Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Svømmeand sp. - (Anas sp.) - Dabbling duck sp.
Lokalitet: Los Silos, Tenerifa, Spanien
Dato: 28. september 2009
Billede info: Kan nogen af Netfugls brugere hjælpe med identifikation af denne and?
Det sorte næb og lyse hovede fik mig i første omgang til at tænke på Cape Shoveler, men da den fløj op betonkanten og viste det blå spejl og den hvide forvinge var forvirringen total.
Billede opsætning: NIKON D300 + 200-400mm / f4 + TC14
Fotograf: Leif Høgh Olsen, Danmark
Uploadet den: 17. oktober 2009
Hits: Billedet har været vist 3069 gange.Kommentarer:

Palle Jensen skriver lørdag 17. oktober 2009 kl. 19.09
Spotbilled duck Anas poecilorhyncha udbredt over asien fra indien til kina m.m. Nok ikke kommet til Tenerife ved egen motor. Stegetid som gråand..


Michael Køie Poulsen skriver lørdag 17. oktober 2009 kl. 23.12
Jeg kan godt genkende Anas poecilorhyncha (Pletnæbbet And)selv om fuglen på billedet ser for lys ud, men er der ikke noget galt? Hvorfor er pletten på næbbet så svær at genkende og hvorfor er det kun spidserne af håndsvingfjerenes underside der er mørke?


Rasmus Strack skriver søndag 18. oktober 2009 kl. 10.48
fuglen er som jeg ser det ikke en Pletnæbbet and, men det kan fint være en hybrid med gråand.

Pletnæbbet and er det i to arter/racer, en Indisk Anas Poecilorhyncha og en Kinesisk Anas zonorhyncha.

Den Indiske er umiddelbart den lyseste og ville måske kunne være så lys som denne. Den har dog grønt vingespejl, hvide tertialer og mørk forvinge.
Næbbet på arten er sort, med tydeligt stor gul plet på den yderste fjerdedel af næbbet. Endvidere har arten orange ben, ensartet sort over- og undergump, mørkere isse og en tydelig mørk øjenstribe.

Den Kinesiske ligner meget den Indiske, men er mørkere og har blåt vingespejl og meget mørke tertialer.

Alt i alt syntes jeg det ligner enten en parkgråand eller måske en hybrid.Lars Michael Stenholt Nielsen skriver søndag 18. oktober 2009 kl. 12.05
Som det er antydet ovenfor har vi nok at gør med enten en hybrid med gråand og spot-bill gener eller en park gråand. Ud over hvad der er nævnt ovenfor stemmer det hvide forrest på armen ikke på spot-bill. Parkgråænder kan se meget forskellige ud f.eks. har jeg set en i Utterslev mose det ved første øjekast lignede en Pacific duck helt og holdent indtil den baskede med vingerne og viste hvide felter forrest på vingen som denne.

LM


Szilard J. Daroczi skriver mandag 19. oktober 2009 kl. 22.41
Why this bird could not be a Spot-billed Duck X Mallard hybrid ?
After my opinion the bill shape looks to broad and short for pure Spot-billed. The general color of this bird is pale which can indicate a hybrid origin too. The underwing pattern of this bird is almost white all over, without dark primaries and the characteristically dark edge of the secondaries, typical for Spot-billed. As well, the edge of the bluish "wing mirror" is different in case of pure Spot-bill.

Szilárd


Bent Bøggild Pedersen skriver mandag 19. oktober 2009 kl. 22.43
Fuglen er oplagt en Anas i Mallard-komplexet. Både overvinge og undervinge har partier, der er meget hvide (basale del af hånden på begge sider, basale overhånddækfjer, mindre overarmdækfjer). Dette passer dårligt på nogetsomhelst. Men derudover passer anden efter min opfattelse kun på en hun af Burmese Spot-billed Duck Anas poecilorhyncha haringtoni, omend den ser noget "overlyst" ud. Både han og hun af denne race har det tydelige hvide flet, der dannes af tertiærerne. Fuglen har gul plet på yderste del af næbbet; nuancen er dog tilsyneladende ikke helt "efter bogen", hvilket får pletten til at fremstå mindre skarp. Tegninger på hoved/hals og kontrasten til kroppen passer glimrende. Også her virker den noget "overbelyst". Farven på spejlet af denne race angives ofte som værende grøn, men det skulle nedennævnte artikel fra Hong Kong kunne fremstå som både blå og grøn. Endvidere har denne race bred hvid kant på spejlet modsat zonorhyncha. I artiklen "Spot-billed Ducks in Hong Kong" (Hong Kong Bird Report 1995) er der et foto af 2 hanner og 2 hunner af denne race. Disse 4 fugle er klart mere gråandelignende end zonorhyncha og poecilorhyncha. I Photographic Handbook of the Wildfowl of the World er der 2 fotos af denne race, foto 4 og 5 på side 113; foto 5 er dog fejlagtigt anført som værende zonorhyncha. Jeg har set fotos af denne race på en vietnamesisk hjemmeside (søgte på: haringtoni).
Mvh/BentNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.056 sek.
til toppen