peter Sunesen skriver søndag 22. februar 2009 kl. 19.00
Hej Erik,
Ja det kunne være interessant, men chancen for en genmelding fra sibirien er så mikroskopisk, at det næsten ville være synd at stresse fuglen ved indfangning og håndtering. Jeg mener at genmeldinger af småfugle generelt måles i promiller, og det er endda tal der fra tæt befolkede områder, hvor chancen for genmeldinger eller kontrolfangst er
langt,langt større end fra gigantiske, mennesketomme områder.
Det var nu også mest en radiosender jeg tænkte på, det er vist prøvet med gøge.
Den svenske drossel virkede ikke særlig stresset da vi var derovre sidste onsdag, og det var efter at den var blevet ringmærket. I øvrigt er der jo også en rimelig mulihed for at den om sommeren opholder sig på vores breddegrader.
Interessant sprogligt spørgsmål, men jeg er ret sikker på at vendingen "på vores breddegrader" kan læses i betydningen: I vores del af verden, men ret mig gerne hvis jeg tager fejl.
hilsen erik
Georg Hoffmann skriver torsdag 26. februar 2009 kl. 16.27
MHT den sortstrubede i Nivå
D. 26. 02 var jeg deroppe og fandt den nede i hjørnet. Da den bemærkede mig fløj den over til mig og satte sig 1 m. foran mine fødder, der blev den i ca 10 min, hvor den nåede at spise 5 orme og ofte sad den stille og kikkede op på mig.Har nogen oplevet noget lignende. Min teori kan være at min røde jakke tiltrak den fordi der hvor den kommer fra hedder hannerne ruficollis. Hvad sider i ?
Georg
Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.
Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.