Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Kongeørn - (Aquila chrysaetos) - Golden Eagle
Fugleart (IOC): Kongeørn (Aquila chrysaetos) Golden Eagle ssp. chrysaetos - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Blegsø, Hanstedreservatet, Danmark
Dato: 27. november 2005
Billede opsætning: Canon D10, Ef 300 mm 4.0,
Fotograf: Jens Kristian Kjærgård, Danmark
http://www.visfoto.dk/
Uploadet den: 28. november 2005
Hits: Billedet har været vist 6049 gange.
DK List Ranking: Set af 894 ud af totalt 1510 personer!Kommentarer:

Martijn Bot skriver mandag 28. november 2005 kl. 21.19
Really great picture of this bird in a very atmospheric environment! I'm waiting for one here! Kind regards, Martijn Bot (Netherlands)


Jørgen Hulbæk Christiansen skriver tirsdag 29. november 2005 kl. 04.34
Det var dog et dejligt billede af en flot fugl i et skønt landskab.


Wilhelm Lorenzen Fabricius skriver tirsdag 29. november 2005 kl. 09.56
Respekt!


jens ryge petersen skriver tirsdag 29. november 2005 kl. 19.04
Når man ser sådan en fugl i så smukt et landskab undrer man sig over at man er bosat i midtjylland!Mikael Funch skriver tirsdag 29. november 2005 kl. 20.22
Flot! Personligt! JKK viser igen at han er blandt de få engagerede fuglefotografer herhjemme, der kan producere andet end knivskarpe, ligegyldige, closeup uden nerve, stemning og liv. Skulle jeg en dag have brug for et wallpaper, må det være dette :-)


Morten DD Hansen skriver tirsdag 29. november 2005 kl. 20.52
Hørt! Det er et fænomenalt billede, som søreme også blev vist frem til hele familien. Listen over JKK's stemningsbilleder er efterhånden alenlang og et eksempel til efterlevelse.

Det er sådan nogle her, som jeg i hvert tilfælde med glæde vil betale for til eventuelle publikationer.

mange meget misundelige hilsner
DD


Benny Kristensen skriver tirsdag 29. november 2005 kl. 21.16
Hej JKK!

Respekt- smukt foto!

vh. Benny


Carsten Egevang skriver onsdag 30. november 2005 kl. 18.54
Hej JJK
Det må jeg sige........ fanfuckingtastisk!!!
Jeg hopper med på Mikael Funchs kommentar! Det er den slags foto der gør fuglefotografering spændende, men hvor er der dog langt mellem den type billeder på Netfugl....
VH, Carsten Egevang (www.arc-pic.com)


Klaus Malling Olsen skriver onsdag 30. november 2005 kl. 19.06
Det ret fantastiske foto, der mindst af alt ser ud til at være taget i Danmark har fået mange fortjente roser med på vejen.

Når der er langt mellem sådanne fotos, som påpeget af Michael og Carsten, er det fordi de er hundesvære at tage! At få såvel miljø som fugl med - og tilmed skarpe - er en kunst i sig selv. Forhåbentligt kan billedet inspirere andre fuglefotografer til at trykke af, selvom fuglen ikke fylder ret meget. Men det bør nu ikke føre til uberettiget kritik af Netfugls billedarkiv, hvor der skal være plads til at publicere billeder på flere planer. Både fugl i samspil med landskab som nærfotos som teknisk dårlige dokumentationsfotos, der dog kan vise vigtige detaljer.
Netfugls billeder ses af rigtigt mange. Brugerskaren er mangfoldig, hvilket da også afspejles fint i de vekslende typer fotos, der lægges ud.


Henrik Møller Thomsen skriver torsdag 1. december 2005 kl. 08.49
Ja, lad os endeligt holde fast i mangfoldigheden. Hvis alle billeder skulle holde den standard, ville der højest være 100 billeder i arkivet, og så ville værdien unægteligt være begrænset.


