Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart (IOC): Gulvinget Patagonfinke (Melanodera melanodera) White-bridled Finch ssp. princetoniana - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: han/male
Lokalitet: Gallego Chico Road, Magallanes, Reg. XII, Chile
Dato: 20. december 2011
Billede info: Denne sjældne og smukke finke (hannen har i fligten næsten rent kanariegule vinger) findes i uberørte græsstepper i sydlige Argentina og nordlige Chile. En god lokaliutet er den lange grusvej, Gallego Chico Road, der strækker sig 150 km. langs grænseområderne i nordlige Patagonien mellem Chile og Argentina. Vi så ca. 15 fugle på en ret kort strækning ca. 40 km. inde ad vejen fra Cerros de Monte Alto, ca. gps-position på de først iagttagne er 52 grader 62 S, 70 grader 58 42 V.
Billede opsætning: Canon EOS50D med 400 mm. tele
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 5. februar 2012
Hits: Billedet har været vist 1841 gange.Kommentarer:

Bent Bøggild Pedersen skriver søndag 5. februar 2012 kl. 23.11
Ovennævnte art er White-bridled Finch Melanodera melanodera ssp. princetoniana.

Der findes en hel del tilfælde, hvor et engelsk navn bruges om én art nogle steder i litteraturen, og bruges om en anden art andre steder i litteraturen. Og når dette er tilfældet, er der en pæn chance/risiko for, at det går grueligt galt med "artsbestemmelsen" på Netfugl. Det har der været adskillige eksempler på (og nogle af dem er endnu ikke rettet, selvom Netfugl er blevet gjort opmærksom på dem; se eksempelvis Black-headed Weaver OG arten der er vist på dette foto).

Et af de navne, der bruges om mere end en art er:
Black-throated Finch.

I sydamerikansk litteratur kaldes arten (Melanodera melanodera) på det viste foto ofte Black-throated Finch; og der åbenbart også tilfældet i den bestemmelseslitteratur, Klaus har brugt. Men i IOC (og dermed Netfugl) kaldes arten White-bridled Finch.
Og denne hører til Tanagers and Allies (Thraupidae).

I IOC (og Netfugl) er Black-throated Finch derimod navnet på en astrild (Estrildidae) fra Australien (Poephila cincta); derfor ovennævnte "fejlbestemmelse".


Klaus Malling Olsen skriver mandag 6. februar 2012 kl. 01.03
Til BBP´s udredning kan jeg tilføje, at billedet blev uploaded med engelsk navn ifølge "Birds of Chile", og med det korrrekte latinske navn: Melanodera melanodera.
Jeg håber at "Netfugl" vil anbringe fuglen under det korrekte navn, og i den forbindelse: Korthalet Bæltefinke? Så kan jeg bedre forstå, hvor jeg med hovedrysten betragtede dette navn for en fugl der hverken er særligt korthalel ellet er forsynet med nogen art bælte.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.090 sek.
til toppen