Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere her



Galleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Hvidvinget Terne - (Chlidonias leucopterus) - White-winged Tern
Fugleart (IOC): Hvidvinget Terne (Chlidonias leucopterus) White-winged Tern - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Melanistisk adult med 2 2K, 1 adult og 1 3K-type
Lokalitet: South Van Marshes, Van, Øst-Anatolien, Tyrkiet
Dato: 24. maj 2009
Billede info: Den "sjældneste" fugl under tyrkietsrejsen maj 2009? Denne melanistiske adulte Hvidvingede Terne havde de normalt sølvgrå/hvide partier afløst af bruntonet, incl. halen. Imod f.eks. olieforurening taler, at fuglen i øvrigt fløj normalt, og at de brune partier var helt ensartet fordelt over fuglen. Opdaget af Jens T. Madsen, mens "vi andre" var igang med at fotografere Lille Rørsanger, Citronvipstjert m.m.
Billede opsætning: Canon EOS20 D med 400 mm. tele
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Del af temaet: Farvemutationer m.m.
Uploadet den: 2. juni 2009
Hits: Billedet har været vist 3228 gange.
DK List Ranking: Set af 659 ud af totalt 1510 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].



Kommentarer:

Jens Toftelund Madsen skriver onsdag 3. juni 2009 kl. 09.26
Jeg (vi) havde faktisk øje på fuglen aftenen før men måtte da lade den gå som en underlig mørk Hvidvinget Terne grundet dårligt lys og en kraftig regnbyge der var hastig anmarch. Det taler derfor også imod olieforurening, at fuglen var frisk som en Terne trods nattens kraftige regn- og tordenbyger.

mvh Jens


Palle Jensen skriver onsdag 3. juni 2009 kl. 17.33
Den tror jeg ikke på. Det er for mig relativt tydeligt at fuglen er misfarvet af et eller andet.Faktisk ser det ud som om brystfjerene klumper lidt.Fuglen har badet i et eller andet, Selv underhalefjer er farvede,hvorimod vingespidser er gået delvis fri. Måske olie eller anden forurening, eller som mange svømmeænder kan have undersiden farvet af okker fra vandet, men melanistisk, Nej. Jeg husker faktisk selv tilbage på en melanistisk agerhøne som jeg så flere gange. Spændende, lige til den blev kørt ned. Den var stadig flot melanistisk og smittede ikke af, men efter at have taget en tot vat med sprit på, blev vattet også melanistisk.Og så var den ikke så interessant længere. Det blev senere klart at den havde støvbadel i gennem længere tid ved et brændt savværk.


Klaus Malling Olsen skriver onsdag 3. juni 2009 kl. 17.41
Punktet er naturligvis åben for diskussion. For iagttagerne var det nok vigtigst, at fuglen så ud som den gjorde, og derved afveg ganske meget fra det gængse billede af, hvordan en normalt Hvidvinget Terne bør se ud.
Det er da interessant at den kan se sådan ud - ligesom den nævnte Agerhøne.


Peter Sunesen skriver onsdag 3. juni 2009 kl. 17.58
Jeg er helt enig med Palle. Det er da vigtigt at vide om det er et genetisk, tilbagevendende fænomen, som f.eks. de melanistiske Hedehøge (særlig i Spanien), særprægede Musvitter (i Holland )- eller om det er menneskeskabte årsager, som denne terne eller de Husskader der et sted i Sverige blev misfarvede, således at de hvide partier blev "rosenmågelyserøde!
Mvh
Peter


Simon Sigaard Christiansen skriver onsdag 3. juni 2009 kl. 18.31
Dette forår på North Beach Israel, så jeg faktisk noget lignede hos en anden terneart. Her var det en dværgterne.

Den var også brunfarvet over det hele. Jeg var nu ret sikker på at det nok alligevel var olie som stod bag, men undrede mig da lidt over at en så olieskadet fugl kunne flyve rundt præcis som de andre dværgterner.

Men måske det er muligt alligevel....

/SSC


Troels M. Krogh skriver torsdag 4. juni 2009 kl. 13.44
Som Jens skriver, var vi ude i området for at se Lille Rørsanger aftenen før. Vi bemærkede denne mørke Terne stående på en sandbanke mellem flere Hvidvingede Terner. Men fik ikke gjort mere ved den, grundet blæst og kraftig regn.
Der kom mange regn- og tordenbyger i området, flere timer efter vi så ternen.
Sidst på eftermiddagen, dagen efter, vendte vi tilbage til området for at se nærmere på: Lille Rørsanger, Citronvipstjerter m.m.
Her bemærkede Jens og jeg igen ternen, der stod på en sandbanke mellem Hvidvingede Terner i flere aldre, samt en dværgterne. Den mørke Hvidvingede, var oppe og flyve flere gange med resten af flokken og tilbage på sandbanken. Den fløj som en ganske almindelig Hvidvinget Terne med de andre. Vores konklussion var at havde den været olie-skadet havde den ikke overlevet nattens regn, kulde og blæst. Dens adfærd på jorden og i luften var som at se en normal fugl.



Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.



Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.



til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.050 sek.
til toppen