Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her





Nyheder

Er du den næste observatør på Gilbjerg Fuglestation i Danmark?

Artiklen er tilføjet af JSH torsdag 13. januar 2005 kl. 00.45. Læst 3290 gange
Af DOF København
Er du den næste observatør på Gilbjerg Fuglestation i Danmark?

Har du - her i foråret - lyst til at opholde dig på et af landets bedste forårstræksteder?

Vi mangler en eller flere personer til at dække perioden 1. marts til 15. juni 2005.

Et forår på Gilbjerg Fuglestation, Sjælland, Danmark byder på et bredt spektrum af arter og til tider på dage med bl.a. småfugle og duer i 100.000-vis, og når det i april bliver lidt varmere i vejret kommer arter som Fiskeørn, Spurvehøg, og Trane forbi i store tal. Arter som Vandrefalk og Dværgfalk er også hyppige gæster i denne periode. Det varme Maj giver et koncentreret træk af sangere, svaler og sejlere. Der til kommer Hvepsevåge og Lærkefalk, krydret med et fåtal Aftenfalke.

Traditionelt raster der mange småfugle i området her af kan nævnes: Vendehals, Ringdrossel, Hortulan, Stor tornskade, pibere og vipstjerter.

Af hits der er set på lokaliteten i gennem de seneste år er bl.a.: Hvidvinget korsnæb, Perleugle, Kongeederfugl, Rosenstær, Rødrygget svale, Steppehøg, Hærfugl, Kuhls Skråpe og Eleonorafalk.

Alt dette kan du komme til at opleve på nærmeste hold, hvis du tager en periode som fast observatør på fuglestationen. Hvor dit arbejde vil bestå i 5 timers daglig trækobservationer og optælling af områdets rastende fugle.

Du tilbydes gode fuglestationsfaciliteter centralt i området, diæter på kr. 1.500,- pr. måned, transportpenge, og adgang til at benytte Dansk Folkeferies faciliteter, der ligger i umiddelbar nærhed, som f.eks. vaskemaskine, bad og svømmehal, TV- og billard rum. Folkeferies Naturgård har desuden mange faciliteter, der også kan benyttes under opholdet.

Hvis du i forbindelse med dit ophold på stationen laver en årsrapport eller en bearbejdning af eksisterende data, vil der blive udbetalt et større tillæg efter aftale.

Interesserede kan henvende sig til Morten Rasmussen, tlf. 4448 3910 mobil 4037 6742, eller e-mail: kbh.fuglestationer@dof.dk.

Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver torsdag 13. januar 2005 kl. 11.47
1500 kr. om måneden = 50 kroner om dagen. Er dette beløb tiltænkt - udover daglig forplejning - at dække de udgifter, observatøren må påregne, såsom husleje den periode observatøren er borte hjemmefra - herunder transport til og fra bostedet?
50 kroner om dagen i diæter nærmer sig slaveløn og må betegnes som uforskammel lavt. Hvorfor ikke tone rent flag og erklære, at alt arbejde skal udføres frivilligt og uden betaling. Det ville i den mindste være ærlig tale.
Langt bedre og mere værdigt: arbejd på at sikre observatøren en anstændig betaling. Det lyder flatterende at være fast mand på et af landets bedste træksteder, men man skal påregne, at arbejdet omfatter 5 timars daglige morgenobservationer i al slags vejr. Og at hver eneste trækkende fugl skal noteres, med ny notering hver halvtime. Den slags kræver erfaring fra lang tid i felten, og desværre kan få erfarne sille arbejdskraft til rådighed under de nævnte økonomiske forhold.



Janus Ethelberg skriver torsdag 13. januar 2005 kl. 12.19
Hej Klaus

Indrømmet 50 kr om dagen er alt for lidt, men tror du ikke det er bedre at give lidt frem for ingenting??

Du skriver:
"Hvorfor ikke tone rent flag og erklære, at alt arbejde skal udføres frivilligt og uden betaling. Det ville i den mindste være ærlig tale."

