Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0
Fejl i visning af billede!


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:Fejl i visning af billede!Billede information:
Fugleart: Mongolsk Ørkendompap - (Bucanetes mongolicus) - Mongolian Finch
Fugleart (IOC): Mongolsk Ørkendompap (Eremopsaltria mongolica) Mongolian Finch - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: han/male
Lokalitet: Serpmetas ved Calidran, Øst Anatolien, Tyrkiet
Dato: 23. maj 2009
Billede info: Caldiran var igen i år hot-spottet for denne stærkt eftertragtede art. Vi havde på en time midt på dagen 8+ i området, de fleste i par.
Med tanke på alle de mål-arter, der eksisterer på "den store runde" gennem det centrale og østlige Tyrkiet, er to uger kun at anbefale små, hurtigt arbejdende enheder med den rette indstilling og et smidigt køretøj, højst minibus. Større grupper må uvægerligt få fiasko grundet streng tidsramme og - især - hvis større bus skal anvendes. Dette vil skabe problemer i såvel sneklædte pas med smalle veje som i militært følsomme områder, hvor man lettere kan smutte ind uset i en lille personbil.

Dertil skal siges, at 2009 var det "fredeligste" år jeg har oplevet i Østtyrkiet, da militæret knapt længere var tilstede. Formenligt er tropperne for tiden koncentreret til de sydøstlige provinser Siirt og Sirnak.
Billede opsætning: Canon EOS20 D med 400 mm. tele
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 1. juni 2009
Hits: Billedet har været vist 2368 gange.Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver tirsdag 2. juni 2009 kl. 23.53
Hvis nogen skal til Østtyrkiet i den nærmeste tid er der godt nyt om Mongolsk Ørkendompap. Jeg er p.t. i sms-kontakt med et italiensk hold, der meddeler, at de idag så arten ved såvel Ishak Pasa (der "gamle" sted") som en flok på 15+ i lavamarkerne ved Sogotsu mellem Dogubayacit og Ardahan. Stedet her er på modsatte side af et militærtårn, hvor nogle græssætere skærer sig ind i lavamarkerne. Dette sted checkede vi ikke særligt grundigt i år, men havde desuden to fugle ved passat Tendürek Gecedi på ovennævnte vej.


Mehmet Goren skriver onsdag 3. juni 2009 kl. 00.39
good catch! this specie couldn't photographed by turkish bird photographers yet ;) congrats!regards,Mehmet.


Klaus Malling Olsen skriver onsdag 3. juni 2009 kl. 18.14
Hi Mehmet!

Thanks a lot. Just to inform you and others, which may be interested innthe species this year. It seems rather easy, as the military activity this year is low in the border areas towards Iran. Apart from our 8+ birds at Serpmetas, we had two at Tendürek Gecedi. Others have in the last days found 15+ at Sogotsu and 2 at Ishak Pasa - all within the "well known range" of the species.


Mehmet Goren skriver søndag 14. juni 2009 kl. 23.27
Thanks for the information Klaus. One of the guys taken it last week. Kind Regards,Mehmet.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.070 sek.
til toppen