Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her





Nyheder

Operation NANA 2003

Artiklen er tilføjet af JSH torsdag 30. oktober 2003 kl. 00.13. Læst 3457 gange
Af Søren Brinch Pedersen
Operation NANA 2003

Nu har Fanø slået til igen - i søndags ringmærkede Per Kjær både en Humes Sanger og en Fuglekongesanger, så der er gode fugle i omløb. I vore nabolande er der lige nu Nonnestenpikker, Isabellastenpikker... og så den spektakulære Ovnfugl! DERFOR:

Lørdag d. 1. november afholder DOF-Ribe en tur rundt om Fanøs sydspids med Henrik Brandt og Søren Brinch som ledere. Vi vil derudover lave en parallel tur der følger DOF-turen, men som også går videre.
I lighed med sidste år vil vi igen eftersøge arter som Ørkensanger, Isabellastenpikker, Isabellatornskade og Ørkenstenpikker mere minutiøst.

Derfor skal der herfra lyde en opfordring til alle aktive feltbisser om at møde op denne morgen, så vi kan danne en tæt kæde og gennemtrawle stranden og klitfoden efter disse juveler.

Tag færgen fra Esbjerg kl. 7.50 og tag derefter bussen fra Færgelejet i Nordby til Sønderho. Mødestedet er Sønderho Rutebilstation kl. 8.30. Herefter går turen til Børsen, ned til Hønen, rundt om sydspidsen og så langs stranden helt op til udløbet ved Ørreddammene. Distancen er ca. 10 km, vejret ser lovende ud, og hvis vi finder DEN, skal det selvfølgelig fejres behørigt!!

Vi glæder os til at se jer.
Per Kjær, Henrik Brandt og Søren Brinch

Kommentarer:

Søren Pedersen Brinch skriver torsdag 30. oktober 2003 kl. 11.52
Hvis der er nogle fra København, der kunne tænke sig at deltage i vores lille arrangement på Fanø, kører jeg fra København imorgen fredag mellem 13 og 14. Derfor kan jeg tilbyde kørelejlighed og evt. overnatningsmulighed på Fanø, hvis det ønskes. Kører retur til København søndag eftermiddag.

Hilsner
Søren, der kan træffes på 20108717


Morten Bentzon Hansen skriver torsdag 30. oktober 2003 kl. 12.23

Der er vel ingen grund til at indskrænke eftersøgningen til Fanø?

Som Søren skriver er der mange og sjældne stenpikkere i omløb (Sverige melder fx i dag om årets anden Isabellastenpikker og Nonnestenpikker), så hvorfor ikke udvide eftersøgningen til hele landet?

Tjek også krattene, der fortsat er mange af de sjove phyller i omløb. Invasionen af Himalayaløvsangeren er fortsat i gang og 17 Hvidbrynede Løvsangere på Ouessant i Frankrig den 24.10 vidner om, at de også fortsat er i spil.

Skulle nogen så falde over Stor Tornskade, så hører Bent Jakobsen gerne om den – se endvidere Forummet.

Skulle nogle være i tvivl om potentialet på denne årstid, så kig forbi VP-observationerne.



Niels-Henrik Højbjerg Nielsen skriver torsdag 30. oktober 2003 kl. 13.40
Hvad er en Himalayaløvsanger ??
Den findes ikke på listen.


vh NH


Kenneth Rude Nielsen skriver torsdag 30. oktober 2003 kl. 13.43
Aalborg den 30.10-2003

Hej Niels-Henrik

Det er et andet navn for Humessanger valgt af DOF's navneudvalg men det har lidt svært ved at vinde munde.

Venligst

Kenneth Rude


Søren Pedersen Brinch skriver onsdag 5. november 2003 kl. 10.43
Kære Venner!

Tak for den ufattelig berigende polemik om navne;-))

Resultatet af vores Operation Nanna blev som man også kan læse på Ribe webben: Humessanger/Himmalayaløvsanger1, Storpiber 1 og Rødtoppet Fuglekonge 1.

Som Klaus skriver andetsteds her på sitet, så er det virkelig om at komme ud nu. Vore nabolande er ved at drukne i pikkere.....så havd med en sjællandsk Operation Pik?????


Kim Fischer skriver onsdag 5. november 2003 kl. 11.55
Ja, med det navn ville operationen nok få diverse medier, forskellige hjemmesider og en hel masse kvinders bevågenhed! Klø på drenge!! :)


Klaus Malling Olsen skriver onsdag 5. november 2003 kl. 13.41
Det lader til at Sverige er blevet slatten, idag ingen af de stationære hits, men "blot" en Hvidbrynet Løvsanger i Skåne, indtil ved 13-tiden.
Ved mange tidligere influxer af østlige fugle i Finland/Sverige har man oplevet en "ekkoeffekt" i Danmark, altså at der går et par dage før fuglene kommer. I den aktuelle situation må man regne med, at det største influx kom omkring sidste weekend i oktober (norden- og østenvinde samt for ultimo oktober meget koldt). I Sverige forsvandt en del fugle ret hurtigt, men flere blev stationære gennem længere tid (og er først forsvundet inat), som f.eks. Blekinges Isabellastenpikkere, Skånes Brune Løvsanger og flere Humes Sangere. Der har været et intereesant mønster, idet de hits, der er fundet langs Sveriges øst- og sydkyst har været længere tid på plads end vestkystens, der er forsvundet efter en dag eller to.

