Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Sortbrynet Albatros - (Thalassarche melanophris) - Black-browed Albatross
Fugleart (IOC): Sortbrynet Albatros (Thalassarche melanophris) Black-browed Albatross - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: adult
Lokalitet: Hirtshals Havn, Nordjylland, Danmark
Dato: 7. maj 2015
Billede info: 7/5 2015 skete det, mange havde drømt om, siden fuglen sidst blev set samme sted sidste sommer. Den Sortbrynede Albatros dukkede op på fransk visit, opdaget af 2 x Lars ved Hirtshals og lykkeligt set af en større skare, førend den store Norgesfærge kl. 12.30 skræmte den op, hvorefter den forsvandt.
Flot fundet, men fuglen blev allerede opdaget 9.15 og først udmeldt med 25 minutters forsinkelse (efter at ledsager skulle hente i Fakta...). De, der dippede den med under 25 minutter bifalder næppe denne sene udmeldelse og prioritet fra opdagers side.
Næste alba-syn var en fjernobs på Grenen to dage senere og to observationer nær Kristianssand i Norge 11/5 under kraftig søndenvind. Før sidste weekends formidable genkomst ved Blåvand har fuglen fra tid til anden været ved Helgoland, hvor forsøgene på at etablere sig i den stedlige Sule-koloni synes besværlige. Der er altså stadig grund til at holde øje med "Alba" - den i særklasse mest karismatiske fugl, der nogensinde er observeret herhjemme med tanke på dens sjældenhed, størrelse og vane med at dukke op snart her snart der til forrygende glæde for de lykkelige - og endnu større frustration hos de, der har tilbragt et år i venten på nye rapporter.
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 1. juni 2015
Hits: Billedet har været vist 2282 gange.
DK List Ranking: Set af 212 ud af totalt 1510 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.024 sek.
til toppen