Sås den 24.11 langs hovedstien i østenden af diget langs kysten lige vest for de små fiskerhytter. Blev opmærksom på fuglen via kaldet, som ialt hørtes i 5-6 korte perioder, hver gang fuglen fløj hen til en ny busk og gemte sig. Sås dog jævnligt i den halve time, jeg gik rundt efter den, og flere gange sad den ganske fint i læsiden, hvor den af og til fløj op efter dansemyg i solskinnet.
Kaldet typisk : Et kort, ensartet, let udtrukkent biii på samme tonehøjde - lidt a la Sortmejse, men mindre skarpt og metallisk. Tydelig i-lyd og på samme frekvens-niveau som Alm. Gransanger.
Typisk udseende : Udpræget lys og grålig med grå-brunlig overside, meget lys silke-hvidlig underside med svagt buff anstrøg på brystsiderne. Markant lang og smal hvidlig-buff øjenbrynstribe, markant mørk øjenstribe og ret stort øje. Vinge- og halefjer mørkere grå-brune end øvrige mere grå overside og med svagt grønlig-olivent anstrøg på kanterne. Tydeligt lysere spidser på store vingedækfjer - dannede et smalt, lyst, og ganske tydeligt vingebånd tværs over vingen (længere end hos Lundsanger). Ben sorte. Næb mørkt med smal gullig inderkant på både over- og undernæb. Dagen efter sås den med stort besvær igen i 3 korte perioder, men den var totalt tavs. De forskellige fotos viser ovennævnte typiske dragtkarakterer.
6. forekomst på Møn, hvilket er færre end både Hvidbrynet Løvs. og Fuglekongesanger !