Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Sortnæbbet Gøg - (Coccyzus erythropthalmus) - Black-billed Cuckoo
Fugleart (IOC): Sortnæbbet Gøg (Coccyzus erythropthalmus) Black-billed Cuckoo - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 1. fund i Danmark
Lokalitet: Aalling Mose ca. 10 km vest for Grindsted, Danmark
Dato: 16. oktober 1970
Billede info: Landets første fund af Sortnæbbet Gøg er omtalt i Danske Fugle 26. årgang, 1974 hæfte 3-4 s. 182-183. Af artiklen fremgår bl.a. at den blev skudt med luftbøsse i egnen mellem Varde og Grindsted (ifølge mærkat på den udstoppede fugl, ”Aalling Mose”), og at den efterfølgende blev udstoppet. Det oplyses, at den rastede i en birk og virkede træt samt at flere småfugle skældte ud.

I 1974 blev den forevist J. Hedegaard Christensen, der fastslog bestemmelsen bl.a. efter korrespondance med American Museum of Natural History, hvor følgende kan nævnes: ”Fuglen har klatrefod og gøgenæb. Den er lidt mindre og slankere end vor hjemlige Gøg, brun på isse, nakke og ryg med let rødbrunlige svingfjer. Hele undersiden er hvidliggrå.” og videre ”Hertil kommer, at American Museum om næbbet siger: ”Den unge Sortnæbbede har et delvist gult undernæb” Dette er også tilfældet på præparatet. Endvidere omtales halen bl.a. med reference til Witherby´s ”Handbook of British Birds” ved følgende: ”Om ungfuglen hos den Sortnæbbede siger samme bog, at halefjerene er uden eller med meget små utydelige tværbånd på undersiden, hvilket stemmer helt overens med præparatet”.

Den udstoppede fugl indgår i D.O.C.´s samling, hvorfor jeg takker Tove og Sigurd Rosendahl for adgang hertil.
Billede opsætning: Nikon Coolpix 4500
Fotograf: Ulf Eschou Møller, Danmark
Del af temaet: Udstoppede fugle
Uploadet den: 26. marts 2010
Hits: Billedet har været vist 3888 gange.
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Tau Rasmussen skriver fredag 26. marts 2010 kl. 19.39
Jeg har fået tilladelse til at registrere 2 samlinger af udstoppede fugle der er havnet på Fussingø's naturskole. Besøgte den i går i et forsøg på at kombinere mine studerendes sorterings- registrerings- og identificerings kompetencer, med et bidrag til registrering af sjældnere fugles forekomst i tidligere tider. Heldigvis var mine studerende så engagerede at de holdt mig optaget uafbrudt med deres spørgsmål. Min egen registrering begrænsede sig således til at tage billeder af arter der umiddelbart sprang mig i øjnene.
Jagtfalk, sneugler, dværgtrappe hun mm, men ikke mindst interressant Brown thrasher (røddrossel). Sidstnævnte havde ingen data under brættet, men jeg vil selvfølgelig vende tilbage for at koncentrere mig om de sjældne arter (og eventuelt sammenligne brætter, typer etc for evt at afklare om fuglen er et handelsopjekt eller måske en dansk forekomst. Så vidt jeg nåede at konstantere var der ingen andre nordamerikanske arter. Der var også rørhøns som jeg ikke fik tid til at kigge på.
Hvis nogen skulle have interesse i at deltage i samlingens gennemgang så kontakt mig på 87514030 eller 86841226. Mvh. Tau.
ps: billeder af dværgtrappe og Brown thrasher vil blive oploaded så snart jeg får sat mig ind i hvordan.


Tau Rasmussen skriver fredag 26. marts 2010 kl. 19.45
ØØh.... 87415030 eller 20826352. Kun autister kan huske deres egne tlf.nr. (samt en milliard andre nyttige ting)Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.090 sek.
til toppen