Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Olivenskovdrossel - (Catharus ustulatus) - Swainson's Thrush
Fugleart (IOC): Olivenskovdrossel (Catharus ustulatus) Swainson's Thrush - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Christiansø, Danmark
Dato: 30. oktober 2012
Billede info: 10th day. There hasn´t been any birdwatcher on the island since that day. Perhaps the bird is still present?
Fotograf: Poul Ulrik, Danmark
Uploadet den: 8. november 2012
Hits: Billedet har været vist 2645 gange.
DK List Ranking: Set af 17 ud af totalt 1510 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Søren Brinch skriver fredag 9. november 2012 kl. 06.32
Superbillede Poul....

Var det ved "Brillerne" du skød dette foto? Dine erfaringer i jagten på olivendyret - hvad siger de? Aktivitetstidspunkter, tilholdssted, fødevalg etc...

Mange hilsner fra Søren


Poul Ulrik skriver fredag 9. november 2012 kl. 11.25
Tak Søren,

JSH var så venlig at billedbehandle, så han skal osse ha´ ros for resultatet :-)

Jo, det var ved Brillerne. På den mur, man ser, når man fra det berømte snebærkrat kigger i retning mod Voss´ hytte/Møllebakken.

Fuglen holdt ofte til i nærheden af snebærkrattet, men fouragerede tilsyneladende kun på tjørne- og hyldebær fra de mindre træer/buske mellem Brillerne og Kongens Have. En del af tiden opholdt Olivenskovdroslen sig desuden i krattet op mod Plateauet, hvor den kunne være svær at finde.

På førstedagen (29/10) krævede det en del tålmodighed at se den godt. Formentlig var den kraftige blæst, der nærmede sig kulingstyrke, medvirkende til at gøre det svært. Vi havde kun kortvarige obs, indtil den viste sig ganske fint på bagsiden af snebærkrattet, hvor vi kunne tage nogle dokumentationsbilleder. Derefter så vi den sporadisk, og fra kl. 14 var den nærmest sunket i jorden igen.

Dagen efter (30/10) havde vinden lagt sig, men det var gråvejr, og det småregnede det meste af tiden. Det var dog nemmere at finde fuglen - og se den godt - i dét vejr. Vi genfandt den ca. kl. 8.45 og så den flere gange godt bag snebærkrattet - og især ved et par lejligheder, hvor den frit fremme hoppede rundt på murene. Sidst på formiddagen gik vi i baggården.

Hvis den ikke er blevet snuppet af en Spurvehøg, eller bærrene er sluppet op, er den måske stadig pp. Med lidt tålmodighed burde den i så fald kunne findes i al slags vejr i det område, hvor den holdt til 24. og 27.-30. oktober...

Vh PoulNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.056 sek.
til toppen