Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her





Nyheder

Dværgspove ny art for Sverige

Artiklen er tilføjet af KRN mandag 12. september 2005 kl. 15.33. Læst 5260 gange
Dværgspove ny art for Sverige

I dag mandag den 12. september klokken ca. 15.06 blev Sveriges artsliste beriget med ikke mindre end en Dværgspove. Fuglen befinder sig ved Ottenby på Øland, hvilket er ca. 5 timers kørsel fra København.

Den svenske birder, Erik Hirsfeld, har sendt nedenstående ud på WestPalBirds.

Sweden's first Little Curlew was discovered at Ottenby, Öland some 15
minutes ago. It is 4.5 hours drive from Malmö/Copenhagen, nearest
airport is Kalmar if anyone is interested in twitching.
Erik Hirschfeld, Malmö, Sweden

www.club300.se


Dværgspove er en meget sjælden gæst i VP, der normalt yngler i Østasien og overvintrer i Australien. Dværgspove er blandt andet truffet i Norge, Finland og UK.

Dværgspove er den mindste spoveart og blot på størrelse med et Rødben.

Hvis det viser sig, at fuglen er på plads i morgen er der givet flere danske VP-twitchere, der vil forsøge at se denne store VP-sjældenhed.

Netfugl håber at kunne bringe mere om fundet senere samt bringe billeder.

Artiklen er senest opdateret: mandag 12. september 2005 kl. 15.34

Kommentarer:

Sebastian Klein skriver mandag 12. september 2005 kl. 20.45
Grusomme billeder kan ses på www.club300.se


Rasmus Strack skriver mandag 12. september 2005 kl. 21.55
Hmm, nå nu igen, hvad kan de på Øland som vi ikke kan i DK? Og nej tak, i behøver ikke at svare på hvad de/i kan, for det tror jeg godt vi alle ved.
Men det er jo slet ikke så slemt, deres vadefugle liste er jo ikke speciel (er til og med 2004):
Stylteløber 2, Triel 6, Ørkenløber 1, Rødvinget braksvale 2, Sortvinget braksvale 6, Mongolsk præstekrave 1, Ørkenpræstekrave 5, Amerikansk hjejle 2, Sibirisk hjejle 11, Tyknæbbet dværgryle 1, Rødhalset ryle 3, Langtået ryle 1, Hvidrygget ryle 4, Bairdsryle 1, Stribet ryle 45, Klireryle 1, Langnæbbet sneppeklire 2, Kanadisk kobbersneppe 1, Stor gulben 1, Lille gulben 2, Amerikansk svaleklire 1, Terreklire 37, Sibirisk gråklire 1 og Wilsons svømmesneppe 2.
Og dertil kommer lidt småting fra i år; Kæmperyle, Klireryle og Dværgspove, hvilket bringer Øland op på 6 vadere der aldrig er set i DK, modsat har vi 4 der ikke er set på Øland (Sumpvibe, Steppevibe, Bartramsklire og Plettet mudderklire!).

Behøver jeg en tudekiks? Ja tak!!



Klaus Malling Olsen skriver mandag 12. september 2005 kl. 22.29
Ja, der er for GRUMME på den ø. I Rasmus glimrende vaderoversigt savner jeg en anden art, der er årlig på øen i forbavsende grad: Prærieløber - til yderligere underbygning af, at vadernes optræden her er i særklasse. Drt hører naturligvis med til historien, at Öland er formidabelt godt dækket - dels gennem fuglestationen på Ottenby, der rekrutterer unge feltbisser, der finder en hel masse i fritiden - dels gennem utallige besøgende, der altid bliver ramt af ölandsbacillen: at rode alle strande og alle buskadser igennem for mere eller mindre sjældne fugle, som regel med resultat. Omkring vaderne hører det naturligvis med, at man normalt ser vadefuglene meget fint på Öland. der er altid en eller anden lokalitet hvor lyset og forholdene er optimale, og mange vadere og andre fugle raster en tid efter rejsen over Østersøen. det ville dog ikke undre synderligt,hvis netop Dværgspoven stikker afsted i nat. Det bliver køligt, og dagen igennem synes fuglen at have været temmelig omkringstrejfende indenfor et stort, lokalt temmeligt svært overskueligt område.
Hvis den bliver, og nogle har tid, er jeg "på" i weekenden.


Klaus Malling Olsen skriver tirsdag 13. september 2005 kl. 09.06
Tirsdag 13.9 er fuglen stationær om morgenen ved Ottenby, meldt ud 2 gange på Club 300.
I øvrigt ligger Øland kun 4 timers kørsel fra København. det er mindre end Nord- og Vestjylland, så what´s the problem?


Søren Brinch skriver onsdag 14. september 2005 kl. 07.52
Det kan ikke siges klarerer end at Øland styrer - placering, dækning og alle andre forhold spiller sammen og har skabt et paradis!!

