Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere her



Galleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Hvidvinget Måge - (Larus glaucoides) - Iceland Gull
Fugleart (IOC): Hvidvinget Måge (Larus glaucoides) Iceland Gull - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Esbjerg Havn, Danmark
Dato: 19. februar 2012
Billede info: I forlængelse af diskussionen om PPOs foto af Hvidvinget Måge på Esbjerg Havn den 19. feb. kan dette foto måske bidrage til belysning af nogle af de stillede spørgsmål.
Billedet er samme individ og optaget på samme tidspunkt.
Mht størrelsen undrede jeg mig umiddelbart over hvor stor og grov denne måge var ift. de efterhånden mange andre Hv.måger jeg har set i denne vinter. Sammenlignet med de omkringstående sølvmåger lignede den disse meget i proportionerne, men var dog mindre. Det klassiske runde hoved og milde udtryk hos Hv.måge var der ikke tale om. Ligeledes syntes næbbet stort. Mht irispigmenteringen fremgår det selvklart af det indsatte billede, at der er tale om vis mørk pigmentering.
Benfarven var påfaldende klar lyserød og tydeligere end det fremgår af fotoet.
Billede opsætning: CanonEOS50D/EF300mm 1:4L IS/Ext.EF 1,4xII
Fotograf: Henrik Brandt, Danmark
Uploadet den: 21. februar 2012
Hits: Billedet har været vist 2046 gange.
DK List Ranking: Set af 700 ud af totalt 1510 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].



Kommentarer:

Palle Jensen skriver tirsdag 21. februar 2012 kl. 21.41
Hvis bare man kunne trække dna ud af et billede, ville mange spørgsmål kunne løses.
Jeg ser umiddelbart som Henrik skriver ,en sølvmåge med kraftig mangel på farver. Hele jizzet er jo også som en sølvmåge.
Hilsen Palle


Anders Fischer skriver tirsdag 21. februar 2012 kl. 23.39
Det ligner altså lidt en "hvid" Sølvmåge..

Mvh Anders


Henrik Haaning Nielsen skriver onsdag 22. februar 2012 kl. 09.58
Denne fugls proportioner svarer til mange af denne vinters "hvidvingede måger" som jeg har set i Hanstholm, men også flere fra Hirtshals samt en fugl fra Thyborøn. Langt de fleste af disse har haft mørke aftegninger i håndsvingfjerene - nogle markant - andre med forsvindende lidt samt enkelte, hvor der ikke kan ses noget hverken i felt eller på billeder. Proportionerne taler imidlertid imod glaucoides hvidvinget måge og spørgsmålet er så hvad det så er.
Baffinmåge bliver regnet som en race af hvidvinget måge af nogle, som en hybrid af andre. Traditionelt har der blandt hybridtilhængerne været en opfattelse af at det har drejet sig om hybrider mellem thayers måge og hvidvinget måge, men hvor vidt disse er yderligere blandet op af andre hybridtyper (baffinxhvidvinget eller baffinxthayers) er så vidt vides usikkert eller måske ukendt? Der er dog konstateret baffinmåger blandt de hvidvingede i Grønland, men i hvor stort omfang ved jeg ikke.
Imidlertid er det også kendt at der i Canada er baffinmåger med meget få markeringer og endda fugle helt uden markeringer (som dog ofte betegnes med et forbehold som sandsynlige baffinmåger pga. canadisk lokalitet). De svagt markerede fugle har været meget dårligt og sparsomt illusteret og beskrevet i "mågebøgerne" særligt i immaturedragterne. Der er med andre ord noget der mangler.
Kunne man forestille sig at danske feltornitologer er ved at udfylde dette "hul" gennem velillustreret dokumentation af denne vinters afvigende fugle og deres vingetegninger? Under alle omstændigheder kan det munde ud i at vi får ny viden om enten variationen indenfor hvidvinget måge eller variationen indenfor baffinmåge (personligt tror jeg mest på det sidste). Begge dele vil være yderst interessant men det kræver at samtlige fugle bliver dokumenteret grundigt med korrekt belyste billeder og vingetegning på både liggende og flyvende fugle.
Interesserede kan evt. læse flg. indlæg på min blog, hvor der også er et par billeder af baffinmåger (mener jeg) sammen med sølvmåger, hvor størrelse og proportioner er slående: http://haaningsblog.blogspot.com/2012/02/hvad-er-kumliens-egentlig-for-noget.html
Når det så er sagt er det også vigtigt at sige at ikke alle mistænkte baffinmåger denne vinter er store og grove. Der ses også fugle som er mere typisk hvidvingede i proportioner, men som så har mørke tegninger i håndsvingfjerene.
Men igen en stor opfordring til at dokumentere alle sete fugle da vi givetvis kan bidrage med ny viden, eller i al fald bedre illustreret viden.


Anders Fischer skriver onsdag 22. februar 2012 kl. 12.54
Rigtig spændende og informativ læsning.

Tak for det!

Mvh Anders



Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.



Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.



til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.173 sek.
til toppen