Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her





Nyheder

Operation Færøerne

Artiklen er tilføjet af KRN mandag 3. april 2006 kl. 13.23. Læst 11716 gange
Af Rasmus Strack, Silas K.K. Olofson og Tim Hesselballe Hansen
Operation Færøerne
- 2 uger i efteråret 2007!




Der er under de sidste mange års felttræf blevet talt om det i krogene, men der er aldrig blevet gjort noget ved det, det gør vi så nu!
Vi laver et åbent felttræf på Færøerne, med det ene formål at lave mega og helst i flertal. Med åbent forstås ikke, at det er et DOF-træf, men et træf for folk, der kan og vil finde hits, uden at forvente at blive underholdt efter aftensmaden. Deltagerne vil sandsynligvis bo i hold spredt på øerne, så der vil ikke være den traditionelle samlede træf-lejr, da det bliver næppe muligt at få adgang til et sted, hvor alle kan bo, og desuden giver det flere hits at bo spredt. Kommunikationen holdene imellem klares fint med mobiltelefoner.
Træffet vil sandsynligvis løbe af stablen i ugerne 39+40 i 2007, da det er her vi anser det for den største sandsynlighed at finde mange gode fugle. Tidspunktet afhænger naturligvis af færgeafgangene, så der kan blive tale om f.eks. sidste del af 39 til midt i uge 41. Vi vil bestræbe os på at ramme perioden 25. sep. – 9. okt. så godt det nu lader sig gøre.
Vi skal have pionerånden frem! Færøerne er stort set det eneste sted i Europa, der ikke er ordentligt udforsket, hvad yanks og sibes angår. Det kan ikke forventes, at det er nordmænd, islændinge eller briter, der tager initiativ til en ”Operation Færøerne”. Det er en del af Danmark, så det er en opgave for et hold tændte og kompetente danske birdere. Det er klart at det vil holde visse folk tilbage, at de fugle, de ser, ikke kan krydses på deres DK-liste, men det er ikke en holdning, der påvirker den sande pioner.

På Shetlandsøerne ses årligt i uge 39-40: Korttået Lærke, Storpiber, Taigapiber, Pechorapiber, Citronvipstjert, Pallas Græshoppesanger, Stribet Græshoppesanger, Nordsanger, Hvidbrynet Løvsanger Gulbrystet Værling og Dværgværling. Foruden disse arter er der set adskillige endnu sjældnere sibiriske arter, for slet ikke at tale om de amerikanere, der årligt dumper ned på øerne. Det gælder især vadefugle, men der findes også regelmæssigt småfugle-”yanks” som Gråkindet Skovdrossel, Brunrygget Skovdrossel, Rødrygget Skovdrossel, Bobolink og mange flere.

I Island har de op imod 25 lokale birdere kunnet hive den ene efter den anden nye for WP ned fra himmelen, foruden mange mega sjældne. F.eks. er der set 15 arter amerikanske skovsanger (bl.a. 14 stk. Yellow-rumped- og 13 Blackpoll Warblers), og der er 18 fund af Rødøjet Vireo.

Det er derfor ikke uden stor optimisme, at vi prøver at samle folk sammen, til at gøre en indsats for at få Færøerne på hit-verdenskortet. Med øernes geografiske placering burde de være i den europæiske superliga.

Transport til Færøerne vil (for de fleste) foregå med færgen fra Hanstholm, det er en god lang tur på ca. 36 timer, men der er her gode muligheder for at dyrke havobs og nyde en øl eller to. Turen koster pt. omkring 3.160 dkr. for en bil med 4 personer, så det er rimeligt overkommeligt. Prisen er afhængig af grupperabat, hvorfor det er vigtigt, at vi bestiller sammen.
Vælger man at flyve, kan dette gøres fra København og prisen er ca. 2.260 dkr., men bemærk dog at det koster 6.000 dkr. for billeje i 14 dage.
Fuglestationen på Akraberg kan tilbyde overnatning til 18 personer til 500 dkr. pr. uge, men ellers kan man overnatte på vandrehjem mv.
Der er nedsat en arbejdsgruppe, hvis formål er at skaffe billig overnatning, transport osv. arbejdsgruppen består af: Silas K.K. Olofson, Rasmus Strack og Tim Hesselballe Hansen.
Til nu har ca. 15 personer vist interesse for projektet, hvilket vi naturligvis er glade for, men vi håber at blive endnu flere.
Håber at dette har fanget din interesse, og at netop du vil deltage. Vi vil løbende orientere, når projektet tager form her på siden.
I er naturligvis meget velkomne til at kontakte os med spørgsmål med videre, dels her men også på Malerfirmaetrs@sol.dk