Denne pointe forstår jeg simpelhen ikke. Hvad uærligt er der ved at give observatøren diæter?? I de 7 sæsoner jeg har været ansat på fuglestationer i DK, har jeg været oprigtigt glad for de diæter, der er blevet udbetalt!!
Desuden dækkes transportudgifterne, hvis man er der i min. 1 måned.

Så vidt jeg har kunnet forstå af snakken rundt omkring, er der mange faktorer der gør, at DOF ikke kan(/vil?) gå ind og betale en desideret løn, hvilket jo er beklageligt, men trods alt en realitet.

Ang erfaring har du delvist ret. Der er ingen tvivl om, at en mere erfaren observatør vil få flere fugle med end en mindre erfaren observatør. Men som landet ligger i dag er det svært nok at skaffe bare én observatør, hvorfor man selvfølgelig takker ja til den ene, der måske med lidt held melder sig... Desuden så er vi jo alle startet et sted, og jeg kan ikke forestille mig en bedre måde at få erfaring på, end ved at arbejde på en fuglestation!!
Selvfølgelig kunne man øge interessen ved at tildele en reel løn, men det er der pt (= i 2005) ingen mulighed for.

Når Klaus skriver om "slaveløn" og "morgenobservationer i al slags vejr" mv, så håber jeg ikke at dette vil afskrække folk fra at ansøge stillingen som observatør på Gilbjerg Fuglestation, da man herved undlader sig selv en masse af de fantastiske oplevelser, man automatisk får ved at tage en sæson på en fuglestation.

mvh
Janus



Klaus Malling Olsen skriver torsdag 13. januar 2005 kl. 13.06
Hej Janus

Bemærkningen omkring "tone rent flag" skal læses som ironi. Naturligvis er 50 kr. om dagen bedre end ingenting, men ved at tilbyde en så latterlig lav diæt signalerer man uheldigvis fra de ansvarliges side, at opretholdelsen af Gilbjerg Fuglestation måske ikke har den største prioritet.
50 kr. om dagen. Det kunne være interessant med en økonoms eller mediciners udtalelser om, hvorvidt dette kan betragtes som forsvarligt. For en årrække siden advarede jeg om, at man ved at aflønne fuglestationsfolk så lavt stod med en fare for at skabe en underklasse af socialt og økonomisk udstødte. Heldigvis viste visionen sig at være stort set ubegrundet. Det medvirker dug næppe til folks selvværd at blive aflønnet så lavt som det her er tilfældet.
Ethvert afbejde kræver specialviden, og det bør anerkendes via en bedre betaling. Janus antyder dog, at specialviden netop kan opnåes ved at arbejde på en fuglestation sammen med ligesindede. Problemet ved Gilleleje er dog, at der de senere år kun har været en enkelt observatør. Lokaliteten suppleres dog under gunstige vejrforhold med adskillige gæstende, der nok gerne hjælper til - som det sås sidste år i april, hvor Kurt Møller Nielsen var ene mand på skansen.
Et oplagt problem ved Gilleleje, som interesserede bør være opmærksom på er, at trækket kan være enormt - og i april særdeles artsblandet - hvorfor træktælleren vil opleve situationer, der kan være svære at overskue selv for meget erfarne træktællere. Problemet er koncentreret til få dage, hvor der vil være hjælp at finde. Lange perioder kan gå stort set uden træk, og så bliver opgaven jo meget lettere.


Martin Jessen skriver torsdag 13. januar 2005 kl. 17.15
Mojn Klaus!

Indrømmet, 1.500kr om måneden er ikke meget, men jeg syntes dog at du skyder forbi målet!

