Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Titel / info: Morgenjagt på Feddet
Lokalitet: Danmark
Dato: 18. oktober 2009
Billede info: Bo Tureby - strategisk placeret i forhold til skovskadernes faste fourageringsrute.
Fotograf: Torben Sebro, Danmark
Uploadet den: 18. oktober 2009
Hits: Billedet har været vist 2510 gange.Kommentarer:

Palle Sørensen skriver mandag 19. oktober 2009 kl. 17.58
Kan fugle se farver ? Jeg synes da det er en nydelig jakke, men jeg har da altid troet at fugle kunne skelne farver og dyr var mere sårbare over for bevægelser. Jeg spørger seriøst og kritiserer absolut ikke Bo Turebys påklædning, men hvis det er ligegyldigt med farvevalg af både bil, skjul, og andre brugbare midler til at komme fuglene på brugbart "skudhold", er jeg meget interesseret i at høre kommentarer. Vh Palle


Thomas Varto Nielsen skriver mandag 19. oktober 2009 kl. 20.21
Generelt er dæmpede farver at foretrække, især til et fotoskjul - mens det formentlig er mere underordnet for fugle hvilken farve en bil har.
I dette tilfælde hvor Bo er ude efter skovskader i flugt, vil jeg mene påklædningen er ret underordnet (se blot bo's fine billede af skovskaden fra Feddet!).
Desuden er Kragefugle blandt de mest intelligente fugle og en mand i camouflagefarve ville måske virke mere skræmmende - han kunne jo meget vel være i besiddelse af et gevær...
Det er trods alt ikke længere siden end 1994 at skovskaden blev fredet...(og jeg har oplevet at der blev skudt mod arten efter 94...).
Måske er skovskader endda så intelligente at de ved Bo Tureby er en ganske fredelig mand!


Klaus Malling Olsen skriver tirsdag 20. oktober 2009 kl. 09.29
De to indlæg omkring påklædning skulle nok ikke været bragt under "fotokritik", men under "generelt". Det ville nok sikre, at flere så indlægget.
I årevis har jeg anvendt en rød feltjakke og anden farvestrålende påklædning, ogås under fotografering. Jeg har ikke været ude for at fuglene er blevet skræmt, ligesom jeg heller ikke tror på camouflagetøjs store virkning; det er meget mere et spørgsmål om fotograferens adfærd. Langsomme, naturlige bevægelser bemærkes ikke som et faresignal. Hvis man løber mod kræet, eller som et rovdyr sniger sig frem i fuld offentlighed er chancerne for at fuglen flyver større.


Bo Tureby skriver tirsdag 20. oktober 2009 kl. 12.11
Idet jeg takker min den rosende omtale af min dejligt varme dunjakke - omend den er rød - og karateristikken af mig som 'en ganske fredelig mand', så har Thomas ret i, at skovskaderne ikke tager megen notits af jakkens farve...tror jeg. Jeg forsøger dog at holde mig i skyggen af nogle fyrretræer, indtil jeg ser skaderne på vej, og i visse tilfælde behøver jeg ikke gå frem i lyset, da de flyver oppe i højden og føler sig trygge der. Jeg tror dog, at de vælger en alternativ rute, hvis de ser én stå og vente på dem ud i det åbne landskeb.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.042 sek.
til toppen