Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her





Nyheder

Indbydelse til fernisering på Fanø kunstmuseum

Artiklen er tilføjet af KRN fredag 2. april 2004 kl. 16.36. Læst 2057 gange
Indbydelse til fernisering på Fanø kunstmuseum

Fanø Kunstmuseum
Nord Land 5, Sønderho, DK 6720 Fanø, Danmark, tlf. 75 16 40 44

3.april - 16. maj 2004

De indbydes hermed til fernisering på udstillingen "Klitter, marsk og vadehav".

Lørdag d. 3. april kl. 14.00
Udstillingen er resultatet af 18 kunstneres besøg på Fanø i august 2003.
Fra hele landet kom de. Med forskellige dialekter og på tværs af generationer samledes deltagerne om at skildre Fanøs landskaber, fugle, dyr og planter. I 5 dage arbejdede de intensivt i felten med at samle indtryk, gøre skitser og opleve Vadehavets enestående natur.
De færdige værker adskiller sig fra hinanden i udtryk og teknik, men med et indgående kendskab til natur og biologi, er deltagerne fælles om at ville sanse, fastholde og formidle den danske natur.
Deltagerne er blandt de ypperste indenfor genren "wildlife-art". Denne kunstretning mangler stadig en dækkende dansk betegnelse. Imidlertid bygger billederne fra Fanø på en solid dansk tradition, hvorfra fynske Johannes Larsen (1867-1961) nok er den bedst kendte. De nutidige repræsentanter, der i fjor gæstede Fanø, løfter arven på fornem vis.

Projektet er inspireret af den såkaldte "Artists for Nature Foundation", en international gruppe af kunstnere, der med en række projekter i adskillige lande, har været medvirkende til at sætte fokus på værdierne i betydningsfulde og ofte truede natur- og kulturområder.
Som et af de vigtigste vådområder i verden er Vadehavet et oplagt sted, at realisere et dansk projekt. Ikke blot er området en livsvigtig rasteplads for millioner af fugle og levested for en stor bestand af sæler. Vadehavets øer har et endog meget varieret landskab, der også giver plads til et stort antal planter. Fanøs landskab er samtidig præget af menneskelig aktivitet gennem århundreder, hvilket har skabt en helt særegen natur.

Projektet og udstillingen er realiseret i et samarbejde mellem Fanø Kunstmuseum og naturvejleder Marco Brodde, og er således en kombination mellem kunst- og naturformidling.
Der planlægges samtidig en bogudgivelse med billederne fra projektet, og med tekst om Fanøs natur.
Yderligere oplysninger: Marco Brodde, tlf: 40 95 45 63

Artiklen er senest opdateret: fredag 2. april 2004 kl. 16.37

Kommentarer:

Søren Pedersen Brinch skriver søndag 11. april 2004 kl. 23.42
Kære Marco og alle andre!

Det er et fantastisk flot initiativ du har taget og et unikt output det har givet!

Jeg vil godt opfordre alle der har mulighed for at besøge udstillingen til at gøre det - det er fauna- og florakunst, jeg ikke har set magen til tidligere. Calles fantastiske fortolkning af fugle i naturen - Peter Mauras overflødighedshorn af sublime genfortællinger af fuglenes dragter - Marcos enestående subjektive og smukke illustrationer....og jeg kunne blive ved. Dette er et must for enhver der ser fuglene i en kontekst.

GODT GÅET DRENGE OG PIGER!
Tak fra en sønderhoning - Søren


Klaus Malling Olsen skriver mandag 12. april 2004 kl. 11.32
Jeg er sikker på, at udstillingen er et besøg værd, og at Fanø-korifæer som Johnny Madsen, Per Arnoldi, Jørn Ege og Søren Brinch har haft en fornøjelig eftermiddag under ferniseringen.

Men hvordan ser man fuglene i koncensus???

Vi ved jo at "sublimificeringen af bench-marking i et indre koncept leder til et statement der gennem optimering kan understøttes på chefnineau" og at Fanø er i verdensklasse såsnart noget mere sjældent end en Vendehals bliver fundet.

Men mon ikke man opnår en bedre "profilering" af såvel udstilling som ø ved at skrive på et mere jordnært dansk, renset for påtagede - fra engelsk adopterede - handelsskolegloser. Det sprog, der tales på de bonede marketings-gulve blandt de nålestribede er ikke det samme sprog, der anvendes blandt fugleinteresserede. I det mindste ikke, når arbejdsuniformen er afløst af "out-door" beklædningen, altså fritidstøjet...





Søren Pedersen Brinch skriver tirsdag 13. april 2004 kl. 10.47
KLaus - jeg omformulerer budskabet, så alle kan være med - Gå ind og se den udstilling!!

Laveste fællesnævner har aldrig flyttet nogetsomhelst - Kan folk læse Mågebogen, må de også kunne forstå ovenstående!! lad være med at nedgøre mig eller andre -det eneste du opnår er at nedgøre dig selv

Kh Søren


Klaus Malling Olsen skriver tirsdag 13. april 2004 kl. 20.07
Jge mener ikke at man nedgører nogle ved en mild ironi. Jeg er helt sikker på, at udstillingen er meget spændende og endnu et argument for at besøge Fanø. De nævnte kunstnere borger jo for kvaliteten, hvilket jeg ved at Netfugls læsere må være godt bekendt med fra deres omfattende produktion af høj kvalitet i de hjemlige fugleblade.
Jeg tillod blot at tage lidt gas på sproget i meddelelsen. Men har noget svært ved at indse det relevante i sammenligningen med GULLS.



Thomas Olsen skriver tirsdag 13. april 2004 kl. 23.58
Man skal være meget varsom med brug af ironi i den her slags forum eller mails i det hele taget. Tilsæt rigeligt med smileys, ellers kan være svært at skelne sviende sarkasme fra mild ironi når det blot står skrevet. Tonen i det ovenstående indlæg virker nemt ubehagelig selvom det sikkert ikke var ment sådan. :-)




Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.




til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.054 sek.
til toppen