I mine øjne er sådanne observatørstillinger primært egnede/(tænkt?) til unge fugleinteresserede, som skal ud og have lidt luft under vingerne, inden de skal i gang med en uddannelse, eller til ældre personer som måske er gået på efterløn (eller lignende). Disse folk vil ikke have noget problem med den lave "løn", da de enten ikke har andre udgifter "derhjemme", eller fordi de stadigvæk får penge ind på kontoen, selvom de ikke er hjemme.
I disse tilfælde er 1.500kr nok til de forskellige nødvendigheder man måtte have under opholdet.

Du nævner også at det til tider kan være et hårdt arbejde (pga. vejr mm.), men det hører jo med, og giver også en masse oplevelser og erfaringer. Så det ser jeg nu heller ikke som noget problem, og et par kedelige dage gør bare de gode dage endnu bedre!

Ang. krævet erfaring, så kræver det selvfølgeligt noget kendskab til fugle, men jeg mener nu ikke at man behøves at være nogen ekspert for at udføre sådan et job. Skulle der så smutte en Steppehøg, eller en Rødrygget Svale, så sker der nok ikke noget ved det!
Desuden ser jeg "oplæringen" af unge ornitologer som en af fuglestationernes fornemste opgaver! Der findes næppe noget bedre sted for en ung ornit, hvor han(eller hun)kan lære en masse om fugle, og hvor man kan lære en masse andre fugleinteresserede at kende, end en af fuglestationerne!

Jeg har selv haft fornøjelsen af at være observatør på Keldsnor fuglestation i 2 sæsoner, og det er en tid jeg meget gerne tænker tilbage på!
Jeg fik også "kun" 1.500kr om måneden, og det var rigeligt til at dække udgifterne til mad o.l.!

Jeg undres ofte over, at det er så svært at skaffe observatører til fuglestationerne! Hvis jeg kunne få de samme friheder som jeg havde dengang (sabbatår fra uddannelsen), så ville jeg melde mig med det samme!

Min teori er, at de fleste unge i dag bliver flasket op til at blive twitchere, og så er det måske ikke så spændende at være låst fast på en fuglestation, som jo ofte ligger lidt afsides!?

Jeg kan dog kun råde andre unge ornitologer, som har muligheden for et ophold på en fuglestation, til at tage imod muligheden. I vil ikke fortryde det! (og i får måske aldrig chancen igen!)

Mvh
Martin Jessen


Janus Ethelberg skriver torsdag 13. januar 2005 kl. 18.36
Hørt hørt!!

Jeg kunne ikke være mere enig med dig Martin!!


Janus Ethelberg skriver fredag 14. januar 2005 kl. 15.27
Jeg kan desuden nævne, at der er mulighed for at diæterne stiger allerede her i foråret. Planen er at diæterne fremover skal være 2100 kr om måneden, hvilket svarer til ca 70 kr om dagen.
For at denne stigning kan træde i kraft, skal den dog først lige godkendes af Københavns bestyrelse, hvilket forhåbentlig sker til deres møde i februar.

