Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Koboltkernebider - (Passerina caerulea) - Blue Grosbeak
Fugleart (IOC): Koboltkernebider (Passerina caerulea) Blue Grosbeak - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: males
Lokalitet: Sabine Woods, Texas, USA
Dato: 19. april 2008
Billede info: Et par vilde Blue Grosbeaks...
Billede opsætning: Canon EOS 30D + Canon EF 400mm f/5.6L USM
Fotograf: Jens Søgaard Hansen, Danmark
http://www.netfugl.dk
Uploadet den: 5. juli 2009
Hits: Billedet har været vist 3421 gange.Kommentarer:

Jens Lind skriver mandag 6. juli 2009 kl. 07.05
JSH's kommentar antyder,at 'Stenbjerg-fuglen' skulle være en tamfugl. Jens Kærgårds suveræne billeder viser med al tydelighed ingen slid af spec. hale, næb eller kløer.
JSH's antagelse bygger måske på, at fuglen kunne betragtes på endog meget tæt hold, men amerikanske småfugle er generelt langt mere tillidsfulde end de europæiske. Dette har jeg konstateret ved efterhånden en del rejser til USA.

Jeg iagttog fuglen sammen med Jens Kærgård, idet vi havde fået lov til at sidde ved haveindgangen, hvor den foretrak at holde til. Hvis vi blot sad helt stille kom den ind på ca. 5-6 m. Den virkede dog nervøs og reagerede straks på forstyrrelser, f.eks. støj fra nabohaven. Den fløj så i skjul, men kom hver gang hurtig igen.
Koboltkernebider findes på østkysten mod nord til omkring New York, men den ses årligt i april og maj på Nova Scotia (ca. 1000 km fra yngleområdet). Overvintringsområdet er mellemamerika, og trækdistancen er iflg. Cramp 6000 km. !!
- Så koboltkernebideren har et betydligt trækpotentiale.

Jens LindThorkil Brandt skriver mandag 6. juli 2009 kl. 17.44
For mig at se har begge fugle på dette billede mindre overnæb end undernæb. Særlig den nederste ser ud til at have et ret betydeligt ”underbid”. Det kan jo være, at den lidt ejendommelige næbfacon er en karakter hos Koboltkernebider. I så fald siger Stenbjergfuglens næb jo ikke noget som helst om, hvorvidt den er spontan eller ej. Er der nogen, der ved, hvordan næbbet skal se ud hos en typisk Koboltkernebider?

Mvh Thorkil Brandt


Jens Søgaard Hansen skriver mandag 6. juli 2009 kl. 19.08
Jens Lind:

Synes godt nok du tillader dig at få lige lovligt meget ud af det, du åbenbart opfatter som en antydning! Du ikke bare omtaler det som "JSH's antagelse" men begynder tilmed at komme med mulige forklaringer på denne…

Thorkil Brandt:

Begge fugle havde umiddelbart svagt overbid, hvilket godt nok ikke ses på dette billede, men på originalen. Prøv evt. at søge på "Blue Grosbeak" på Google og se hvor mange billeder I kan finde af blue grosbeaks med tydeligt underbid.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.028 sek.
til toppen