Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Hortulan - (Emberiza hortulana) - Ortolan Bunting
Fugleart (IOC): Hortulan (Emberiza hortulana) Ortolan Bunting - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Han (2K?)
Lokalitet: Sønderho Ny Camping, Danmark
Dato: 24. maj 2012
Fotograf: Mikkel Høegh Post, Danmark
Uploadet den: 25. maj 2012
Hits: Billedet har været vist 2758 gange.
DK List Ranking: Set af 534 ud af totalt 1510 personer!Kommentarer:

Henrik Haaning Nielsen skriver fredag 25. maj 2012 kl. 09.48
Hej Mikkel,
har du flere billeder af denne fugl? F.eks. hvor man kan se struben, undergump, tertialer og ryg.
Jeg synes den ser giftig ud på grund af det slanke næb og den tilsyneladende hvide øjenring. Jeg har Bjerghortulan i tankerne. Ryggen virker dog måske for markeret til denne, men det kunne være rart at konstatere mere sikkert.

Bedste hilsener
Henrik


Mikkel Høegh Post skriver fredag 25. maj 2012 kl. 10.18
jep, godt set, og du er ikke den første der fik mistanke. jeg skal senere uploade fotos der - udover for grove rygstriber som du nævner- viser gul hagesmæk og gråt bryst. Der er sorte tegninger i det grå, hvilket vel er 2k tegn? (ligesom usædvanligt hvid øjenring). Bemærk at fotoet er taget i direkte modlys, hvilket nok er årsag til at næbbet ser meget tyndt ud. jeg så fuglen på jorden og skyndte mig at skyde løs, hvorefter den fløj op i træer og ikke sås mere, og nåede således ikke at bemærke tyndt næb mv. Og har i øvrigt ikke kørekort til bjerghortulan, så den mulighed faldt mig ikke ind.


Anders Fischer skriver fredag 25. maj 2012 kl. 10.54
Det ligner umiddelbart en Hortulan hun pga de mørke skulderfjer,og den lange skægstribe...Men jeg har heller ikke kørekort til Bjerghortulan.

det ku være godt at se flere fotos af fuglen.


Carsten Murmann skriver fredag 25. maj 2012 kl. 11.17
Lige næbryg og 'slank' spids på Ret langt(!) næb synes umiskendelige,

jfr. AURÉLIEN Audevards NETFUGL foto af Bjerghortulan,
Kazakhstan d. 4. juni. 2007.

Det bli'r spændende ! ,,,,,,,,,, C.


Peter Sunesen skriver fredag 25. maj 2012 kl. 12.10
Så spændende bliver det næppe.....de markerede rygstriber, det grå bryst og manglen på rusttonede skulderfjer, peger entydigt på en Hortulan hun.
Mikkel ville sikkert også - kørekort eller ej - have fået lidt 'sjældenshedsfeber' hvis denne værling vitterlig var en såkaldt 'mega'.....


Henrik Haaning Nielsen skriver fredag 25. maj 2012 kl. 13.45
Jeg er enig i at det grå bryst må betyde hortulan. Jeg glæder mig til at se de kommende billeder.

Mvh
Henrik


Klaus Malling Olsen skriver fredag 25. maj 2012 kl. 13.59
Det er en ganske bleg Hortulan, men en sådan. Foruden det grå bryst er ryggens mørke striber for brede og diffuse til Bjerghortulan, der har koldere gråbrun ryg med smallere, mere distinkte sorte striber. Desuden har Bjerghortulan rustbrune skulderfjer, der typisk står tydeligt frem mod den koldere farvede ryg.
Skægstribe og øjenring på denne fugl ser ikke renhvide ud,men let tonede i gulbeige på min skærm. Dette har jeg set hos en del Hortulaner; fugle med mindst gult har kun gult i øjenrindens forreste del, men ingen af de Hortulaner jeg endnu har checket har haft Bjerghortulanens renhvide øjenring i mere blåtonet askegråt hoved.
Deuden er der bryst til bug, der hos denne fugl har en orangetonet farve, der matcher Hortulan. Bjerghortulan har en mere maghonibrun grundfarve her, og vigtigt: den fremstår især fortil som "ulden", da brystet har ret brede lyse fjerbræmmer,der ikke ses hos Hortulan og Rustværling.
Tit opfatter man Bjerghortulanens næb som endnu renere lyst end hos Hortulan, hvilket synes at kunne ses her, men bedømmelse af en detalje, hvor lysets indfaldsvinkel spiller ind, udfra blot et enkelt foto, er vanskelig. Den lige næbryg ses hos såvel Hortulan som Bjerghortulan.

I al ubeskedenhed har jeg selv "kørekort" til Bjerghortulan, især efter 5 konfrontationer med denne smukke art i Østtyrkiet. På den tid af året, der er aktuelt i forhold til Mikkels foto.


Carsten Murmann skriver lørdag 26. maj 2012 kl. 10.14
Tak, KLAUS, for fornem belysning af både 'Bleg'
og Bjerg H.

Som PETER spåede, blev 'spændingen' KORTvarig.

VH ,,,,,,,,, Yours C.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.119 sek.
til toppen