mvh
Janus


Arne Volf skriver fredag 14. januar 2005 kl. 19.58


Hej Klaus
Min guru, aftenskolelære og ven

Jamen jamen, din herlige provo. Hvis jeg ikke havde kendt dig så godt efter 14 år på din aftenskole og fra flere af dine rejser, ville jeg være blevet godt gal i hovedet efter at ha´ læst dit smædebrev, og det skal i hvert fald ikke stå uimodsagt fra min side.
Du har i en del år ikke forsømt en eneste lejlighed til at lade en sønderlemmende kritik omkring diæter og forhold på fuglestationerne (især vores) hagle ned over os, som prøver at lave et hæderligt kæmpe arbejde, som er aldeles ulønnet (vi får måske en gratis pizza en gang hvert halve år, når det går højt).
Der skal ikke herske tvivl om, at vi gerne ville give højere diæter eller egentlig løn og drøfter det selvfølgelig ofte, men det er nu engang DOF´s politik.
Jeg syntes du nedgør alle dem, der faktisk har været på stationen gennem de sidste ti år, og har lagt et kæmpe stykke frivilligt arbejde. For det er jo nemlig det det er. Frivilligt!! Der findes faktisk stadig ”glade amatører” som er villige til at lave et stykke ulønnet arbejde.
Dem der har været igennem ”vores skærsild” er nærmest voksne selvstændigt tænkende mennesker!
Folk i fuglestationsgruppen er jo ikke en flok halvpædofile, der står i en mørk port tæt på et børnehjem og lokker små drenge med blåfrosne knæ på fuglestation, ved hjælp af slikkepinde. Tværtimod syns jeg altid vi har ”tonet rent flag. Mig bekendt er der ingen af Gilfu´s mange observatører, som har fået hverken engelsk syge, voldsomme traumer eller måtte gå fra hus og hjem efter et forår på stationen.
Det kan godt være, at du kan fraholde nogen fra at tage på fuglestation med dine voldsomme udfald, men det kan da næppe gavne fuglesagen på nogen måde.
Hvis alle fuglekiggere havde gjort interessen for de kære fjerbeklædte til deres levebrød, så gad jeg godt se hvor DOF og hele fuglesagen stod i dag.
Det er et friskt indslag af dig Klaus; men når jeg ser på kommentarerne på denne tråd har jeg lidt på fornemmelsen at du står i et hylekor med kun en aktør.

Ærbødigst
Arne Volf


Klaus Malling Olsen skriver fredag 14. januar 2005 kl. 20.38
Gode Arne!

Som du antyder: du kender mig jo godt nok til at vide, at jeg inderst inde ønsker det bedste for arbejdet ved Gilleleje Feltstation, og håber at arbejdet kan fortsætte. Du - og andre - ved jo også, at jeg ynder at sætte tingene på spidsen; derved giver det modparter mulighed for at melde klart tilbage, hvilket jeg synes er godt.
Jeg undrer mig dog fortsat over de lave diæter. 50 kroner om dagen er ikke så meget at rutte med (det giver vist lige til lidt yogurt, brød og kaffe (dette nydelsesmiddel er så obligatorisk som malarone er ved rejser til malariabefængte egne), et par dåser plukmakrel og måske lidt ris og grøntsager til aftensmad); Janus udmelding omkring en højnelse til 70 kr. er et lille skridt i den rigtige retning.
Jeg er egentligt kun ude efter at gøre opmærksom på, at bedre forhold i skurvognen kunne føre til en lidt større søgning, og at observatøren arbejder for meget lave diæter. Hvornår har det sidst været odiøst at gøre opmærksom på at nogle forhold burde forbedres? For nogle år siden var der flere observatører, mens det er svært blot at få en enkelt nu. Det kunne der nok ændres på, hvis de økonomiske forhold blev forbedret noget.
I øvrigt tror jeg ikke det er fordi de unge mennesker hellere vil ud og se hits; desværre er der en faldende tendens til at man noterer og tæller på trækstederne. Ser man på de store, detaljerede træktal, der indkommer på DOF-basen må man konstatere, at de mest kommer fra folk, der i årevis har praktiseret træktællinger.
Det er antydet, at efterlønsmodtagere kunne være en gruppe, man kunne få fat i. Det overses dog, at folk med alderen bliver mere magelige, og måske har et højere minimum til komfort end indkvartering i en skurvogn.


Niels Jørgen Larsen skriver fredag 14. januar 2005 kl. 21.16
Klaus, du skriver i ovenstående at ” Bemærkningen omkring "tone rent flag" skal læses som ironi,” noget jeg synes smager af en undskyldning. Et andet sted: “jeg ynder at sætte tingene på spidsen; derved giver det modparter mulighed for at melde klart tilbage, hvilket jeg synes er godt.”

Måske er det tiden for dig at overveje om du skulle nedtone dine provokationer bare en anelse, for derved at øge chancen for at dine synspunkter bliver taget alvorligt i stedet for at ligne sure morgenbøvse styret af tømmermænd og hovedpine.

