| Lidt forsinket kommenteres denne fugl.
Hedehøg 2k han. De hvide buer over og under øjet er ret små, men helt OK for Hedehøg, og formentligt ikke et resultat af fældning, snarere af artens ret store variation på dette punkt.
Håndsvingfjerenes tegning er ikke usædvanlig. Allerede da jeg kiggede Zoologisk museums skindsamling igennem i 1992/93 blev jeg opmærksom på den ganske store variation m.h.t. de yderste håndsvingfjers tegning. I de fleste felthåndbøger vises jævne tværbånd på alle håndsvingfjer, samt den brede sorte spids der også ses her. Derimod har ganske mange unge Hedehøge manglende eller ganske svag tegning på de yderste 5 håndsvingfjer, ofte som uregelmæssige marmoreringer. Dette er vist i "Rovfugle i Felten", men jeg er faktisk ikke stødt på ret meget mere information omkring dette punkt. Ofte er de ydesret 3-5 håndsvingfjer hvidere i de lyse felter end de inderste, hvilket kan danne et afvigende lyst felt i vingespidsen, der går på langs, ikke som en indramning af knoen som hos en del Steppehøge (kaldet "boomerangen". Kendetegnet har tit været udslagsgivende i kombination med bred sort spids på håndsvingfjerene hos fugle med karakterer henad Steppehøg.
De afvigende mørke inderfaner på p7-9 er fint dokumenteret, og ses undertiden hos såvel Hedehøg som Steppehøg, hvor man kan antage at det er hannerne der viser dem, da de jo afspejler lidt hvor sort kan ses hos adulte hanner. Jeg har en del fotos af især Steppehøg som har en lignende tegning. Her er de dog sokumenteret på smukt tæt hold. |