Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Bjergrødstjert - (Phoenicurus erythrogastrus) - Güldenstädt's Redstart
Fugleart (IOC): Bjergrødstjert (Phoenicurus erythrogastrus) Güldenstädt's Redstart - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Fru Gyldenspjæt
Lokalitet: Tetnuldi, Svaneti, Georgien
Dato: 21. september 2015
Billede info: Bjergrødstjert er sammen med kaukasisk kongehøne, sort urfugl og stor rosenfinke de eftertragtede højfjeldsarter, mange er taget til Stepantsminda/Kazbegi i Georgisk Kaukausus for at opleve i maj, før varme og snesmeltning får fuglene til at fortrække til større og vanskeligere tilgængelige højder. Nu (2015) har anlæggelsen af en ny lift op ad bjerget Tetnuldi i Svaneti, Georgien medført anlæggelse af en grusvej op til 3100 moh. Fuglen her kunne i sammen med flere artsfæller ses hvor bilvejen ender, og efter yderligere bestigning af ca. 200 m bjergskråning vest for vejen fandt vi fem kongehøns, syngende rosenfinker, murløber, alpejernspurv, husrødstjert, rødpandet irisk, alpekrage og snefinke. Ved næstsidste liftstation har man udsigt over bjergskråninger med Rhododendron, hvor vi i morgengryet fandt tre urfugle på ret kort afstand.
Pas og dale i høje Kaukasus fungerer også som trækkorridorer. Vi så tårnfalk, hvepsevåge, spurvehøg, steppevåge og steppehøg trække forbi os.
Man når dertil ved at køre fra Mestia ad vejen mod Øvre Ushguli. Efter knapt 15 km når man det første pas, hvor et vejskilt viser til højre mod Tsvirmi. Her går grusvejen mod liften til venstre. Efter en halv times kørsel gennem granskov (med bjerggransanger og Krüpers spætmejse) kommer man over trægrænsen til området med liften (stadig byggeplads i 2015). Grusvejen fortsætter længere østpå og opad til koordinaterne 43°01’47,22’’N, 42°55’34,17’’Ø.
Stedet blev oplevet i forbindelse med en forekskursion for Williams Rejser til trækobservationsposterne i Batumi, og organisationen Batumi Birding arrangerede kørsel (firehjulstrækker ikke nødvendig), en lokalkendt og meget fuglekyndig guide og to overnatninger i Mestia. En uventet bonus på vor tur til Batumi. Lokaliteten er nu på rejseselskabets program!
Billede opsætning: Nikon D800, 80-400 mm
Fotograf: Christian Rørdam, Danmark
Uploadet den: 10. december 2015
Hits: Billedet har været vist 1235 gange.Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.083 sek.
til toppen