Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Ringnæbbet Måge - (Larus delawarensis) - Ring-billed Gull
Fugleart (IOC): Ringnæbbet Måge (Larus delawarensis) Ring-billed Gull - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Hoyvíkstjørn, Tórshavn, Færøerne
Dato: 26. februar 2013
Fotograf: Christian Michael Mortensen, Danmark
Uploadet den: 1. marts 2013
Hits: Billedet har været vist 2923 gange.
DK List Ranking: Set af 323 ud af totalt 1510 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Rodmund á Kelduni skriver lørdag 9. marts 2013 kl. 20.30
Hej Christian.

Jeg ville meget gerne have set et billede af fuglen i flugten, jeg mener nemlig ikke at dette er en ringnæbbet, dette grunder jeg på, at fuglen nemlig ikke viser "dobbelt" halebånd í flugten, end ikke takket halebånd som ca. 5% af bestanden kan vise, endvidere virker den grå saddel for mørk og er ikke grov nok til ringnæbbet, dertil synes næbbet også for klejnt til ringnæbbet.Jan Jörgensen skriver lørdag 9. marts 2013 kl. 22.20
Hi Rodmund/Cristian.

I mina ögon passar den bättre som delawarensis. För att börja med näbben - så menar jag att den är för grov att passa på en canus och innerdelens färg pekar åt samma håll. näbbstorleken varierar (könsrelaterad) och vissa delawarensis har förvånansvärt klena näbbar.
Ett exempel på stjärtband delawarensis
Några av de inre täckarna uppvisar pilspetsmönster samt de bakre skapularerna med mörka subterminal fläckar.
Finns det fler bilder Cristian.

Lie Sibley (Klicka även på Oktober länken)

JanJ


Rodmund á Kelduni skriver fredag 15. marts 2013 kl. 12.46
Jeg kan her oplyse, at fuglen i følge Færøeske medier blev indfanget og ringmærket, fuglen blev bestemt til ringnæbbet han.

Dette er således den første ringmærkede ringnæbbetmåge på øerne.


Christian Michael Mortensen skriver tirsdag 2. april 2013 kl. 21.30
Jeg har desværre ikke nogen flugtbilleder af fuglen. Men den er jo blevet godkendt af SU nu og - som du også siger, Rodmund - ringmærket.


Rodmund á Kelduni skriver torsdag 4. april 2013 kl. 16.21
Hej Christian.

Om den er/var godkendt af su eller ikke, gør det stadig interessant bestemmelsemæssigt, at halebåndet ligeså godt kunne kunne være på en Stormmåge som på en Ringnæbbetmåge. Diverse bøger viser/nævner ikke fuldt ud fugles fulde variationer, derfor er det efter min mening særdeles vigtigt at mest mulig variation bilver fotodokumenteret, dette viser bare at man ikke kan/skal lægge alt for stor vægt på enkelte kendetegn som ofte bliver fremhævet. ;-)

Dbh
Rodmund.


Jan Jörgensen skriver torsdag 4. april 2013 kl. 16.42
Jag trodde nämnligen att Rodmund sett nogon slags flyktbild eftersom han refererar till 'halebåndet'. Det verkar som Rodmund menar stjärtspetsen som sticker fram på bilden ovan och inte stjärtbandets bas. Min delawarensis länk ovan av Jeff Pokland är menad att visa basen - och som framgår av den bilden är ju även spetsen på bandet sas 'uppluckrat' till viss del. Eftersom den blev märkt finns det väl rimligen fler bilder?

JanJ


Rodmund á Kelduni skriver torsdag 4. april 2013 kl. 21.55
Hej Jan.

Nei jeg har ikke set nogle flugt billeder af omtalte fugl der viser hale tegningen, men derimod har jeg set samme fugl rigtigt godt omtrent den 10 januar på samme lokalitet, ud fra haletegningen ville jeg på daværende tidspunkt ikke bestemme den til en Ringnæbbet måge og derfor blev fuglen heller ikke (fra min side) fotodokumenteret nøktern eller udmeldt som Ringnæbbet måge.

De eneste billeder af fuglen flyvende som jeg hidtil har set, er at finde på ringmærkerens hjemmeside (www.jenskjeld.info) men de viser heller ikke fuglen i flugten, billederne af fuglen kan ses ved at gå ind på www.jenskjeld,info , klik på Fugle til venstre og siden på Fugle på visit.

De billeder der er tilgængelige på ringmærkerens hjemmeside af omtalte fugl viser en Ringnæbbet måge, men efter min mening med et atypiskt hale bånd, derfor er det kedeligt at der ikke findes flugt billeder, jeg ved ikke om fuglen stadig er i "farvandet" men jeg vil forsøge at genfinde den og få flugt billeder af mågen.

dbh
Rodmund.Jan Jörgensen skriver fredag 5. april 2013 kl. 00.20
Tack för den Rodmund!
Det är inte mycket man ser av stjärtbandet, märk slitag. Man skall ha i åtanke att stjärtbandets utseende på delawarensis varierar. För övrigt är den i alla avseenden en typisk 2k delawarensis


Christian Michael Mortensen skriver fredag 5. april 2013 kl. 02.02
Jeg troede egentlig også selv, at det bare var en Stormmåge, og derfor tog jeg ikke flere billeder af fuglen. Det var først, da jeg kom hjem til Danmark og kiggede i Fugle i Felten og oploadede billedet på Fugle & Natur, at jeg fandt ud af, at jeg tog fejl.

Her er også et link, der måske kan have interesse (på færøsk): http://ngs.fo/Default.aspx?ID=9431&PID=10187&NewsID=5048Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.053 sek.
til toppen