Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Troldand x Bjergand - (Aythya fuligula x Aythya marila) - Tufted Duck x Greater Scaup
Lokalitet: Møllekrogen - Esrum Sø, Danmark
Dato: 11. april 2009
Billede opsætning: Canon 50d + 100-400mm f/4.6
Fotograf: Jacob Neumann, Danmark
Uploadet den: 12. april 2009
Hits: Billedet har været vist 2128 gange.Kommentarer:

Rasmus Strack skriver tirsdag 14. april 2009 kl. 08.24
Hej Jacob,

fuglen her har intet med en lille bjergand at gøre, selvom at den måske kan ligne lidt. Alene næbneglen er med til at gøre fuglen til en hybrid. Havde fuglen været en lille bjergand, ville næbneglen være smald i spidsen som denne fugl http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=21528

Fuglen har jo en top og ikke kun en lille bule i nakken, vatteringen i ryggen er ikke grov nok, og så er fuglen nok for stor. Jeg tror at denne fugl er en jeg så på lokaliteten tidligere denne vinter.

Mvh RS


Jørgen Munck skriver tirsdag 14. april 2009 kl. 21.20
Næbbet er også for ligesidet
Mvh.


Knud N. Flensted skriver tirsdag 14. april 2009 kl. 21.37
Jeg synes Troldand x Bjergand er et godt bud.


Klaus Malling Olsen skriver tirsdag 14. april 2009 kl. 22.29
Troldand X Bjergand er et godt bud på denne hybrid. Jeg har dog forståelse for, at fuglen preliniært bestemmes til Lille Bjergand, da fuglen har ret mange ligheder med en sådan. Dog har Lille Bjergand han altid tydeligt tværbåndet ryg, hvorimod den ret ensartede, som billedet fint viser, ikke ses hos Bjergænderne.

Hvis man har studeret mængder af dykænder er det let at udelukke Lille Bjergand. Men faldgruppen "hybrider" er en videnskab, der ikke nødvendigvis dækkes i den gængse litteratur med samme grundighed som bestemmelse af rene arter. At denne fugl intet har med Lille Bjergand at gøre er jeg ikke helt enig i. Og faktisk er Lille Bjergand blandt de sjældne gæster til europa, der er mest summarisk omtalt i den gængse litteratur, der simpelt hen er skrevet før arten for ikke så mange år siden begyndte at vise sig regelmæssigt i Europa.
Ved hjælp af en felthåndbog, der ikke dækker hybrider grundigt, ledes man let til at bestemme fugle som denne til Lille bjergand på kombination af hovedform (dog med for meget top) og rygfarve.Desuden er det næppe gængs viden, at næbneglens form er vigtig. Denne fugl har en for bred og trekantet sort næbnegl, der bedre passer på Bjergand, hvor Lille Bjergand næbnegl nærmest er en smal streg, ikke voldsomt meget bredere end næseboret. Men man skal være mere end almindelig indsat i litteraturen, samt have foretaget egne studier, for at erkende dette.

Det er ikke første gang, at en skummel hybrid bestemmes til Lille Bjergand, og næppe heller sidste gang.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.052 sek.
til toppen