Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Høgeugle - (Surnia ulula) - Northern Hawk-owl
Fugleart (IOC): Høgeugle (Surnia ulula) Northern Hawk-Owl - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: med rotteunge eller...?
Lokalitet: Porsmose, Gødstrup, Sjælland, Danmark
Dato: 11. februar 2013
Billede info: Høgeuglen var idag ret aktiv og fangede smågnavere mindst 3 gange i løbet af formiddagen. Heriblandt denne, der ligner en nøgen laboratoriemus - eller er det en rotteunge? En særegen oplevelse at se uglen aflive denne skabning, der manglede den varmende pels, man forventer sig hos vilddyr i vinterkulden.
Billede opsætning: Canon EOS50D med Canon EF 400 mm/5.6
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 11. februar 2013
Hits: Billedet har været vist 3604 gange.
DK List Ranking: Set af 730 ud af totalt 1510 personer!
Mere detaljeret information om dette fund findes her: [fund information].
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Nis Lundmark Jensen skriver mandag 11. februar 2013 kl. 20.03
Fedt billede. Mega grim graver !
Jeg gætter på rotte unge pga hovedform, ører og halelængde...
Bh
9s


Nis Lundmark Jensen skriver mandag 11. februar 2013 kl. 20.04
...ikke graver, gnaver naturligvs


Sebastian Klein skriver mandag 11. februar 2013 kl. 20.30
Unger af alle gnavere har normalt pels, når de har denne størrelse. Den ser heller ikke særlig unge-agtig ud.
Er der mon nogen, der fodret uglen med "guf" fra den lokale dyrehandel???


Klaus Malling Olsen skriver mandag 11. februar 2013 kl. 20.41
SeK´s mistanke er også min. Uglen fløj flere gange ned til et bestemt område for at tage gnavere, og den ene gang blev det altså til denneher.


Palle Jensen skriver mandag 11. februar 2013 kl. 20.46
I skal ikke være så mæstænkelige, det er nok bare en vinterbader, der har lagt overtøjet på bænken.
Hilsen Palle


Michael Westerbjerg Andersen skriver tirsdag 12. februar 2013 kl. 04.02
Tidligere statist-rotte:

"He wants the precious. Always he is looking for it. And the precious is wanting to go back to him... But we mustn't let him have it"

"Master betrayed us. Wicked. Tricksy, False. We ought to wring his filthy little neck. Kill him! Kill him! Kill them both! And then we take the precious... and we be the master!"

Eller også er gummirotten fra "Spøg & Skæmt" - afdelingen for pruttepuder der har tabt luften...


Esben Colding Broe skriver tirsdag 12. februar 2013 kl. 09.32
Så kan jeg bedre forstå, hvordan alle de sindsyge flotte hypnotiske ugle foto kommer i kassen.

Det sker i splitsekundet lige inden uglen samler en død rotte fra den lokale dyrehandler op. Er den gravet lidt ned i sneen kan man jo også få et flot nedslags-billede.


Nis Lundmark Jensen skriver tirsdag 12. februar 2013 kl. 11.22
Mig bekendt fodres der fasaner med korn i området hvor denne Høgeugle mest holder til. Hermed er der et naturligt grundlag for "rigelig" adgang til gnavere...

Dette sagt, så er jeg enig i at dette gespenst ikke just ligner en naturlig fritlevende gnaver. Jeg har forsøgt at google "foder rotter", "foder mus" "pinkie rat" med mere, for at finde et billede af noget der ligner - men jeg har ikke fundet noget match.....

Bh
9s
Arne Kiis skriver tirsdag 12. februar 2013 kl. 13.36
En nøgen grimrian her: http://www.animalpictures123.org/hairless-rat/


Klaus Malling Olsen skriver tirsdag 12. februar 2013 kl. 17.26
De, der var med i inderkredsen i midt-80´erne vil huske den fiktive hund, Rita, der på heltemodig vis redder en kasse kyllinger fra at drukne i Sortedamssøen. Ikke så meget dét, at den gjorde det, men mere: hvem har været så ond at smide en kasse kyllinger i Sortedamssøen.
Historien dukkede frem fra underbevidstheden ved gennemgangen af billederne af Høgeuglen, der p.t. åbentbart mæsker sig med laboratoriemus uden pels. Hvordan er de kommet der, hvem har sat dem ud? Og kan disse dyr medvirke til spredning af sygdomme i naturen, hvis de i laboratorie er påført sygdomme? Der er vel en grund til, at musen er pelsløs - en sådan kan næppe overleve naturligt i ret lang tid. Udsættelsen af musen(e) kan vel også kaldes dyrplageri.
Af almindelig respekt for levende væsener havde jeg nok forventet andet end de stedvis nogen fjogede kommentarer, synet af musen i kløerne på uglen har medført. Men det ligger måske i tiden? De grimme og anderledes kan hånes.

En veterinærkyndig kunne måske udrede, hvorvidt sådanne mus kan påføre omgivelserne sygdomme. Er det tilfældet er udsættelsen af musene vel at sidestille med de forgiftninger af rovfugle, der vækker så enorm forargelse i ornitologiske kredse. Er det ikke tilfældet er udsættelsen, der måske sikrer en fotograf nogle actionfotos af Høgeuglen, i det mindste til diskussion ud fra et dyreetisk synspunkt.


Michael Westerbjerg Andersen skriver tirsdag 12. februar 2013 kl. 18.19
Ja KMO - jeg VAR plat. Tak for din ihærdighed og løftede pegefinger, den er godtaget af almen respekt for de levende væsener. Jeg ved ikke hvem der "håner de grimme og anderledes" - men det ligger måske i tiden, at mene det, og ifald du mener det, synes jeg det er en smule overreageret. Jeg har også hørt folk lave platte vittigheder om overvægtige ornitologer, og andre sære skabninger som kunne fremkalde smilet hos selv den frommeste. Jeg tror ikke der er nogen der for alvor synes det er fedt at smide en nøgen mus hen til en Høgeugle, og indtil videre er det kun en mistanke.

