Denne kraftkarl af en Middelhavsmåge opdagede jeg først blandt de mange andre måger af forskellige arter pga. dens størrelse. Fuglen var en kæmpe Sølvmåge faktisk på størrelse med de Svartbage der stod i nærheden. Jeg så hurtigt det flotte regelmæssige mønster på rygfjerene og tjeckede straks tertiærerne for at se om de også var på plads. Det var de sørme og jeg begyndte at knipse løs. Andre kendetegn som er på plads for en 1k Middelhavsmåge: Hvid bug, ensfarvet mørk overvinge med begrænset spejl, øjenmaske, hvid overhale, kraftigt kort næb. Han pga. størrelsen.
Dette er juv svartbag. Den har alt for korte vinger og ben, og dækfjerene er for lysmønstrede til middelhavs. Den har godt nok temmeligt mørkcentrede tertialer, men stadig med for meget lys "skygning" indenfor den lyse kant. Middelhavsmåhe er her helt mørk, som hos sildemåge. Mvh MKH
Jan Jörgensen skriver tirsdag 14. august 2012 kl. 10.07
Helt enig med Morten, detta är en svartbag (havstrut, L. Marinus).
Förutom det som Morten nämner, notera även byggnad, litet öga, proportioner mellan näbb och huvud, dock ger den relativt sett mindre näbben intryck av att det är en hona. Den mer eller mindre likheten mellan marinis havstrut och medelhavstrut (michahellis),en ofta påtalad fälla...
Hej. Kan jeg virkelig have dummet mig så grusomt, det er godt nok flovt ? :( Jeg syntes ellers alle kendetegnene var på plads bortset fra den langstrakte krop. 1k Svartbag kender jeg som meget mere uordnede i dragtmønsteret og lysere.
Når det gælder de store måger er der ikke noget der hedder at "dumme sig så grusomt":) Det er der i det hele taget ikke når det gælder de gange, hvor man bestemmer en fugl til noget andet end den er.
Formen afslører denn fugl fint. Middelhavssølvmåge kan godt ligne Svartbag fortil, men de er slankere - sildemågeagtige - bagtil med relativt længere vinger og tyndere ben, der tit virker længere. Kig dog ogsåpå de store dækfjer. Her er de meget svartbagetypiske: hvide med kun smalle mørke tegninger. Middelhavs- ville have haft dominans af mørkt, især ved baserne af fjerene der normalt ser helt mørke ud på de yderste.
Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.
Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.