Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Hvidvinget Måge - (Larus glaucoides) - Iceland Gull
Fugleart (IOC): Hvidvinget Måge (Larus glaucoides) Iceland Gull ssp. kumlieni - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 4cy. The first danish Kumlien's Gull
Lokalitet: Syd for Hanstholm Havn, Danmark
Dato: 8. januar 2012
Billede info: RSN fandt i dag denne måge med Kumliens-lignende vingespids. Jeg kørte til stedet efter et opkald fra HHN.
Der blev taget nogle foto og videofilm af mågen, som kan ses på BirdingNJ.
Der er desværre lidt besværlige forhold mht. at komme tæt på mågerne syd for havnen uden de bliver skræmt på vingerne.
Billede opsætning: canon 50D+400mm
Fotograf: John Kyed, Danmark
Del af temaet: Tvivl om bestemmelsen?
Uploadet den: 8. januar 2012
Hits: Billedet har været vist 3973 gange.
DK List Ranking: Set af 700 ud af totalt 1510 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Per Poulsen skriver mandag 9. januar 2012 kl. 10.44
Det menes også der er set kumliens i Blåvand i går

se mere på 8/ 2012

http://pposblog.blogspot.com/


Per Poulsen skriver mandag 9. januar 2012 kl. 10.48
i er også meget velkomne med kommentarer om Gråmåger også fra 8/1 på samme side
Mange hilsener og godt nytår
Per


Klaus Malling Olsen skriver mandag 9. januar 2012 kl. 10.54
Og så skal der lige kigges på den fugl, der huserede i Århus Havn for nogle år siden og som - efter arbejdet med mågebogen etc. - er en meget oplagt kandidat.


Rune Sø Neergaard skriver mandag 9. januar 2012 kl. 11.33
Hej Per

Den adulte fugl har en tegning i hånden, der efter min bedste overbevisning svarer til, hvad man vil forvente af en svagttegnet adult Kumlien's Måge. Mørkt øje er også godt for Kumlien's.

Den meget hvide fugl, som I kalder 1. vinter Gråmåge ligner for mig mest af alt en leucistisk Sølvmåge.

Den immature måge, som I kalder 2. vinter Gråmåge må være en 3K (2. vinter) Hvidvinget Måge. Det kunne være rart med et lidt bedre billede af hånden for at fastslå i hvor høj grad, der er mørkere tegninger i hånden.

Generelt, så er det en rigtig dårlig idé bare at linke til en en blog/hjemmesides homepage, som du gør i dit ovenstående indlæg. Om bare nogle få uger er dette link fuldstændig ubrugeligt. I stedet bør man linke direkte til de relevante billeder...

Mvh RSN


Morten Bentzon Hansen skriver mandag 9. januar 2012 kl. 12.50

Jeg er rimelig enig med Rune i ovenstående :-).

Vedrørende Sølvmågen, så var der sidste år to af sådanne typer på Rømø. Jeg tror, at OZG har fotograferet den ene af de to, som JSH og jeg så samtidigt.

http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=41050Troels Leuenhagen Petersen skriver mandag 9. januar 2012 kl. 13.17
Og hvordan man laver sådanne klikbare links - direkte link til f.eks. et foto - kan ses HER


Sebastian Klein skriver mandag 9. januar 2012 kl. 13.19
Jamen, jeg er da også meget enig i det hele (især med Klaus' vurdering af Århus-mågen!). Mht. den hvide (sølv)måge fra Blåvand er jeg dog lidt i tvivl. Mon der er flere fotos af den fugl, Per?


Henrik Knudsen skriver mandag 9. januar 2012 kl. 13.32
Hej

Jeg er noget mere i tvivl om det er en Kumliens Hvidvinget Måge. Måske tager jeg meget fejl, men kan de mørke skygger på Blåvandsfuglen skyldes at de yderste fjer er lidt spredt fra hinanden og derved danner noget skygge.

Jeg har ikke megen erfaring med den form/race andet end en enkelt fugl fra Grønland, hvor der var tale om tydelige mørke/sorte markeringer i hånden.

