Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Aztekerterne - (Thalasseus elegans) - Elegant Tern
Fugleart (IOC): Aztekerterne (Thalasseus elegans) Elegant Tern - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Nowat, Brockdorf, Elben, Tyskland
Dato: 28. september 2004
Billede opsætning: Canon EOS-10D + Canon 300 mm 1:4 IS USM
Fotograf: Henrik Mouritsen, Tyskland
Uploadet den: 29. september 2004
Hits: Billedet har været vist 4120 gange.
DK List Ranking: Set af 7 ud af totalt 1510 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Freddy S. Hansen skriver onsdag 29. september 2004 kl. 18.03
Umanerligt godt billede, gid den da kunne finde ud af at flyve et par hundrede kilometer nordpå.

mvh
Freddy Hansen


Henrik Mouritsen skriver torsdag 30. september 2004 kl. 09.30
Da den fouragerer i udløbsvandet fra et atomkraftværk, kunne man jo håbe på en pludselig mutation i dens orienteringssans. :-)

Forøvrigt er det ikke utænkeligt at fuglen allerede har været i Danmark (læs: fuglen kunne meget vel være identisk med Langli-fuglen)


Peter Hedegaard Kristensen skriver torsdag 30. september 2004 kl. 21.07
Der kan vist ikke rokkes ret meget ved at det er et fantastisk flot foto, denne kommentar går mere på, at det evt. skulle dreje sig om Langli-fuglen. Henrik Knudsen og jeg har talt en del om, at vi ikke synes den ligner denne. Langlifuglen virkede mere langnæbbet, men endnu vigtigere, virkede den mere krumnæbbet end denne. Videre havde den kraftig rødorange næb med gul spids.
Man kunne håbe at det ville være en formsag at bestemme disse orangenæbsterner, men det har jo desværre vist sig at være endog særdeles vanskeligt. Denne ville jeg umiddelbart tage for en azteker, men spørgsmålet er, om næbbet er typisk nok? Ihvertfald adskiller næbbet den fra Langlifuglen
MVH
Peter H. Kristensen


Henrik Mouritsen skriver torsdag 30. september 2004 kl. 21.32
Hej Peter,

Interessante kommentarer m.h.t. Langli-fuglen. Nu må jeg indrømme, at jeg ikke har fulgt specielt godt med i den moderne bestemmelsesliteratur, men jeg havde fået den opfattelse, at den hvide overgump og haleparti adskiller den fra Bengalsk Terne (der skulle have gråt ditto). Desuden har jeg set en del Bengalske Terner i udlandet, og mit indtryk er, at deres næb var noget kraftigere (højere) og lidt kortere. Under alle omstændigheder må billederne vel være gode nok til at kunne afgøre artsforholdet 100%. Specielt billede 5 synes at vise alle fuglens karakterer på én gang (undervinge, overvinge, overgump/hale, hoved og næb).

mvh
Henrik


Klaus Malling Olsen skriver torsdag 30. september 2004 kl. 22.22
Næblængden hos Aztekerterne varierer, som hos alle fugle. På 31 skind adulte måltes det til 53.2-68.6 mm., hos 85 adulte Bengalsk Terne til 47.2-62.0 mm.
Målingerne er foretaget på skind i forbindelse med udarbejdelsen af Terns.
Næbbet synes ikke at være for kort til Aztekerterne, kun de mest langnæbbede (hanner) har det tydeligt dryppende i spidsen. Farven stemmer; nogle Aztekerterne har tomatrød basis mod lysere orangetonet spids, men det synes mest at gælde i yngletiden.
Overgumpen er hvidlig, i kontrast til ryggen. Bengalsk har grålig overgump, nogenlunde af tone som ryggen. Og masken er særdeles typisk: heldækkende over øjet, hvor Bengalsk har bredt, hvidt felt omkring øjet.
Langlifuglen var en meget typisk, langnæbbet fugl. Denneher vil måske få en eller anden fessor til at studse - som vi har set det med andre Aztekerterner i Vesteuopa, men artens optræden - hvor usandsynlig den end kan forekomme - i Europa er efterhånden vel underbygget. En smuk fugl, jeg gerne havde target ned efter, men Öland venter.


Rasmus Strack skriver torsdag 30. september 2004 kl. 23.45

Er dette ikke en 2k fugl? Det mørke bånd på armsvingfjerene, udelukker vel en adult fugl eller hvad? I "Ternes" står dette (som jeg læser det), som et 2k kendetegn.
I så fald er det da helt sikkert, at der her ikke er tale om fuglen fra Langli.

Mvh
RasmusNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.052 sek.
til toppen