Spændende hvad MICHAEL Westerbjerg Andersen opnår
med 'Sabelvinger' i Bishkek city, Kirgisistan, med
omliggende bjerge
- jfr. Michaels fine kommentarer 6/6 til PER Schans
Christensens formidable Common Swift foto, 4/6.
PS:
Sammen med en del andre Sejler- & Salangan-arter,
er T. alpina vel blandt de største udfordringer for fuglefotografer!
Yours ........... C.
Peter Sunesen skriver søndag 12. juni 2011 kl. 11.13
Carsten,
Uha, tænk ikke hovedretten stegte "dyddelytter" (blandede vadefugle inklusive Almindelig Ryle), men deserten Peach Melba..........så bliver det til at huske:-)
Takker for venligheden CARSTEN, men Sabelvingerne driller... Mit tempo for at hjemtage et fint billede modsvarer ikke Alpesejlernes. Har dog fået de billeder som jeg skal bruge - nu er det kun forfængeligheden og stædigheden om et cool close-up billede der lokker.
Altanfuglene der kommer ræsende med få sekunders reaktionstid (fra min side) er opgivet. Dels skal jeg ikke nødvendigvis bruge et close-up, og dels fortjener de ro ved ynglepladsen. I ugens dage er altanen et yndet opholdssted for rygerne - og fuglene stresses selvfølgelig. Det har været en stor oplevelse at iagttage Alpesejlere på tæt hold. Meget er lært og iagttaget de sidste uger - en Alpesejler bliver aldrig det samme igen.
Mine første oplevelser med Alpesejler er mange år tilbage. Fra Gross Glockners bjergenes berømte fugle ved Heilligenblut. Senere oftest på afstand.
Nu har jeg kigget en Alpesejler i øjnene - og der er lidt Batman over Alpesejlernes udtryk i fjæset. Den sorte maske giver fuglene et sjovt udtryk.
Tidlig morgen og aften sværmer de omkring det store enkeltstående højhus. Det er byens svar på Alpesejlernes bjerge - og de har erobret højhuset. Og tilsvarende højtragende huse rúndt omkring i centrum. Men ikke i samme antal som hvor jeg huserer.
Antallet om aftenen er flere hundrede - en stor oplevelse. Nogle øjeblikke suser de på tæt hold forbi, men hastigheden når de forfølger hinanden er denne verden hinsides.
Ofte glemmer jeg at fotografere - men betragter blot.
En Tårnfalk som er nabo til Alpesejlerne får furet hver gang den viser sig. Alarmkaldet lyder fra Alpesejlerne når den kommer - ofte ved jeg Tårnfalkens tilstedeværelse før jeg ser den. Igår aftes var vingefanget på falken dog væsentlig større - en Slagfalk kom forbi.
Det er sjældent! og ikke oplevet før i centrum af Bishkek.
En Lærkefalk ynder også at blande sig med Alpesejlerne - men det virker ikke som om den skaber panik.
Tror sejlerne er for suveræne - Lærkefalken virker nærmest klodset og langsom i sammenligning.
Igår anede jeg også skyggen af en Tornhalesejler - DEN skal tjekkes i morgen tidlig!
Ellers... har jeg modtaget fine og opmuntrende råd fra PER SCHANS CHRISTENSEN, som har været så venlig at ødsle med sin store viden om fotografering af hurtige flyvere - man kan også roligt sige at PER har vist hvordan skabet skal stå!
Det er dejligt at forum og fotokommentarerne også kan bruges denne vej!
Ja, det er en udfordring at fotografere de sejlere - det skal en del skud til for at få dem i kassen. Dog synes jeg ikke alpesejleren er den sværeste, idet den er ret stor og derfor er let nok for autofokusen at finde. Det er straks værre med andre mindre fugle - klippesvale er den jeg lige kommer i tanke om... I Göreme yngler alpesejlerne i de berømte 'fairy chimneys'. I byen kan man således se hundredevis af fugle og uden at forstyrre dem kan man stå på jorden og fotografere dem!
Det kan du ha ret i Silas... både mht autofokuserede store Alpesejlere og svære Klippesvaler. Har du iøvrigt nogensinde set sommerfugle fotograferne der styrter rundt som sindsyge for at få billeder af flyvende sommerfugle :)
DET er komisk - og HUNDESVÆRT!
Flotte billeder du og co har fået i Tyrkiet - det er inspirerende.
Det vigtigste for mit vedkommende var et brugbart bog-billede af Alpesejlerne i kassen, og det er lykkedes nu.
Well... Turkmenistans bjerge og ørken(spurve) venter.