Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Vandrefalk - (Falco peregrinus) - Peregrine Falcon
Fugleart (IOC): Vandrefalk (Falco peregrinus) Peregrine Falcon - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Porsmose/Gødstrup Sø, Danmark
Dato: 13. april 2009
Billede info: Bliver efter at have kigget på mine billeder pludselig i tvivl, om jeg var for hurtig, da jeg bestemte denne til jagtfalk. ud over at fuglen var enorm, var min oplevelse i felten, at undervingen var tydeligt 2-farvet med markant mørke dækkere og lyse svingfjer. Og man kan også ane en forskel på billedet til venstre, men slet ikke så tydeligt som jeg oplevede det. Og fuglen ser meget lys og noget vandrefalkeagtig ud på det billede - helt i modsætning til min oplevelse i felten, hvor fuglen overhovedet ikke signalerede vandrefalk. Kan forskellen mellem oplevelse i felten og foto forklares med det stærke sollys? Eller er det bare mig der havde fået solstik? Der er nok nogen, som er bedre til det med proportioner, end jeg er. Hjælp til afklaring søges!
Fotograf: Torben Sebro, Danmark
Uploadet den: 14. april 2009
Hits: Billedet har været vist 2809 gange.
DK List Ranking: Set af 1064 ud af totalt 1510 personer!Kommentarer:

Kim Fischer skriver onsdag 15. april 2009 kl. 00.09
Jeg tror alle fotografer har oplevet fotos markant anderledes end det oplevede. Men mange har vel også oplevet at være så optaget af at fotografere, at det oplevede ikke opleves optimalt. Proportioner og tegninger peger, efter min opfattelse, entydigt på en 2k Vandrefalk. Det ser ud som om lyset er skarpt, hvilket ofte snyder mht. kontraster. Hunner af Vandrefalk kan virke meget store og blege, så forveksling med Jagtfalk er nærmest en klassiker. Jagtfalk ville vise større "tønde"-krop, afrundede vingespidser og længere hale. Skægstriben ville også være mindre markant.
mvh
Kim Fischer


Klaus Malling Olsen skriver onsdag 15. april 2009 kl. 08.46
Fuglns hovedtegninger ser næsten aftenfalkeagtige ud med sort maske. Dette ses hos en del nordlige Vandrefalke (calidus) - en stor, trækkende form, der årligt snyder, da de udover at være generelt lysere end hjemlige fugle også er større.
Der anes en lille kontrast på undervingen, men den er ikke større end at den falder indenfor vandrefalkens variation. Jagtfalk ville have haft større kontrast, hvor mindst de store dækfjer (og tit alle) er mørkere end svingfjerene - kontrasten til håndfladen er ofte størst, da Jagtfalkens håndflade er væsentligt mindre båndet end Vandrefalkens. Dette giver Jagtfalken en håndflade, der kan mindre om vågernes lyse.
Vingeformen er også væsentlig. Jagtfalk ville have haft længere og brede arm samt mere åreformet vingespids end denne fugl. Desuden kraftigere krop. Vandrefalken kan på fotos godt minde om Lærkefalk - eller en korthalet Aftenfalk. Jagtfalken er alt for kraftig til at man får denne idé.
Så min bedømmelse af fuglen på billedet er en lys Vandrefalk - calidus-type.Håber at nogle får udbytte af kommentarerne til denne spændende falk.


Torben Sebro skriver onsdag 15. april 2009 kl. 10.13
Tak for gode og udbytterige kommentarer. Selv om jeg er en anelse rystet, er jeg i hvert fald blevet klogere. Og så må jeg bare konstatere, at jagtfalk ikke er en af mine spidskompetencer!

Hvis "nogen" vil omdøbe dyret til en vandrefalk, siger jeg tak.

Mvh. TorbenNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.032 sek.
til toppen