I morgen Torsdag klokken 15 påtænker jeg, at køre til Øland hvis Dværgen stadigvæk er "kvar". Påtænker andre samme aktivitet så joiner vi Øland sammen.

Mvh Søren Brinch - 20108717


Poul Ulrik skriver fredag 16. september 2005 kl. 10.16
Jeg ser på club300, at der er lagt billeder af "Dværgspove?" i galleriet fra Sandvik/Öland 15/9!! Er fuglen dukket op igen??

vh PU


Benny Kristensen skriver fredag 16. september 2005 kl. 10.55
HejPU!

mon ikke det er en dato fejl? (men hvem ved) men den står ikke på club 300 Rixlarm og var den genfundet skulle svenskerne ski nok ha meldt den ud på denne...

Så ud og find den her i Danmark!


Tommy Frandsen skriver fredag 16. september 2005 kl. 10.59
Fuglen på de nye pic, på club300, står med et spørgsmålstegn.
Og er det en Dværgspove, i så fald er det ikke samme fugl???


Tommy Frandsen skriver fredag 16. september 2005 kl. 11.27
Det er en lille regnspove, de hvide undervinger, gør at dette ikke kan være andet.


Poul Ulrik skriver fredag 16. september 2005 kl. 11.37
Det vil jeg give dig ret i, Tommy. Den er meget kortnæbbet, men resten passer godt på småspove. Hvis den havde været oppe at flyve, var den blevet "afsløret" med det samme...


Freddy S. Hansen skriver fredag 16. september 2005 kl. 11.48
Hej
Nu er den rettet til observationsdato 13.sept, uploaded 15.sept.
Men nu uden ? efter navnet,åbenbart mener indsenderen at det er dværgspoven.


Tommy Frandsen skriver fredag 16. september 2005 kl. 13.43
Der kan man se, hvor meget man kan blive snydt,( det blev jeg i hvert fald) et nyt billede af den omtalte fugl, er nu kommet online på club300.se
Og må indrømme at der nu står en Dværgspove.
Utroligt at sollys kan få en undervinge, til at lyse så meget op, når den nu skulle være rustrød/brun.


Poul Ulrik skriver fredag 16. september 2005 kl. 14.06
Tja, så var vi da (mindst) 2... men det var vel også den tilsyneladende meget lyse undervinge samt misforståelse omkring datoen, der gav anledning til spørgsmålstegnet på c300? Det nye (skarpere) foto levner jo ikke megen tvivl, så vi må vel ud at lede... :-)

P.


Klaus Malling Olsen skriver lørdag 24. september 2005 kl. 22.27
Sensationelt blev fuglen genopdaget ifag, 24.9 2005!!! På den melding rykkede en håndfuld danskere afsted, og det lykkedes at få set fuglen - ser fløj en del rundt og krævede ret meget tid - ved Gräsgårds Hamn på Öland. De heldige var Erik Mølgaard, Niels Behrendt, Michael Køie Poulsen, Lars Paaby, Jan Eske Scmidt, KMO og et par stykker til.

Et par flugtfotos - dogmeagtige, men med vigtige karakterer - er flux tilsendt Galleriet, hvor de forhåbentligt vil blive lagt ud snarest.


Axel Mortensen skriver søndag 25. september 2005 kl. 19.00
Jeg var heldig at ankomme, da fuglen lettede, så jeg fik et par fotos, som er sendt til galleriet.
Da jeg forlod Gräsgård, var 25-30 ornitologer på eftersøgning efter fuglen i området bag Gräsgård kirke.


Klaus Malling Olsen skriver mandag 26. september 2005 kl. 21.47
Idag mandag 26.9 har fuglen været set hele dagen ved Gräsgård. til de, der vil se den er det at køre til Öland, sigte sydpå fra Ölndsbroen mod Ottenby, og siden køre over alvaret - f.eks. ved Resmo mod Stenåsa, hvorefter man følger den østlige landevej sydpå. Det bedste råd er at se efter ansamlinger af fuglekiggere ved Gräsgårds Kyrka, hvor den er blevet set på nogle marker. I lørdags bevægede den sig ud på skæret Gammelstadsören ved Gräsgårds Havn. Den noget urolige adfærd var ikke de tålmidige birderes værk, derimod et resultat af havørns og vandrefalks fremgang de senere år - det var sådanne, der hundsede rundt med fugleflokkene i området.
De, der vil til Öland anbefales at følge svenske birders adfærd - det leder normalt til at man får lidt ekstra med hjem. De senere dage således Storpiber, Hvidbrynet Løvsanger og - for de specialinteresserede - godt med Kasisk måge og lidt Middelhavssølvmåger ved Ottenby. I den forbindlse: Gräsgårds Havn er en glimrende mågelokalitet. Og at Öland er gudeskøn er jeg den første til at acceptere.