Mikael Funch skriver torsdag 1. december 2005 kl. 21.02
Gode Klaus. Du har jo ret, men kritik af billedarkivet var det nu ingenlunde. Snarere en undren over at når der en sjælden gang gøres den prisværdige indsat at lægge et high-resolution wallpaper til download, så er det ofte et stendødt, nerveløst close-up uden mening andet end at der er smækket et fjerkræ op i masken på betragteren, rammet ind af PC-skærmen som en art virtuel passepartout. Jeg formoder at wall-papers er tænkt som state-of-the-art-creme-de-la-creme-top-notch fuglefotografering, hvilket jeg synes kongeørnen over landskabet er. Jo, jo, det fede ved Galleriet er jo netop de mange forskelligeartede stilarter og skud. Men kunst kan som bekendt ikke diskuteres - altså lige bortset fra på Netfugl ;-)

God aften


Carl Erik Mabeck skriver torsdag 1. december 2005 kl. 21.56
Må jeg blande mig i koret af dem, der ikke alene beundrer JKK’s dygtighed, men også oplever stor glæde ved at se dette billede. Hvad er det, der gør det så fantastisk? Meget er allerede sagt. Og det uspecificerede indtryk, som alle spontant giver udtryk for uden nærmere præcisering af billedes kvaliteter, er måske det mest sigende.
Men til alt det, der allerede er sagt vil jeg nævne komposition, farver og stemning. Helhedsindtrykket er det afgørende. Denne majestætiske ensomme fugl i et barsk og fascinerende landskab. Normalt er flugtbilleder af rovfugle set bagfra ikke særligt interessante. Men ørnen flyver hen imod noget. Den er på vej. Og den er flot paceres i den største klare flade af billedet og helt i overensstemmelse med de klassiske regler for ”det gyldne snit”. Farverne i landskabet harmonerer med ørnens farver. Det er med til at skabe ro i billedet. Samtidig giver det varme lys en vidunderlig efterårsstemning. Jeg behøver ikke at blive belært om, at det kan skabes gennem indstilling af WB på kameraet eller ved regulering af Kelvin værdien, hvis der fotograferes i RAW. Det afgørende er resultatet.
Jeg har sagt det før. Jeg tilhører rækken af uforbeholdne beundrere af Jens Kristian Kjærgårds billeder af fugle i naturen.


Zakaria Zaka Abou-Lebde skriver torsdag 20. april 2006 kl. 11.16
Sådan et smukt billede. Virkelig nice taget. Held og lykke med den Jens.

mvh

Zaka


Per Smith skriver torsdag 20. april 2006 kl. 21.18
Enig Michael, smag kan ikke diskuteres og det vil jeg heller ikke. Kongeørn billedet her er bare suverænt.

Jeg vil nu foreslå jer der læser dette at se billederne på Arc-pic.com - der er både billeder af den ene og anden kategori.

jagtfalke serien er i mine øjne helt suveræn - fra Close up billederne , via det suveræne flugtbillede til min favorit
http://www.arc-pic.com/carsten/billedViser.php?sti=images/jagtfalk_org/LW006195.jpg

Så til alle fotograferne , tak for disse bidrag til glæde for mange.

hilsen
Per

PS. Iøvrigt er de Rosenmåge billeder fra Disko bugten en torn i øjet på en mand der ikke har set Rosenmåge og drømmer om netop en Rosenmåge i sommerdragt - Og det skal jeg inden den store fuglegud annoncerer "Will Mr. Per Smith go to gate number eternity"


Knud N. Flensted skriver onsdag 4. oktober 2006 kl. 15.40
Ifølge den svenske ørne-aldersekspert Martin Tjernberg er dette muligvis/sandsynligvis en fugl i 2. dragt (2cy), men den er svær.


René Worup Rørbæk skriver fredag 7. december 2007 kl. 12.00
total respet manNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.037 sek.
til toppen