Og for en ordens skyld: det jeg lige skrev er også en provokation stillet på spidsen. Jeg synes Klaus ofte i senere indlæg i en tråd har fornuftige ting at sige, men hvorfor ikke starte med at sige dem i stedet for at være nødt til at sige undskyld først?

Mvh
Niels Jørgen



søren poulsen skriver fredag 14. januar 2005 kl. 21.59
Danamrk har altid kunne prale med at være et foregangsland på miljøområdet - lige indtil den nuværende regering førte slagtekniven, og bl.a. nedlagde flere af feltstationerne. Det var da et tilbageskridt der ville noget! Systematiske og konstante tællinger fra nogle af de bedste fuglelokaliteter i kongeriget, blev fra den ene dag til den anden sløjfet, og det offentliges bidrag til de videnskabelige fugleundersøgelser nåede et lavpunkt. Det er da for ringe! Glædeligt vi så har nogle velfungerende fuglestationer rundt om i landet, der drives med frivilliges engagerede indsats. Men de burde kun være et suplement til statens feltstationer og ikke trække hele læsset i undersøgelserne af fuglenes træk. Godt nok har vi få statslige feltstationer tilbage, men udviklingen går desværre, i mine øjne, i den forkerte retning. Hvornår nedlægges de? Det burde være i alles interesse, at naturens finurligheder bliver undersøgt, for der er stadig viden at indhente. Og det burde altså ikke kun være en indsats, som frivillige på en skrabet diæter skal varetage. Der skal mere til.
Jeg mener som Klaus, at den diæter er for ringe. Arbejdet der bliver gjort på Gilbjerghoved, Blåvand og andre "amatør-"drevne(amatør i ordets bedste forstand!!!) feltstationer, er vigtigt og stod det til mig, skulle staten give et klækkeligt tilskud til dem, så optællerne kan få mere end en nødhjælpspakke, til at klare dagligdagen for. Det ville da være mere værdigt og en anerkendelse af det arbejde der bliver gjort. Måske findes der stadig unge ornitologer, som vil bruge et par måneder af deres liv, på at optælle i frivilighedens tegn. Men i dag hvor meget handler om kroner og ører, og alle andre ydelser koster, bør man vel også give en diæter eller løn, som også kan lune i de dage hvor der ikke ses så meget som en fjer, og regn og blæst gør optællingerne mindre attraktive - selv for en entusiast!
Nej, staten må ryste op med skillingerne og give fuglestationerne bedre vilkår. Og så genåben de feltstationer, som blev lukkede under Foghs spareiver. De ruinerer ikke landet, men gør min og vel nok også andres billede af Danmark som miljømæssigt foregangsland, lidt rigere