Lars Paaby skriver tirsdag 27. september 2005 kl. 00.32
Ganske enig, Klaus! Dværgspoven har tilsyneladende en forkærlighed for markerne SØ og SV for Gräsgård Kyrka, således blev den sent lørdag genfundet på en mark SV for kirken (altså vest for landevejen), og her kunne vi nyde den på få hundrede meters afstand i det smukke aftenlys fra en nedgående sol, fouragerende med Brushøns, Viber og Hjejler. Og som om det ikke var nok nåede vi også en fin Pileværling, der fouragerede frit fremme på jorden ved Sibyllas Jagtstuga overfor Ottenbylund.
Men mærkeligt nok blev der trods de mange danske fund 'kun' fundet een Hvidbrynet Løvsanger på Øland i weekenden...

LPa


Kurt Bonde skriver fredag 28. oktober 2005 kl. 11.34
Efter en uge uden Dværgspove obs. fra Øland kan man idag læse på Dofcall:

FRE SVE Dværgspove juv -0936- Ventlinge k:a, Oeland Club300 via Pierre Unge

Et opslag på:
http://www.artportalen.se/birds/dagens.asp?artid=339
har sin sidste observation af Dværgspove 23.10.

Denne weekend er første gang i næsten en måned at jeg har fri til at køre og har derfor stor lyst til at smutte afsted, MEN for godt en måned siden var vi 4 afsted til Øland uden at se spoven, på netfugl kunne læses at den var se dagen før, med fremme på Øland lærte vi at både obsefrvation torsdag og fredag ikke havde hold i virkeligheden.
Så derfor har jeg ikke lyst til at køre efter ingenting.
Derfor hvad er status. Er Dværgsåpove stadig på Øland, eller hvordan.

mvh

Kurt Bonde


Morten Heegaard skriver fredag 28. oktober 2005 kl. 15.12
Hej Kurt,

Tak for sidst. Spoven er nu også tastet ind i Svalan (databasen), så vi håber at den er god nok denne gang, og prøver igen! Skal du med?

mvh Morten


Morten Heegaard skriver fredag 28. oktober 2005 kl. 17.14
Velkommen på holdet igen Kurt - så håber vi bare at det ikke bliver dobbelt-dyp!! Bilen er fyldt op.

Feehaar


Morten Heegaard skriver lørdag 29. oktober 2005 kl. 19.21

Operationen lykkedes!! 75% af sidste dypperhold fik set sen lille spove optræde fint på nysåede marker nord for Ventlinge i dag!


Michael Westerbjerg Andersen skriver fredag 4. november 2005 kl. 20.12
Hej!

En lille kommentar om Dværgspoven.
Er netop hjemkommet fra Øland, hvor den lille smarte sag af en Dværgspove lod sig betragte på glimrende vis ved den efterhånden velkendte lokalitet. Vi så den i går - torsdag.

Den flytter øjensynligt en del rundt i området - omend inden for en radius af to-tre kilometer. Derfor, kan den være svær at finde og det bedste bud er at gennemkigge hjejle- og vibeflokkene, og derefter søge spoven deriblandt.

Tilsyneladende har den sit eget bevægelsesmønster. Den flyver til og fra flokkene og ofte alene. Når den fouragerer blandt hjejlerne, bevæger den sog generelt væsentligt hurtigere og med et markant jizz - nærmest som en sneppeklire/brushøne - en mekanisk "nikkende" jizz som er ganske markant. De lyse partier i hovedet er markante og et godt kendetegn, når den skal adskilles fra de mange (i går stod den med 350 hjejler) hjejler.

Den er særdeles anbefalelsesværdig og et interessant bekendtskab!

Hvis I kører den lange tur til Øland, vil jeg stærkt anbefale at afsætte en ekstra dag til at besøge nærliggende lokaliteter, som f.eks. sydspidsen ved Ottenby! Der er fine mængder af vandfugle; især Bramgæs! Og så er der... umådeligt smukt!

Overnatningsmuligheder er bl.a. vandrehjemmet i Ås - 4 km fra sydspidsen (men ring først - efter 6.november) - ellers forefindes flere overnatningsalternativer, såsom Cederroths ved Segerstad Fyr eller tilsvarende. Der er glimrende indkøbsmuligheder i de små land-ICA'er (mindre supermarkeder), gode gårdbutikker mm.

Jeg tror den bliver et stykke tid endnu - om den overhovedet kommer afsted fra Øland er et godt spørgsmål, men pt stortrives den og er altså et fornøjeligt skue!

Venlig hilsen

Michael


Axel Mortensen skriver søndag 6. november 2005 kl. 17.57
Jeg kan anbefale overnatning på Södra Bruket - 10 km. nord for Ottenby og 3 km. til Ventlinge.
Selvhushold i ferielejligheder til billige penge - vandrehjemsniveau.

http://www.sodrabruket.com/




Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.




Fejl i visning af billede!
til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.063 sek.
til toppen