Venlig hilsen

Henrik


Klaus Malling Olsen skriver mandag 9. januar 2012 kl. 14.06
Kumliens Måge, der traditionelt regnes som en "hybrid-sværm" mellem Hvidvinget måge og thayers Måge, er en i alle dragter meget variabelform.
En Hvidvinget Måge 8glaucoides), som jo yngler på Grønland,har ingen tegninger i håndspidsen. Jeg har ikke besøgt Grønland selv,men set mængder af skid og fotos,og i yngletiden er det ikke lykkedes at finde andet end helt almindelige fugle uden mønster. Derimod optræder de om vinteren,hvor de desuden når Island og mere uregelmæssigt Færøerne.
En adult kumlien skal have definerede mørke tegninger på håndsvingfjerene - det varierer fra en smag, men tydelig grå streg på den yderste håndsvingfjer til mørkere grå tegning af mere traditionel stor-måge karakter på 5 yderste håndsvingfjer. En fugl med decideret grå tegning er let bestemmelig; sværest er de fugle. hvor det mørke virker sort, og hvor forveksling med Thayers Måge er den store udfordring.
Jeg har ikke set fotos af blåvandsfuglen endnu, men ville blot lige komme med lidt information her - det ser ud til at der er gode muligheder for flere af slagsen denne spændende vinter.


Per Poulsen skriver mandag 9. januar 2012 kl. 14.56
Tak Troels, du er min ven og hjælper i stedet for bare at skælde ud.
Har lige talt med Henrik Brandt der er flere billeder på vej til Netfugl


Per Poulsen skriver mandag 9. januar 2012 kl. 15.20


Per Poulsen skriver mandag 9. januar 2012 kl. 15.23
Jeg vidste jeg ikke man kunne dette, sorry


Silas Kristian Krag Olofson skriver mandag 9. januar 2012 kl. 17.23
Jeg er enig med jer i, at dette foto viser en typisk bleg 3. vinter Kumlien's Måge. Og jeg synes ud fra det ene foto jeg har set at PPO's fugl, at det også ligner en kumlieni. I hvert fald har jeg ikke oplevet "fotobedrag", hvor kumlieni-tegninger forekommer på fugle, der rent faktisk ikke har det - og jeg har efter hånden fotograferet en del hvidvingede.

Forøvrigt er der gang i en KÆMPE invasion af hvidvingede måger for tiden. I dag talte jeg 15 i Tórshavn, 7 i Vestmanna, 3 i Leirvík, 9 mellem Kollafjørð og Gøta, 14 i Klaksvík og absolut mininum 45 i Kollafirði - her talte jeg 31 liggende på vandet samtidig med, at 14 stod på stranden og en del fugle fløj rundt - så der kunne snildt være 70-80 stykker. Men altså mininum 93 Hvidvingede Måger i dag. Der er givet vis hundredevis hvis ikke tusindvis i færøske farvande for tiden.

Forøvrigt fandt jeg i dag de første adulte Kumlien's Måger med mere omfattende mørke tegninger i vingen - eller skulle mange sige "med større indflydelse fra Thayer's Måge"?

Mvh SiO


Rodmund á Kelduni skriver mandag 9. januar 2012 kl. 21.18
Da Klaus skriver, at ssp. kumlieni optræder uregelmæssigt på Færøerne, så er dette ikke helt ret, de forekommer faktist hver vinter på øerne, dog varierer antallet af kumlieni meget, Hvidvinget måge optræder regelmæssigt på Færøerne fra sent efterår til senvinteren, med enkelte individer i sensommeren,antallet af Hvidvinget måge/Kumlien´s måge topper fra først i janurar til først i marts.

Der sås i dag 47 Hvidvingede måger i Sørvági/Vágoy,flere af dem adulte fugle, af disse 47 individer var der 5 sikre Kumliens måger i 3 aldre, derudover fandt jeg 5 døde Hvidvingede måger på stranden.
Gråmågerne er også ankommet i stort antal til Færøerne, der blev ligeledes i dag obset 13 forskellige individer i Sørvági/Vágoy.

mvh
Rodmund.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.040 sek.
til toppen