Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Rødhalset Ryle - (Calidris ruficollis) - Red-necked Stint
Fugleart (IOC): Rødhalset Ryle (Calidris ruficollis) Red-necked Stint - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 1cy with Dunlins etc.
Lokalitet: Vejbystrand, Skåne, Sverige
Dato: 18. november 2016
Billede info: Rødhalset Ryle med almindelige Ryler. Check også Ronnies smukke nærbilleder! Her ses fuglen, som man normalt ser den på´lokaliteten - på afstand med en flok Almindelig Ryler, og den er overraskende svær at pille ud (det er rylen længst til højre). Størrelsen er kun lidt mindre end de Almindelige Ryler, og foruden dette er det meget kortere næb påfaldende; kortere end Dværgrylens. Kropsformen er kompakt med ret stort hoved og udposet undergump, der måske pustes ekstra op i det for arten nok kolde vejr (den burde være i Thailand nu), hvorfor det langstrakte bagparti var svært at erkende idag. Fuglen er en 1K, der har udskiftet ryg- og skulderfjerene med 1. vinterfjer, der i forhold til Dværgryle har smallere mørke tegninger omkring skaftestriben. Desuden er de juvenile tertiærer lysere og med svagere lyse rande end hos Dværgryle, hvor de er sortbrune med oftest varmt tonede og bedre afsatte rande.
Fuglen er set på en strækning på ca. 1 km , fra et stenrev udfor p-pladsen ved Skogsvägen mod syd til området nord for den lille havn ved Mellbystrand, hvor den stod fint midt på dagen idag (efter at have huseret på førstnævnte rev tidligere på dagen).
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 18. november 2016
Hits: Billedet har været vist 2067 gange.
DK List Ranking: Set af 93 ud af totalt 1510 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.030 sek.
til toppen