Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:Fejl i visning af billede!Billede information:
Fugleart: Manchurernattergal - (Larvivora sibilans) - Rufous-tailed Robin
Fugleart (IOC): Manchurer-nattergal (Luscinia sibilans) Rufous-tailed Robin - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Happy Island, Kina
Dato: 19. maj 2005
Billede opsætning: Canon EOS 20D + Canon EF 300mm f/4L IS USM + Extender EF 1.4x II
Fotograf: Jens Søgaard Hansen, Danmark
http://www.netfugl.dk
Uploadet den: 30. oktober 2005
Hits: Billedet har været vist 3452 gange.
DK List Ranking: Set af 15 ud af totalt 1510 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Carl Christian Tofte skriver tirsdag 2. december 2008 kl. 16.43
Jeg mindes at have læst en debat angående navne mad denne type endelse. Den drejede sig om balearerskråpe. Jeg mener ikke det er en endelse som bør bruges. Det smukkeste ville være at kalde denne fugl manchurisk nattergal. Jeg synes ikke at det, at navnet er 'et ord opvejer den forsmædelse jeg oplever ved et ord som ikke kan udtales.Henrik Møller Thomsen skriver tirsdag 2. december 2008 kl. 23.01
Er det den, der hedder Himalayan Rubethroat ?


Henrik Møller Thomsen skriver tirsdag 2. december 2008 kl. 23.01
Og i øvrigt er jeg enig i Carl Christian Toftes kommentar.


Klaus Malling Olsen skriver onsdag 3. december 2008 kl. 00.16
Rufous-tailed Robin er artens engelske navn.


Peter Sunesen skriver onsdag 3. december 2008 kl. 02.54
Godt brølt Carl Christian!

Jeg var iøvrigt målløs da jeg første gang i felten hørte en af mine yndlings-vadefugle udråbt til noget der lød som:"snotspurve"..

Den poetiske Lille Regnspove brutalt aflivet af et udvalg der vil tvinge uskyldige kornspisere over i en helt anden slægt. BOM du er død!


Carl Christian Tofte skriver lørdag 6. december 2008 kl. 13.28
En ting er sikkert: Det der udløser kommentarer er ofte, også for mit vedkommende, det man irriteres over og farer i flint over. Så glemmer man let, at både navneudvalget og de enkeltpersoner som igennem tiderne har bidraget med nye fuglenavne til det danske sprog dels ofte kommer med gode, levedygtige navne som man straks accepterer, dels medvirker til at "den brede befolkning" (forhåbentlig) slipper for forvrøvlet navnekaos i TV-udsendelser og natur-billedbøger.

Noget helt andet men ápropos, jeg mener at huske, at KMO og jeg engang undrede os over hvad stribet sangers amerikanske navn var for noget? Var Blackpoll en by, eller hvad? Nej, det er, viser det sig, nakken på et "kreatur", altså "Sortnakket sanger", men nu kender og elsker vi vel alle den stribede sanger. Sådan var det vist, så vidt jeg husker.


David Boertmann skriver lørdag 6. december 2008 kl. 15.48
Ja, balearerskråpe har tidligere været diskuteret, og jeg mener den bør hedde balearisk skråpe (som den hed engang). Ærgeligt at der bliver indført flere af disse kedelige navne, som ikke er til at sige. Så er manchurnattergal dog bedre, men bedst er manchurisk nattergal.


Klaus Malling Olsen skriver lørdag 6. december 2008 kl. 15.57
I "Fuglene i Europa, Norsafrika og Mellemøsten" har jeg ydmygt foreslået "Brunstjert",inspireret af det engelske "Rufous-tailed Robin". Dette er nævnt under Blånattergal, da sibilans først for nyligt er truffet i WP.
Svenskerne kalder den Drillnäktergal, hvilket ville være sådan noget som "Svirrenattergal" grundet artens karakertiske insektagtigt svirrende sang.
Angeånde navnediskussionerne, er Navneudvalgets liste dog kun foreslag, som man ønsker anvendt i DOF´s publikationer. Der er ingen krav fra tv-oversættere m.fl.om at navnene skal anvendes.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.053 sek.
til toppen