Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Nonnestenpikker - (Oenanthe pleschanka) - Pied Wheatear
Fugleart (IOC): Nonnestenpikker (Oenanthe pleschanka) Pied Wheatear - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Nonnen synger i vilden sky og skider på det hele
Lokalitet: Strandby, NJ, Danmark
Dato: 2. december 2011
Billede info: 1k han er 5. dec stadig på plads på trods af dårligt vejr og "truende" fotografer mv. !
Fotograf: Ole Krogh, Danmark
http://www.pbase.com/okbird
Uploadet den: 5. december 2011
Hits: Billedet har været vist 3979 gange.
DK List Ranking: Set af 385 ud af totalt 1510 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Eigil Ødegaard skriver mandag 5. december 2011 kl. 16.27
Ja...den ser da godt nok lidt 'presset' ud..., hård mave måske? men den har på trods af det da et glimt i øjet :-)


Hans Pinstrup skriver mandag 5. december 2011 kl. 17.28
Der er da vist noget galt med datoerne. 3. december var der et forrygende vejr med regn og blæst (jeg var der selv om formiddagen). 6. december er først i morgen - det er den 5. i dag.

Vh
Hans


Ole Krogh skriver mandag 5. december 2011 kl. 19.44
Begge datoer rettet.
Undskyld - det gik lidt for stærkt!

/Ole


Michael Westerbjerg Andersen skriver tirsdag 6. december 2011 kl. 07.05
I disse tider hvor selvrefleksionen er en by i Rusland blandt Nonnestenpikker-fotograferne.

Ingen grund til at blive mopset, blot fordi undertegnede sådan set er enig i Erik Vikkelsøs betragtninger om at NU er der vist NOK billeder af en og samme stenpikker.

Tendensen er klar - og en kritisk røst er nok til at rotte sig sammen mod den formastlige... Godt at jeg kan virke som eksponent for et sådan fællesskab blandt de mange fotografer der ellers i den daglige dont har rigeligt med at undgå hinanden når de rotter ved de samme fotoobjekter.

Ingen - bortset fra fotograferne selv, som må ha det et sted fra - taler om at presse fuglene. At det så måske er en inddirekte konsekvens af de fine nærbilleder, er en anden sang - som jeg ikke gider komme ind på.

God fornøjelse med Nonnestenpikkeren.

Maveløst billede!

Uden at jeg i øvrigt vil blande mig i ovenforstående, burde det så ikke rettes til temaet "LORTEBILLEDE"

God Jul & hans pumpestok

Michael

Eigil Ødegaard skriver tirsdag 6. december 2011 kl. 08.17
Michael, jeg aner ikke, hvad der trigger dig med denne fugl, men når du nævner ordet 'selvrefleksion' kan jeg med gru selv huske en episode der sagtens kunne bruges som udgahgspunkt, en episode du selv deltog i og beretter med ildhu, måske skulle du læse den igen og genfinde lidt af din tilsyneladende tolerance:
suk


Eigil Ødegaard skriver tirsdag 6. december 2011 kl. 08.22
Nå det var for svært, så må du selv sætte den ind:
http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=23915


Michael Westerbjerg Andersen skriver tirsdag 6. december 2011 kl. 19.38
Eigil - jeg ser ingen ligheder. Det er altid sjovt at påpege eventuelle dobbeltmoralske tendenser - jeg ser blot ingen, og jeg bliver ikke spor stødt. Synes blot det er lidt klodset.

Det er ret indlysende hvad jeg mener... Som jeg skriver, anser jeg billedmængden af en og samme fotograferede Nonnestenpikker - og Ullerup Spurveuglen, og... for at være overvældende.

Selvrefleksion - med det mener jeg, at fotograferne efterhånden må kunne vurdere værdien af at indsende billeder af en og samme fugl når bunken efterhånden har nået 20-30 fine billeder, som f.eks Nonnestenpikkeren. Hvis DU synes det ikke er spor for mange, så er det ok - og det vil jeg aldrig gøre mig til dommer over. JEG synes blot, at der er nok - og jeg kan gentage det samme ved flere af de tidligere stationære rariteter.

Min selvrefleksion er f.eks at jeg ikke vil indsende et billede af ovennævnte Nonnestenpikker såfremt jeg havde været til stede. Er du med?

Jeg gør mig heller ikke til talsmand for en løftet pegefinger for den måde folk fotograferer på, for min oplevelse er at de fleste fuglefotografer jeg har set i felten gør et engageret og fornuftigt tiltag (og engagement er altid godt).

Så det med selvrefleksionen er altså mere møntet på, at tælle til tre og vente nogle dage med at indsende billeder af en raritet, for at se om andre byder ind med BEDRE billeder. Det ville jeg selv gøre - idag, og måske ikke tidligere. Så der er min selvrefleksion desangående.

Jeg husker også med "gru" udtalelser fra forskellige danske fuglefotografer som udtrykte irritation over andre fuglefotografer der stod på nakken af hinanden for at få billeder - og enkelte som svor at de ikke mere gad køre ud til f.eks de Hvidvingede Korsnæb, Høgeuglen, o.m.a. NETOP fordi de ikke kunne få "arbejdsro" fra de andre fotografer. Der var sgu ingen videre tolerance i de udtalelser.

Enkelte gider f.eks heller ikke idag angive præcise stedangivelser, for HVOR de har fotograferet deres fuglemotiver - HVORFOR MON?

Jeg skal OGSÅ gerne prøve at genfinde min tolerance - måske vi skal lede samme sted - for enden af telelinsen eller i skraldespanden.

Men lad det ligge - det gør jeg nemmerlig.

Jeg keder mig dagligt ja - især når Azurmejserne "pikker" i mejsekuglen uden for køkkenvinduet, når flokken af overvintrende Long-tailed Rosefinches svirrer ind over vejen og Evermanns Redstart hannen sidder i kastanjetræet udenfor. MÅSKE jeg OGSÅ skulle begynde at fodre den med MELORME.

Sidstnævnte med melormene er rendyrket tolerence OG Monthy Python. Næsten som at fodre en ugle med mus for at få billeder i kassen!Michael Westerbjerg Andersen skriver onsdag 7. december 2011 kl. 03.12
OK... Eigil!

Hvis nogen fotofæller i DK vælger at blive småmopsede, føler sig som OFRE og vælger at pille navle er det selvfølgelig ærgeligt - men man kan ikke gøre alle glade.

Engang imellem er det godt at røre lidt i suppen.

Jeg har sikkert serveret en kop kaffe der er filtreret gennem en gammel våd mavesur sok jeg fandt i bunden af min rygsæk. Men det er ikke min skyld at du og eventuelle andre tager fejl og tilsætter to tsk salt istedet for sukker.

Venlig Julehilsne og tak for 2011.

VH/MichaelNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.056 sek.
til toppen