Med venlig hilsen

Rasmus Strack, Silas K.K. Olofson og Tim Hesselballe Hansen

Kommentarer:

Ole Riis Jensen skriver mandag 3. april 2006 kl. 20.34
Storartet ide, langt om længe.
Håber tiden og tegnedrengen til den tid er i orden.Man har vel lov at glæde sig.
Har I check på, hvad priserne vil være uden bil m/færge.
GODT TILTAG, FORTSÆT ENDELIG MED FORBEREDELSERNE.
Ole Riis, Aalborg


Silas Kristian Krag Olofson skriver tirsdag 4. april 2006 kl. 12.53
Hej Ole!

Prisen for færge uden bil er pt. ca. 1300 kr retur for efterårssæsonen. Der kan ske mindre ændringer næste år afhængigt af olieprisen m.v.

Dog satser vi på, at vi for hver fire personer kan mønstre en bil, sådan at eksempelvis 32 biderer har 8 biler tilsammen. Det er lettest og billigt! Desuden er transporten på Færøerne derved sikret for alle mand. Selv på Færøerne kan det være lidt kedeligt at tjekke samme krat to uger i træk ;-)

Mvh Silas


Jan Ravnborg skriver tirsdag 4. april 2006 kl. 13.12
Storartet
Det lyder rigtigt godt, og så er det jo næsten danske arter....!!!!!.....

Jeg har nogle forbindelser på færøerne, f.eks skuvoy m.v.

Jan


Joakim Engel skriver tirsdag 4. april 2006 kl. 20.23
Lyder som noget man næsten MÅ være med til - Spændende


Jesper Brodersen skriver tirsdag 4. april 2006 kl. 20.46
Helt enig med Joakim! Glimrende ide til felttræf.


Tim Hesselballe Hansen skriver fredag 7. april 2006 kl. 07.13
"Vi vil bestræbe os på at ramme perioden 25. sep. – 9. okt." har vi skrevet, og vi er blevet spurgt, hvorfor det skal ligge lige der.

Shetlandsøerne er vel det, der bedst kan sammenlignes med Færøerne i denne sammenhæng, og det er lige netop i denne periode, der fides flest sjældenheder dér. Betragter man et kort, vil man se at Færøerne ligger vestligere og endnu mere isoleret. Vi mener derfor, at Færøerne må være lige så godt (om ikke bedre!) til hits end Shetlandsøerne. Øgrupperne er lige store: Færøerne 1399 kvm og Shetland 1466 kvm. Dog består Shetland af flere øer, og der er utvivlsomt flere folk til at lede efter fugle.

Et kig på lidt hjemmesider er mundet ud i følgende hittotaler for Shetlandsøerne i netop perioden, vi bestræber os på at være på FØ.

Hårde hits på Shetlandsøerne i ”vores periode” t.o.m. 2003:

Yanks:
Sort-og-hvid Sanger, Blackburnsanger, Ovnfugl, Baltimoretrupial, Brunrygget Skovdrossel 3, Gråkindet Skovdrossel 2, Bobolink 2, Stribet Sanger 3, Savannah Spurv, Bartramsklire 2, Wilsons Svømmesneppe, Langnæbbet Sneppeklire, Alaska-, Hvidrygget og Bairdsryle.

Sibirere og andet fra vores side af dammen:
Sibirisk Rørspurv, Brun Tornskade, Isabellatornskade 2, Sortstrubet Sanger, Gråstrubet Drossel 2, Tyknæbbet Sanger, Dværgtrappe, Steppegulbug, Hvidkindet Værling, Rubinnattergal, Blåstjert 3, Bjergløvsanger sp. 4, Alpejernspurv, Middelhavs- (3), Nonne- og Ørkenstenpikker.
+ et for os ukendt antal Pechorapibere, Pallas´ og Stribede Græshoppesangere, der ikke regnes som storhits på stedet.




