Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Sølvmåge x Gråmåge - (Larus argentatus x Larus hyperboreus) - Herring Gull x Glaucous Gull
Lokalitet: Hanstholm Havn, Danmark
Dato: 24. januar 2005
Billede info: Klaus Malling Olsens kommentar:

Mange tak for en meget spændende måge. Jeg har fornemmelsen af, at fuglen må have været en "ret stor Hvidvinget".
Grunden til dette er, at jeg synes næbbet er for langt og panden for flad til Hvidvinget Måge. Tegningen i vingespidsen er helt reel: der er sort tegning på yderste håndsvingfjer, og ganske lidt på næstyderste. Kombineret med et indtryk af hovedet, som jeg synes ligner Sølvmåges vover jeg at udnævne fuglen til en hybrid Gråmåge X Sølvmåge.
Imod kumlieni taler, at der er for udbredt sort på den yderste håndsvingfjer (ligner antydning af Sølvmåges tegning på denne fjer) til blot at omfatte en smal mørk streg langs yderfanen, som man vil kunne se hos kumlieni. Fuglen virker umiddelbart også for kortvinget og "maskulin" til at stemme på Hvidvinget Måge.
Alternativt kunne det være en Sølvmåge af arktisk oprindelse med minimalt sort i hånden. Den falder dog udenfor hvad jeg har set på arktiske Sølvmåger, så jeg hælder mest til hybrid Sølvmåge x Gråmåge. Hybrid Sølvmåge x Hvidvinget Måge er ukendt, og meget lidt sandsynlig, idet Hvidvinget Måge og Sølvmåge (i så fald amerikansk) yngler i vidt forskellige områder: Hvidvinget Måge (af den "rigtige ": glaucoides) er faktisk endemisk ynglefugl på Grønland, hvor Sølvmåge kun er meget sjælden strejfgæst. Derimod hybridiserer Gråmåge og Sølvmåge en del i Island, hvor jeg har set fugle, der minder om jeres.
Billede opsætning: Canon EOS 10D
Fotograf: Peter Nielsen, Danmark
Del af temaet: Hybrider
Uploadet den: 25. januar 2005
Hits: Billedet har været vist 1866 gange.Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.047 sek.
til toppen