Ærlig talt tror jeg ikke nogen har smidt en inficeret mus med en beskidt virus ud til Høgeuglen, og er den hentet fra et laboratorium er den måske renere (dyrere endda) og mindre smittebærende end musen i kælderen.


Nis Lundmark Jensen skriver tirsdag 12. februar 2013 kl. 19.07
Hej Klaus

Jeg mener ikke du har tilstrækkeligt belæg for at dette er hverken en mus, eller en udsat én af slagsen - derfor mener jeg dine konklusioner er utidige...

Jeg er på linie med MWA i forventninger til ricisi for at foder mus og rotter bærer problematiske vira / bakterier for fritlevende ugler og andre vildt levende skabninger - det tvivler jeg stærkt på de gør... Men, det kan da ikke skade at få udtalelser fra veterinær eksperter desangående...

Det er vel trods alt velkendt at fodring med mus forekommer, for at opnå særlige action fotos af ugler. Jeg har dog ingen konkret viden om, hvorvidt dette har været udøvet ved Høgeuglen ved Porsmose..

Du rejser ønske om en dyreetisk diskussion, ifald der er tale om fodring for at opnå action fotos. Jeg bidrager gerne med mine holdninger desangående - jeg har absolut intet i klemme over for den mus, som skulle ende som foder for en ugle. For mig er det præcist lige så synd for den fritlevende mus der bliver ædt - eller for den burhøne kylling jeg har købt i Netto og ædt i aften - og det har jeg heller ikke noget problem med...

Et andet forhold der kan diskuteres er, hvorvidt fodring af ugler kan være til skade for uglerne - her hører jeg meget gerne om erfaringer..

Bh
9s


Palle Jensen skriver tirsdag 12. februar 2013 kl. 19.21
Hej KMO, det glæder mig du kunne se det humoristiske i mit indlæg, trods stavefejlen.
Jeg fik jo med det samme det indtryk at musen ikke stod til at redde, og så var der plads til lidt humor.

Til det mere alvorlige. Vi behøves nok ikke nære den helt store angst for smitte fra evt. undsluppet fremavlet forsøgsmus, de er meget rene , avlet under streng kontrol. At dette skal sidestilles med forgiftning af rovfugle er helt ude i skoven. Ud over det dyreetiske er det vel ikke meget mere forkert end at fodre med slagteaffald fra kontrollede foderpladser.
Hvis det måtte være en fotograf der har lukket kræet ud for at få et billede, så vil for mig selv, personligt sige tillyke med et snydebillede, som der ikke vil være meget ved at huske tilbage på.
Hilsen Palle


Bo Sonne Sørensen skriver tirsdag 12. februar 2013 kl. 21.54
Hej Palle

Jeg forstår ikke dit synspunkt omkring det dyreetiske, der er da i høj grad forskel på at lægge slagteaffald ud og slippe en nøgen mus/rotte ud, som hvis den ikke er så heldig, at blive snuppet af en ugle, må lide fryse døden.

Mvh. Bo


Peter Sunesen skriver tirsdag 12. februar 2013 kl. 22.13
Hej Bo,

Hvem siger at gnaveren var levende da den (måske) blev anvendt som foder?


Klaus Malling Olsen skriver tirsdag 12. februar 2013 kl. 22.24
Til Peter

Det siger jeg:). Har andre fotos der viser et fortsat levende dyr.


Troels M. Krogh skriver onsdag 13. februar 2013 kl. 14.15
Det er altid svært med foto. Men lige da jeg så billedet undrede jeg mig over den kraftige hale, de store øre og det store hovedet.

Det hele er for lille og spinkelt til Rotte, men for stort til Hvid mus.

De eneste fangenskabsdyr der fodres med levende gnavere er slanger. Alle andre dyr og fugle æder fint aflivet foder. Så foderdyr fra dyrehandler eller andre, vil jeg mene det ikke er!

Så er der forsøgsdyr/laboratoriedyr – Men så er der endten hvid mus eller Rotte at vælge imellem. (Der findes faktisk kælemus uden pels, men så er vi igen nede i hvid mus størrelse.)

Jeg vælger at sætte pels på dyret; og med størrelsen på musen, halelængde/og tykkelse, meget store øre og stort hoved. Er mit bud: Halsbåndsmus.

At den er nøgen, det er vinter og der er sne, giver nogle forklaringsproblemer, men jeg mener ikke det kàn udelukkes. Fejl i generne kombineret med en varm hule, måske indendørs i et hus…

PS!
Boede gennem otte år i et hus midt på Sjælland med seks katte, og har set i snesevis af Markmus, Husmus, Skovmus, unge Rotter og specielt mange Halsbåndsmus. (Som min kone og jeg kaldte for mini-rotter) De er store, sammenlignet med de andre langhalede mus.

Venlig hilsen
Troels


Troels M. Krogh skriver onsdag 13. februar 2013 kl. 14.32
Et er at lukke mus ud for at få gode billeder af en fed Ugle. OK! Det er der så måske nogen der gør.

Men det er da noget andet, at et menneske/fuglefotograf lukker en NØGEN mus ud i frostvejr og sne...

Eller hvad?Troels M. Krogh skriver onsdag 13. februar 2013 kl. 14.38

Sorry, glemte at skrive at slanger skal fodres med levende gnavere MED PELS PÅ, af hensyn til deres fordøjelse.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.093 sek.
til toppen