Klaus Malling Olsen skriver fredag 14. januar 2005 kl. 22.07
Hvis ingen gør opmærksom på, at nogle forhold kunne forbedres sker der aldrig noget! Og hvis man pakker budskabet for meget ind tenderer det at forsvinde i pæne ord.
Derfor disse indlæg, som jeg ikke kan undskylde; det mener jeg heller ikke gøres. Derimod kommenteres, at en hævelse af diæterne var ønskeligt, hvilket jo af fuglestationsfolk kommenteres som mindre nødvendigt i forhold til de store oplevelser, der kan vente forårets observatør.
Gode trækdage - og de kommer med sikkerhed - kræver mere end 5 timers daglige observationer; de store dage i april ser tit en optrapning af trækket frem mod aften, og det er de dage, der virkeligt giver tal i bogen. Ved at hæve diæterne noget kunne man sikre, at observatøren ikke var nødsaget til at være opmærksom på Netto´s åbningstider (der er p.t. ingen billig købmand indenfor et par kilometers rækkevidde). Med 50 kr. om dagen er man jo nødt til at indhandle så billigt som muligt, hvilket også kræver en strategi, hvor dagligvarer skal indhandlet flere dage i forvejen. De store trækdage er nådesløse i deres krav! Men det er dem, der kendetegner et forår.
Udover det sagte kunne man diskutere, om de helt nøjagtige tællinger af alle trækfugle er hele besværet værd. Hvilken nytte har man ret beset af at vide, om lidt flere Grønirisker generelt trækker en time senere om morgenen end f.eks. Rørspurve, når man nu opholder sig på et træksted, hvor vinden har stor betydning.
I Falsterbo har man de senere år ændret taktikken noget, efter at Gunnar Roos efter en lang årrække gik på pension. Det nuværende hold består af Nils Kjellén, der hvert år introducerer et "nyt ungt håb" som medobservatør - foruden de omkringstående. Hovedvægten lægges på rovfuglene, der ikke alene artsbestemmes, men også opdeles i alder og køn. Man ligger nu inde med en enestående serie fra sidst i 1980érne og til nu over rovfugletrækkets sammensætning, der har resulteret i enestående resultater omkring den årlige variation af ungfugle (anvendelig til monitering af en bestands sundhed) samt ny viden om de forskellige køns træktider om efteråret. Noget sådan er ikke foretaget i Danmark (materialet eksisterer dog, og vil vokse med stadigt mere specialiceret indtastning på DOF-basen), men kunne måske være en idé at introducere på Gilleleje. Et mere målrettet projekt med videnskabeligt formål - der kunne sammenlignes med de i Falsterbo opnåede resultater - ville være ønskeligt, og ville givetvis være lettere at rejse fondspenge til end rene træktællinger. Dét kan en fuglestation meget passende bruges til.
Hermed en lille fremtidsvision, nu de økonomiske forhold er blevet diskuteret på denne tråd.




Bent Jakobsen skriver lørdag 15. januar 2005 kl. 16.29
Hej Klaus.

Allerede i efteråret blev det besluttet i feltud, at fuglestationerne kunne hæve diæterne til 2100 om måneden, og både Blåvand og Gedser har i efteråret påbegyndt udbetaling af 2100 pr. måned.
Jeg synes du er lidt dobbeltmoralsk. Du kritiserer diæterne på 50,- kr/dg, men i dit første indlæg ang. Messina Strædet opfordrer du ornitologer til at tage derned og arbejde med fugletællinger. ’Løn’ godt socialt samvær.
De svenske stationer er hestehoveder foran os i DK. Dette skyldes selvfølgelig også at de har en bedre økonomi, som du selv skriver, kommer deres økonomi fra en del fonde. DOF’s politik med hensyn til fonde er, at de skal søges centralt fra DOF. Stationerne kan heller ikke søge om diætpenge til observatørerne fra DOF, hvorfor diætpengene i Blåvand bl.a. kommer fra overnatningspenge. Derimod er DOF via feltud begyndt at give en del tilskud til drift og nyindkøb, hvilket giver et vist frirum for overnatningerne. Vi skal jo ikke mange år tilbage før overnatningerne skulle række både til el, varme, og andre daglige udgifter. Så det går bestemt fremad for stationerne. Efter at DMU har nedlagt de fleste af deres stationer og Tippernes moniteringsarbejde er blevet kraftigt nedprioteret, er betydningen af DOF’s stationer steget markant. Men skal vi op på svenskernes niveau kræver det en hel anden aflønning af personalet.
En helt anden forskel er mentaliteten. Jeg tror at personalet på de svenske stationer føler en tættere tilknytning til stationen bl.a fordi mange af dem kommer tilbage år efter år. Derved følger de forskellene i fugleforekomsterne år efter år og glædes ved det. Jeg tror ikke (uden at jeg ved det) at personalet fra Falsterbo drager til Ottenby eller omvendt for at få et nyt Sverigeskryds. Herhjemme dropper man hellere morgenobsen for at drage til f.eks. Skagen for at score en ny DK.
For manges vedkommende er glæden ved at følge trækkets skiften i løbet af sæsonen på samme lokalitet ikke særlig stor mere, desværre. Er den første svale tidlig eller sen på den i forhold til de øvrige år netop her, har ingen betydning, da der allerede er meldt svaler fra andre lokaliteter. Hvordan ligger antallet af trækkende Spurvehøge i forhold til andre år. Nej, det er krydserne der tæller. De sjældne fugle fylder desværre for meget herhjemme, selv om det er dem der er færrest af.
Men Klaus, vi er helt enige. Hvis det var muligt at give en bedre løn, hvor det er samme observatør og ringmærker gennem en årrække, vil det selvfølgelig være det optimale, og give et meget ensartet materiale. Og nok også en mere ansvarsfuldhed over for stationen. Gad vide om der ikke skulle være nogle EU penge til det, da Danmark så vidt jeg ved er forpligtet til at monitere flere fugle arter.


