Hos vipstjerter er den vinterpartielle fäldning ret så udbredt, og både unge og gamle har derfor fäldningsgränser i vingen om foråret. Forskellen er bare at de äldste fjer på ungfuglene er slidte juvenile fjer, mens de äldste fjer på de adulte fugle er fra den SommerKomplette fäldning og derfor noget friskere.
På nogle ungfugle kan man väre heldig at finde 2 fäldningsgränser = 3 generationer af fjer i de store däkfjer hhv. juvenile fjer, fjer fra den sommerpartielle fäldning og fjer fra den vinterpartielle fäldning.
I felt er fäldningsgränserne på de gamle fugle ofte sväre at se, mens det hos ungfuglene er noget lettere.
Tak fordi du gør dig ulejligheden, Simon. Det er meget lærerigt (når man nu ikke selv nogen sinde har været f.eks. ringmærker...). Og linket er glimrende at dykke ind i, ligesom der er en grundig gennemgang af visse andre arter.
Mht. detaljerne om hybrider er der også noget at overveje. I Thorsminde ynglede Sortrygget HH i hvert fald for en 4-5 år siden (jeg kender ikke situationen i årene op til nu) og jeg mindes bl.a., at have set en adult han fodre en nyudfløjen unge på molekanten dengang. Mener også, vi fik konstateret at netop dette par det var et blandingspar. Men nu vil jeg give mig i kast med at gennemgå fotos fra den tid, der er mange individer som jeg ikke var opmærksom på muligvis kan henføres til hybrider.