I de to seneste efterår er følgende hits set på Shetlandsøerne i ”perioden”:

2004
Gulstrube, Pallas´ Græshoppesanger 4, Stribet Græshoppesanger, Pechorapiber 2, Gulddrossel 3, Blåstjert, Lille Gulbug, Gulbrystet Værling, Buskrørsanger, Amerikansk Hjejle, Prærieløber, Stribet Ryle, Citronvipstjert 2, Sibirisk Sortstrubet Bynkefugl 4, Korttået Lærke 2, Pileværling, Dværgværling 2.

2005
Amerikansk Blishøne, Bobolink, Sortstrubet Drossel, Stribet Græshoppesanger, Pechorapiber, Tajgapiber, Gulbrystet Værling, Lille Gulbenet Klire, Amerikansk Hjejle, Prærieløber 2, Stribet Ryle og Dværgværling ca. 13.

Desuden begge år lidt Storpibere, Lundsangere, Høgesangere, Kongeederfugle + et hav af Hvidbrynede Løvsanger.

Vi er så optimistiske, at vi kun kan blive skuffede!


Tim Hesselballe Hansen skriver fredag 7. april 2006 kl. 07.26
Kvm skal være km^2.


Mads Jensen Bunch skriver torsdag 27. april 2006 kl. 23.12
Det er jo uden tvivl et fantastisk projekt!!

Færøerne er jo super, super giftig.

Det bedste fra Shetland/Orkney og Island/Grønland. Yanks og Sibes..

Hvad mere kan man forlange?!

Og tænk, hvis Færøerne med tiden blev en del af den danske krydsliste! Det kunne sgu´blive sjovt. Så ville man blive nødt til at være deroppe min 3 uger om året, for bare at have en chance for at kunne forblive i top ti/og med tiden top 50.

Det er sgu´ da en udfordring for det danske twitchermiljø, der er jo ellers å magelig vis, kan nå et hit på under 5 timer.

Jeg stemmer klar for at arter, man har set på Færøerne bør gælde 100 procent på DK-listen.

Så bliver der for alvor noget ved at Twitche i DK - som det er nu er det sgu´ for nemt!

Kys og provokationer fra Bunch







Morten DD Hansen skriver mandag 8. maj 2006 kl. 19.09
Så er det da vist nu, at der skal købes aktier i Smyril Line ;-)

Men det er en fede idé, og der er vel egentlig kun lidt for lang tid til 2007....

mange hilsner
DD


Stig Jensen skriver tirsdag 30. maj 2006 kl. 14.25
Rasmus, Silas og Tim har med Operation Færøerne iværksat et af de seneste års mest banebrydende feltornitologiske initiativer.

Normalt er jeg ikke i den primære målgruppe for felttræf, men dette initiativ er der flere spændende perspektiver i:

- Det giver mulighed for at nogle af de dygtigste feltbisser i samlet flok vil invaderer de smukke nordatlantiske øer og det vil utvivlsomt både blive en oplevelse for den enkelte, men ikke mindst må det forventes at der bliver set en masse fede/sjældne fugle fra øst og vest sammen.

- Forventninger om at bidrage til (gen)optagelse af Europas, Danmarks og Færøernes nye hitsted(er). Hvor Suduroy/Akraberg, Mykines m.v. i fremtiden måske nævnes på linje med Utsira, Helgoland, (un)Fair Isle etc.

Operation Færøerne kan derudover være med til at sætte en ny dagsorden for feltbissernes fremtidige rejseplaner. Især, når det gælder de danske feltbisser, hvis Mads Bunchs forslag om, at arter set på Færøerne kan tælles med på DK-listen (så længe landet er en del af rigsfællesskabet). Personligt går jeg ikke op i lister og mener at kun verdenslisten er relevant, men hvis obs på Færøerne tæller med, så vil det helt sikkert få implikationer for DK-toplisternes adfærd – der vil være nye muligheder for booste listen. Den øgede aktivitet af knalddygtige feltbisser vil forventeligt bidrage til bedre dækning af øernes fugleliv og især forekomster af sjældne arter.

Så støtte til Mads forslag og fuld opbakning til planlægningsgruppens fortsatte arbejde, det bliver stort. Kan som DD næsten ikke vente til 2007.

Tænk stort og vind stort!

