Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Polarlomvie - (Uria lomvia) - Thick-billed Murre
Fugleart (IOC): Polarlomvie (Uria lomvia) Thick-billed Murre - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Hirtshals Havn, Danmark
Dato: 18. januar 1995
Billede info: Ikke det vilde billede, men kan se at der ikke ligger andre billeder af fuglen, så syntes lige den skulle med...
Fotograf: Hjalte B. Johansen, Danmark
Del af temaet: Fotodokumentation af ældre SU fund
Uploadet den: 17. december 2012
Hits: Billedet har været vist 3598 gange.
DK List Ranking: Set af 92 ud af totalt 1510 personer!
Mere detaljeret information om dette fund findes her: [fund information].
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Henning Vikkelsø Rasmussen skriver tirsdag 18. december 2012 kl. 14.11
Den var jeg oppe og se sammen med Mogens Henriksen:-) En tur ud over det sædvanlige. Startede i Ebeltofts havn med at foretage et ottetal med bilen i totalt snekaos ved frakørslen fra færgen. Derefter mod Hirtshals i totalt mørke i mylretidstrafikken og under kørslen gik vinduesviskerne i udu! Fortsatte ufortrødent med en hånd på rattet og den anden hånd blev anvendt til at holde frontvinduet gennemsigtigt. Fremme i Hirtshals lå kræet nok så fint:-) Efter reparation af vinduesviskerne fortsatte vi til Blåvand, hvor Bent åbnede dørene og tændte op i ovnen - og han kom ovenikøbet med morgenmad den følgende morgen! En tur som endnu ikke er glemt:-)


Carl Christian Tofte skriver lørdag 16. februar 2013 kl. 10.10
Supre fedt billede, smuk komposition, nærmest en abstraktion - og så med den lille fugl, som jeg først ikke rigtig kunne fokusere på overhovedet.
Da jeg endelig fik øje på fuglen var min første tanke polarlomvie, anden tanke var, hvorfor det ikke var en nordisk lappedykker? - Det ser man jo f.eks på den renhvide flanke og den lille vinkel bagtil, som må være primærerne. Det sidste tror jeg er svært at se på en km afstand ude på havet, den hvide flanke tror jeg vil være tydelig. Ligheden med nordisk lappedykker var en overraskelse for mig. Jeg tror det kan være et værdifuldt kendetegn: En alkefugl, som ligner nordisk lappedykker. Vil teste, hvis jeg engan får mulighed for det.


Michael Westerbjerg Andersen skriver lørdag 16. februar 2013 kl. 11.33
God historie Henning, man behøver absolut ikke nødvendigvis famle rundt i de eksotiske kirgisiske bjwrge (som du også har oplevet) for at opleve eventyr. De mest ekstreme oplevelser er ofte ganske dagligdags begivenheder... En vindusvisker som ikke virker når der er brug for eet, er 10 x mere farligt end tre ugers ekspedition i vinterbjergene :)

Fedt Calle at du ser " eventyret" i et prik-billede..

Bedste hilsner

MicLars Maltha Rasmussen skriver lørdag 11. maj 2013 kl. 13.49
Jeg var faktisk finderen af denne fugl, selvom det er Erik Christophersen m.fl. der sendte den ind. Jeg fandt det lidt overflødigt at skulle indsende en beskrivelse til SU af en fugl, som så mange så. Jeg boede i Hirtshals på det tidspunkt og slog et slag omkring havnen med min lille søn på sædet foran på cyklen, med den bemærkning, at vi lige skulle se om vi kunne finde en sjælden fugl. Og det kunne vi sørme. Der lå en fin polarlomvie sammen med en atlantisk. Så blev den meldt ud til de lokale ornitter, men da den var stationær og blev et par dage, var der mange tilrejsende der fik den at se. TVNord fandt det så interessant med de tilrejsende, at de var nede på havnen at filme folk og fuglen. Så de har nok også billeder i deres arkiv. Jeg tvivler dog på, at dem der var bosat på Sjælland og har krydset den for d. 17.1. har kunnet nå dette inden solnedgang, der jo som bekendt er ganske tidligt i januar.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.029 sek.
til toppen