Andreas Winding Mønsted skriver mandag 17. januar 2005 kl. 08.38
2 spørgsmål:

1: Kunne man lave en form for opdatering her på siden ((1b:)eller kan en sådan ses andetsteds?), når perioden så småt begynder at blive dækket ind?

2: Hvor korte ophold for enkeltpersoner er man interesseret i? 1 uge er ikke meget, men kunne måske lokke flere ud af busken.


Janus Ethelberg skriver mandag 17. januar 2005 kl. 11.39
Hey Andreas

Jeg vil prøve at svare på dine spørgsmål så godt som jeg nu kan..

1)Ved ikke helt hvad du mener med opdatering – opdatering af hvad? Hvornår der er observatør? Hvis det er det du mener, så kan jeg oplyse, at der allerede er en observatør på banen i april samt i påsken. Det er dog ikke ensbetydende med, at vi ikke søger en til i denne periode, da der som Klaus har skrevet tidligere kan være rigtigt mange fugle at holde styr på. Derudover er resten af perioden fri for enhver, der har lyst til at dække en weekend, en uge eller mere. Det skal dog oplyses, at der kun udbetales diæter, hvis man dækker min. en måned.

2) Har jeg næsten allerede svaret på. Vi er interesserede i at få dækket hele perioden fra 1. marts til 15. juni. Om folk kun vil være der en weekend, en uge, 14 dage eller hele perioden er op til dem selv. Dog er det klart en fordel, hvis en observatør vælger at dække hele perioden, da tællingerne derved bliver bare en smule ensartede. Disse folk vil dog også blive prioriteret højest når vi udvælger observatører for foråret.

Hvis du eller andre har lyst til at dække bare en smule af perioden er i altid meget velkomne til at kontakte Morten Rasmussen på tlf. 4448 3910 mobil 4037 6742, eller mail: kbh.fuglestationer@dof.dk

Håber det afklarede nogen ting…

Mvh
Janus


Andreas Winding Mønsted skriver mandag 17. januar 2005 kl. 12.04
Ja, tak, Janus, det afklarede nogle ting. Blandt andet, at det ikke kun er transportpenge, der kun løber ind, såfremt man er der en måned, men altså også diæterne.

Det er jo forståeligt nok - det stod bare ikke i opslaget. Det giver da også yderligere et spørgsmål angående diverse faciliteter - kan de også kun anvendes, hvis man er der i en måned eller derover?

Jeg må hellere gøre opmærksom på, at jeg ikke skriver ovenstående med en kritisk bagtanke (hvilket indlæg længere oppe har båret lidt præg af), blot for at få - tja - afklaret nogle ting.

Jeg synes faktisk, det er fantastisk, at der er mulighed for blot at give en lille slant penge til de folk, der udfører et sådant arbejde. Særligt når man betragter resten af samfundet i dag.

Mvh
Andreas


Janus Ethelberg skriver mandag 17. januar 2005 kl. 12.35
Hey Andreas

Ja selvfølgelig får man lov til at anvende de faciliteter, som er nævnt i opslaget mens man arbejder for stationen, det være sig en weekend eller alle 3 måneder!

mvh
Janus




Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.




til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.075 sek.
til toppen