Stig


Mads Jensen Bunch skriver onsdag 31. maj 2006 kl. 23.22
Hejsan

Man kunne jo evt. foreslå Netfugl at lave to lister til at starte med: Én for DK og én for DK + Færøerne, så kan man jo vælge hvilken en, man vil gå efter. Det kunne sgu blive spændende og samtidig være med til at udvikle Færøerne til et europæisk "Rarity-hotspot" af dimensioner.

Har de danske fuglekigger modet?

Kh

fra

Mads


Silas Kristian Krag Olofson skriver mandag 5. juni 2006 kl. 21.12
Jeg har længe argumenteret for, at Færøerske arter skulle kunne krydses på DK-listen. Jeg har dog ikke anset dette for realistisk. Men hvorfor ikke? Hvem skulle i givet fald tillade det?

Fordelen ved at kunne x'e færøerske arter er helt klart den, at Færøerne ville blive meget bedre dækket feltmæssigt. Desuden "slipper" man for at skulle bruge 100vis af timer på havobsen efter en lille stormsvale, idet der jo er tusinder og atter tusinder deroppe.

Men en liste på netfugl over fugle, der er set i det danske kongerige kunne også være sjov. Derved kan grøndlændere jo også være med i legen. Syndt at Island allerede er brudt ud ;-)

Mvh Silas


Rasmus Strack skriver mandag 5. juni 2006 kl. 22.39
Der er ingen grund til at denne tråd udvikler sig til en debat om hvad vi kan og ikke kan krydse på diverse lister, for det er ikke det vi vil der oppe. Oplæget er et socialt ophold for folk med pionerånden i højsædet, der vil hjælpe med at sætte Færøerne på verdenskortet, og i bund og grund ikke andet.

Operation Færøerne 2007 er for dem der kan og vil mere end kun DK-listen, dem der vil være de sande pionere.

Vi har på det seneste fået mange tilkendegivelser, fra folk der ser dette som et projekt de bare må deltage i, så det nu ser ud til at vi kan blive flere end 25 der tager der op.

Mvh Rasmus Strack


Silas Kristian Krag Olofson skriver tirsdag 6. juni 2006 kl. 11.36
Helt enig, Rasmus!

Det er også bare leg med en tanke, når jeg snakker om, at kunne krydse FO-arter på DK listen. Det korte af det lange er dog, at der siden 1983/84 ikke har været feltornitologisk aktivitet af nævneværdig størrelse deroppe, hvilket jo klart springer i øjnene, når man ser på Færøernes artsliste, der pt. kun rummer TO amerikanske sangere, nemlig sorthvid sanger og tenneseesanger.

Det er unægtelig et modefænomen indefor feltornitologiske kredse, at man går meget op i diverse lister. Netop derfor ville der med et slag komme mange flere feltornitter til Færøerne generelt, hvis man kunne få DK-krydser deroppe. Men dette vil i bund og grund være ret kunstigt, idet Færøerne jo ikke geografisk har noget med Danmark at gøre.

Felttræf 2007 på Færøerne er for dem, der vil mere end at få DK-krydser!

Mvh Silas ;-)


Rasmus Strack skriver mandag 9. oktober 2006 kl. 22.09
Så er det ved at være tid til at vi skal tage en beslutning. Vi har fået et tilbud fra Smyril line på tur retur Hanstholm til 4.560 dkr. for en bil med 4 personer.

Der vil være afgang fra Hanstholm lørdag d. 22/09-2007 kl. 14.00 med ankomst i Tórshavn 24/09 kl. 06.00. Hjemrejse fra Tórshavn 4/10-2007 kl. 18.00, ankomst Hanstholm 6/10 kl. 12.00.

For at benytte dette tilbud skal minimum 4 biler tage med, og der skal betales en form for et depositum, inden for en overskuelig fremtid. Vi beder derfor alle der skal med om at henvende sig på mail til Rasmus Strack malerfirmaetrs@sol.dk, så vi kan få alt på plads.
Der vil naturligvis være mulighed for senere tilmelding, men man må så påregne lidt større omkostninger til transporten.

Vi vil efter bedste evne hjælpe folk med indkvarteringen, og kan i den forbindelse oplyse at 18 personer kan bo på Akraberg for en pris på 500 dkr. pr. uge eller 200 dkr. pr. dag.
Vi vil dog arbejde på at finde så billig overnatning til alle som det er os muligt.

