Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere her



Galleriet

Billede:



Fejl i visning af billede!



Billede information:
Fugleart: Slørugle - (Tyto alba) - Western Barn Owl
Fugleart (IOC): Slørugle (Tyto alba) Western Barn Owl ssp. guttata - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Vadehavscentret, Vester Vedsted, Ribe Amt, Danmark
Dato: 8. juli 2009
Billede info: Slørugle på aftenlig jagt. En af magerne i et par på Vadehavscentret i Vester Vedsted, som p.t.har hele 8 unger! 3 store og et nyt, langt mindre kuld, der formentligt ikke har store overlevelseschancher.
Billede opsætning: Canon EOS20 D med 400 mm. tele
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 8. juli 2009
Hits: Billedet har været vist 4650 gange.
DK List Ranking: Set af 627 ud af totalt 1510 personer!



Kommentarer:

Wilhelm Lorenzen Fabricius skriver torsdag 9. juli 2009 kl. 11.29
Første slørugle i flugt på natfugl. Godt gået. Mon ikke de klarer den? jeg synes slørugler opfodrer unger til langt hen på året.
De bedste hilsner
Wilhelm


Hans Henrik Larsen skriver torsdag 9. juli 2009 kl. 13.08
Nu angående hvor mange Slørugleunger der overlever i andet kuld (Efterårskuld), så er erfaringerne her oppe i det Nordjydske omkring 20-30 Procent, dog er de rigtig sene kuld hvor ungerne går af kasserne i starten af November næsten 0 Procent. Problemet med de sene kuld er at på grund af fødemangel, så går de af kasserne inden de rigtig kan flyve, og i en ringe foderstand. Ofte så ender de nede mellem kreaturerne og bliver trådt på, desuden er de et let offer for Husmår, katte og Hunde.

Venlig hilsen. Hans Henrik


Per Rasmussen skriver torsdag 9. juli 2009 kl. 16.07
Er det ikke meget usædvanligt at de har både første og andet kuld samtidigt? Det normale, i hvert fald her på Fyn, er et første kuld nu her. Som bliver smidt ud i løbet af juli/start august og et andet kuld umiddelbart efter i september/oktober.

mvh
Per


Klaus Malling Olsen skriver torsdag 9. juli 2009 kl. 17.31
Håber nogle kan besvare spørgsmålene omkring Sløruglens ynglen - vi har ikke så meget af den slags herovre på "øen".


Hans Henrik Larsen skriver torsdag 9. juli 2009 kl. 21.53
Her i det Nordjydske har vi i de år jeg har arbejdet med Slørugle ikke været ude for at ungerne fra første kuld, får lov til at blive i de gamles revir, efter at de er gået igang med kuld nummer to.
De bliver sparket på porten ligeså snart hunnen går igang med at lægge æg.
Jeg kan som en sidebemærkning tilføje, at det åbenbart har været et dårligt museår, da vi i år har mange kuld på to eller tre unger.
De største kuld vi har haft i år, er på fem unger, hvor vi sidste år havde et kuld på syv unger, flere på seks unger, og adskillige kuld på fem unger.
Desuden er mange par (Specielt de nye) startet senere i år.
Da jeg var rundt og kontrollere kasser D. 26 Juni var der tre kasser hvor hunnen stadig rugede. (henholdsvis to steder med fem og et sted med syv æg.

Venlig hilsen. Hans Henrik


Per Rasmussen skriver fredag 10. juli 2009 kl. 10.12
Umiddelbart virker året normalt her på Fyn, med et snit på lidt under 4 unger pr. kuld. Ser dog ud til at de er lidt senere i år, og de har været fine at ringmærke i denne uge. Dog kan bemærkes at tre kuld på en lille Sydfynske ø allerede har forladt redekasserne, men af en eller anden grund er fuglene altid mindste 14 dage tidligere ude her end alle andre steder.

Men kunne Klaus ikke præcisere sin kommentar lidt mere. Sådan som jeg læser den har uglerne 3 store unger + nogle mindre fra to forskellige kuld i samme kasse. Er det sådan det skal forståes? Det lyder ikke rigtigt.

I øvrigt skal der nok også snart blive nogle Slørugler tilovers til sjællænderne! Vi kan allerede begynde at mærke at de har overskud i Jylland, hvilket har betydet at den fynske bestand er vokset på tre år fra 3 par til 13-14 par i år, så mon ikke der snart kan blive lidt til eksport :-)

mvh
Per


Klaus Malling Olsen skriver fredag 10. juli 2009 kl. 10.59
Invænte redekasse var der 8 unger. Tre var store, de resterende fem var meget små, og formentligt klækket indenfor den sidste uges tid. Her virkede det altså som om der var tale om to forskellige klækninger. Men da jeg har lige så meget forstand på ynglefugle, som en nonne har på analsex, må jeg nærmere henvise til f.eks. Vadehavscentret selv, der huser det aktuelle ynglepar.


Per Rasmussen skriver fredag 10. juli 2009 kl. 11.46
Mon det så alligevel ikke er unger fra samme kuld. Da uglerne begynder rugningen efter det første æg er lagt, og der i øvrigt kan gå op til to dage mellem hvert æg, vil der hurtigt være betydelig størrelseforskel mellem de ældste og de yngste i et kuld. Kan ikke forestille mig at uglerne påbegynder et andet kuld, mens der stadig er unger fra første kuld i kassen.

mvh
Per


Henrik Pedersen skriver fredag 10. juli 2009 kl. 14.37
Her på Netfugl, var for et par år siden en der lagde et link ud, til en film, hvor man så en af de store unger sluge en af sine søskene i en mundfuld.

HNP


Morten Dehn skriver søndag 7. august 2011 kl. 15.56
Hej H.H. Larsen: Du skriver om fødemangel i begyndelsen af november? Mange gnaverarter har maksimale populationsstørrelser omkring Oktober-November. Hvad æder ugleungerne?


Hans Henrik Larsen skriver søndag 7. august 2011 kl. 16.28
Jeg kan godt se at det virker mærkeligt, hvis det er pga. mangel på føde, at ungerne hopper af reden inden de kan flyve.

En mulig anden årsag kan være, at der er så meget utøj (Lopper og Lus) i reden, efter at reden/kassen er blevet brugt siden Februar måned,så de hopper ud i ren panik.

Dog skal det siges at de unger vi har været ude og sætte retur i kassen, har stort set kun været skind og ben.

Slørugleunger bliver fodret med mange forskellige ting. Alle arter Mus indklusiv Spidsmus. Mosegrise, Muldvarpe, Rotteunger,Fugle både voksne og unger, Padder og somme tider Indsekter og Orme.

Mvh. Hans Henrik.



Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.



Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.



til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.049 sek.
til toppen