Den nuværende taktik for en spontan pik-operation (sponsoreret af doktor Ege på Fanø?) er at gennemse alle potentielle kyststrækninger (og dét er, med den danske kystlinie, jo uoverskueligt), især sådanne, der ligger i læ for vinden og har tankbanker samt andre rastende småfugle. Disse ernærer sig jo af insekter. På Sjælland synes gode bud at være Stubben (er nok veldækket), Helsingør og Gilleleje Havne, Ordrup Næs, Reersø og Knudshoved Odde. Fortsæt selv.... og glem ikke marehalmen og små ørkenurte-agtige partier ved strandlinien for Dværgværling og Ørkensanger, isolerede små løvlunde for Phyller og græsenge for Mongolsk (og måske en sen Mark-)piber.
Med mindst 7 hit-pikke i Sverige må der da være en til Danmarks friske twitchere også.


Søren Pedersen Brinch skriver lørdag 8. november 2003 kl. 10.01
Kim og Klaus rammer noget meget centralt mht. at få det nødvendige potentiale til at penetrere de områder -oftest tæt ved kyster, der må formodes at kunne tiltrække pikkene, den lille frækkert Nanna og en piber.
Det ville være dejligt, hvis vi på forhånd kunne pege på potentielle målområder - men den tror jeg ikke længere på med de små. Steppeørnen fra Falsterbo til Stevns, Jagtfalken på Nyord etc vidner om en vis for for forudsigelig lineær adfærd hos rovfugle og andre store fugle. Hos de små som pikkene, sangerne og piberne tror jeg vi må erkende at deres adfærd mere kan sammenlignes med en kompleks responsiv proces. En sådan er uforudsigelig og påvirkes af så mange faktorer i gensidig respons, at vi ikke kan fremskrive en forventelig adfærd. Dette kan bedst sammenlignes med en lineær enkel proces som et stafetløb. Vi kan til enhver tid rekapitulere forløbet i processen. Her overfor har vi en kompleks responsiv proces som en rugbykamp. Denne kan kun meget vanskeligt lade sig rekapitulere, og vi kan slet ikke fremskrive forløbet efter de første fem minutter - modsat stafetløbet. Nå nok teori; der er vist kun det hårde arbejde tilbage, hvis vi skal gøre os håb om at få bare en lille krusning af bølgen.

God jagt - tager selv kystområdet ved nordsjælland, og i morgen Sjællands Odde, hvis nogen vil med!!
Søren


Niels Aagaard skriver lørdag 8. november 2003 kl. 11.33
Hej Søren.
Jamen som du da kan mange ord i dag. -:)
Smaddergodt initiativ at få os ud af fjerene her en råkold novemberdag.
Men vær sød at huske, at Dværgsanger hedder "nana" ikke "Nanna".
God jagt !
niels


Morten Heegaard skriver lørdag 8. november 2003 kl. 12.17
Hej Niels,

Du tager altså OGSÅ fejl: nu om dage er det Ørkensangeren, som hedder (Sylvia) nana, mens Phylloscopus neglectus (Plain Leaf Warbler) har overtaget det danske navn Dværgsanger fra ovennævnte.
Men jeg er enig i med dig at Søren har haft et over-input af fine ord, som åbenbart skulle ud igen!

Go' obs fra heegaard


Tim Hesselballe Hansen skriver lørdag 8. november 2003 kl. 16.06
Har læst hele Brinchs indlæg og er nu så udmattet, at jeg ikke orker at se på fugle i morgen!


Søren Pedersen Brinch skriver lørdag 8. november 2003 kl. 22.32
Tim - dit fynske energibundt, det er den dårligste undskyldning jeg længe har hørt fra din mund. Kan du så komme ud og lede, din strik!

Søren


Søren Pedersen Brinch skriver lørdag 8. november 2003 kl. 22.37
Beklager iøvrigt hvis jeg formulerede mig lidt akademisk, men sidder og skriver masterafhandling om Komplekse Responsive Processer og tænkte, at der her er en klar parallel - sorry!


Søren Pedersen Brinch skriver søndag 9. november 2003 kl. 21.26
Vupti - Så forsvandt Isabella og Nonnestenpikkerne fra nabolandene,og er nu afløst af Ørkenstenpikkere i både Sverige og Holland. Mon ikke der kunne falde en enkelt af til os! Lokaliteten er stadigvæk kyster - og kystnære frisk harvede eller pløjede marker.

Søren




Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.




til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.047 sek.
til toppen