Mvh
Rasmus Strack




Søren Brinch skriver tirsdag 10. oktober 2006 kl. 17.08
Hej Rasmus!

Ligesom med felttræf 2006 er træffet vel aflyst, da nogle af øerne på Færøerne er meget svært tilgængelige og samtidig dyre at komme til - eller hvordan ligger det med det?

Iøvrigt i stor respekt for dit arbejde - men ikke FU´s mærkelige beslutninger om en mærkelig og meget unaturlig opdeling af Vadehavet samt tilhørende øer.

Bedste hilsner fra
Søren



Anders Søgaard skriver tirsdag 10. oktober 2006 kl. 17.34
Hej Søren

Hvad mener du med: Ligesom med felttræf 2006 er træffet vel aflyst, ?

Mvh
Anders


John Faldborg skriver tirsdag 10. oktober 2006 kl. 18.38
....og hvad har en "mærkelig og meget unaturlig opdeling af Vadehavet samt tilhørende øer" med Færøerne i 2007 at skaffe?

Mon Søren Brinch tager stoffer i sin fritid??


Søren Brinch skriver onsdag 11. oktober 2006 kl. 11.51
Jeg fik vist ikke forklaret mig klart og budskabet blev lidt tåget....Jeg prøver igen:

Skal Færøtræf så kun være for de mest tilgængelige og billigste øer ligesom Felttræf 2006?? Med andre ord - det er sgu da under niveau, at eliminere Fanø fra et Vadehavstræf, fordi der er nogle fartigrøve der ikke kan overskue at tage en retur færgebillet til 30 kr og så videre....Fanø er lige så naturlig en del af Vadehavet som de andre udmærkede øer Rømø og Mandø.

Mit spørgsmål er om FU så bruger den samme ulogiske logik på Færøtræf - eller hva??

Søren


Rasmus Strack skriver onsdag 11. oktober 2006 kl. 15.27
Kære Søren.

Jeg tror at du er kommet til at skrive på den forkerte tråd, kære ven. Denne tråd omhandler Operation Færøerne, og har dermed ikke (som du kan læse ovenfor) noget med det træf der afholdes af DOF i uge 42 at gøre. Vi laver en privat Operation, og du er meget velkommen til stille spørgsmål vedrørende denne, hvis der skulle være noget vi ikke tidligere har skrevet.

Hvis du har spørgsmål vedrørende træffet i uge 42, syntes jeg at du skal skrive noget i den tråd der omhandler det, så skal jeg gladelig svare dig der.

Med ønsket om at denne tråd kan komme tilbage til det den handler om.

Mvh

Rasmus Strack


Klaus Malling Olsen skriver lørdag 21. oktober 2006 kl. 22.53
Har nyligt korresponderet med Rodmund fra Færøerne, og herboende Silas.

Svenskere har fået samme ide, og gennemført den en uge i 2006. Det gav bl.a. 2 nordsangere, 30 hvdibrynede løvser og 2 tajgapibere på Suderoy - den sydligste af øerne og nok den med størst potentiale for sibirere. Desuden noget så fedt som en rubinnattergal midt i Torshavn! Der er helt klart muligheder i de øer, og mon ikke en øget indsats ville kunne kaste såvel yanks som sibes (småfugle fra henholdsvis Nordamerika og Sibirien) af sig?

Håber at færø-relaterede vil skrive lidt omkring dette på denne tråd, der jo omhandler Færøerne.




Søren Brinch skriver søndag 22. oktober 2006 kl. 13.35
Så spørger jeg igen - Hvilke øer på Færøerne handler det om i 2007. Da jeg bhar venner deroppe er jeg naturligvis interesseret inden tilmelding, da gratis overnatning ikke er at foragte....

Hvilke fugle der kan ses deroppe i efteråret 2006 har jo temmelig hypotetisk karakter - der var jo ingen der regnede med en Stribet Sanger i år?!? Silas ved en masse om forekomster og der er vel også nogle deroppe der ved lidt mere...

Mange hilsner fra
Søren


Rasmus Strack skriver søndag 22. oktober 2006 kl. 16.46
Som vi har skrevet i indledningen, er det tanken at folk skal bo spredt på øerne.

