Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:Fejl i visning af billede!Billede information:
Fugleart: Korsikansk Spætmejse - (Sitta whiteheadi) - Corsican Nuthatch
Fugleart (IOC): Korsikansk Spætmejse (Sitta whiteheadi) Corsican Nuthatch - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Col De Sorba, Korsika, Frankrig
Dato: 16. maj 2010
Billede info: Korsikansk Spætmejse er den sværeste af mål-arterne på Korsika, og det tog 3 dage før fuglen endegyldigt var set. Det skete nær Col De Sorba i ældre fyrreskov, hvor denne fugl sås - formentligt ved redetræ - ved en lysning ved vej 69, på GPS-positionen N 42 grader 9005, E 9 grader 10459.
Tilde, der anvender kort: kommer man vestfra ad vej 193 køres ad vej 69 mod Col de Sorba. Efter ca. 4 km. passeres et parti med ældre nåleskov, og rigeligt med døde træer. Dette var stedet. Arten angives som forekommende primært i ældre partier af Korsikansk Fyr på skråninger i højder mellem 1000 og 1500 m., men formentligt kan man med fordel opsøge den i lavere højde også, blot biotopen stemmer.
Den lille art høres mere end den ses. Vi hørte bl.a. en trille, der kunne minde nogen om en Grønirisks, samt "skovskadekaldet" - et hvæsende kald, der nærmere gav mindelser til et af Stærens kald, som det da også er nævnt i "Fugle i Felten". Der forekom dog lande pauser, og arten kræver således stor tålmodighed og god tid.
Billede opsætning: Canon EOS50D med 400 mm. tele
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 20. maj 2010
Hits: Billedet har været vist 2873 gange.Kommentarer:

Henrik Pedersen skriver tirsdag 26. april 2011 kl. 12.17
Tak til Klaus for denne lokalitet, som også virker her i 2011. Jeg hørte den med det samme jeg steg ud af bilen, og i alt havde jeg 5 fugle på lokaliteten. I øvrigt opdagede jeg at både han og hun kan komme med trillen.


Klaus Malling Olsen skriver tirsdag 26. april 2011 kl. 12.52
Fedt at stedet fungerer i 2011 også! Og fedt at se, at informationerne, der ledsager billederne bliver brugt praktisk. Tillykke med endemeren Vivi!Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.051 sek.
til toppen