Mere nyt vil følge snarrest.

Mvh Rasmus


Silas Kristian Krag Olofson skriver søndag 22. oktober 2006 kl. 19.28
Hej Søren!

Som Rasmus skriver, så vil vi gerne have, at Færøerne bliver dækket mest muligt. Du er derfor særdeles velkommen til at bo hos venner eller bekendte under træffet.

Vi har først og fremmest brug for, at interesserede melder ud, om de er interesset i selve sejlturen derop og retur. Logi kommer i anden række!

Mvh Silas

PS: Hvad vi ser deroppe er umuligt at vide. Men ja, vi der da nogle stykker, der har et par kvalficerede gæt på, hvor det er frugtbart at lede efter hits!


Rasmus Strack skriver søndag 22. oktober 2006 kl. 20.16
Grundet flere velmenende kommentarer er det for de fleste gået tabt hvad jeg skrev 9. oktober 2006, hvorfor jeg her vil gentage og uddybe.

Der vil være afgang fra Hanstholm lørdag d. 22/09-2007 kl. 14.00, med ankomst i Tórshavn 24/09-2007 kl. 06.00. Hjemrejse fra Tórshavn 4/10-2007 kl. 18.00, med ankomst til Hanstholm 6/10-2007 kl. 12.00.

For at benytte det flotte tilbud vi har fået skal vi snart komme ud af busken, derfor vil vi bede folk melde tilbage senest nu på torsdag d. 26/10, om man vil deltage. Dette betyder ikke at man ikke kan deltage, hvis man melder sig til senere, men man må dog påregne at turen bliver lidt dyrere.

Alle opfordres derfor til ikke at skrive på denne tråd, men til at stille eventuelle spørgsmål og tilmelde sig på mail Malerfirmaetrs@sol.dk , hvorefter vi vil komme med nyhedsbreve her på tråden.

Vi vil efter tilmelding, kontakte folk der er tilmeldt for at få et depositum, da et sådan skal betales en gang i november.

Mvh
Rasmus Strack


Rasmus Strack skriver fredag 3. november 2006 kl. 21.37
Som KMO skrev tidligere var der 8 unge svenske gutter på øerne i år, de var dog kun på en ø, hvad kan det ikke blive til når vi kommer ud på flere af øerne.
Svenskerne har taget nogle fede fotos, nogle af disse kan ses her på netfugl, men resten (i alt 113!) kan ses her:

http://www.flickr.com/photos/tomas_s/sets/72157594332313956/

Der er bestilt lidt flere pladser, end vi kan fylde lige nu, så der er stadig plads på den billige afgang.

Mvh Rasmus


Rasmus Strack skriver fredag 9. februar 2007 kl. 18.48
Projektet er ved at tage form, og det går godt med tilmeldingerne, vi har derfor nu lidt flere pladser at tilbyde.

De lokale har vist en god opbakning til projektet, og flere vil deltage når vi kommer der op. Ligeledes har vi fået henvendelser fra Sverige, disse er ligeledes meget velkommnede.

Til nu har vi et hus til 4 personer på Sandø (1 times sejltur syd for Thorshavn), og plads til 18 personer på Akraberg (sydøen 2 1/2 times sejltur syd for Thorshavn), og vi arbejder på at finde flere. I perioden vil 1 mand bo på den vestlige ø Myggenæs, for dagligt at rapportere til os andre hvad han finder. Der er flere daglige afgange til Myggenæs fra Vagar, der er øen umiddelbart øst herfor.

Der er masser af fugle på Færøerne, arter såsom Sortbrun and, Strømand bør være sikre på listen, ligesom flere østlige trækgæster såsom Hvidbrynet løvsanger, Dværgværling. På havet ses rundt om øerne mange Grå- og Hvidvingede måger, Ederfugle kan ses igennem for den ikke sjældne Kongeederfugl, ligesom at Sortænderne skal tjekkes for Amerikansk Sort- og Fløjlsand, ja og Brilleand er da ej heller utænkeligt.

Vi ser gerne at der kommer så mange folk til øerne som muligt, og at vi kommer til at være på så mange øer som muligt. Det er i den fobindelse vigtigt at folk med interesse for deltagelse i projektet, vender tilbage til os.

Mvh Rasmus Strack




Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.




til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.069 sek.
til toppen