postet: 4. august 2011 kl. 10:52 emne: Applikationer til Android Telefoner
Applikationer til Android Telefoner
Denne tråd er tiltænkt at omhandle androidbaserede applikationer som nærmest er et must for os ornitologer. Applikationer som er nyttige og brugbare i felten.
Tråden er KUN for applikationer, der bruger styresystemet Android, hvorfor der ikke er grund til at blande andre ligegyldige styresystemer ind i denne tråd. Hvis du ikke har kendskab til styresystemet Android, så er denne tråd heller ikke tråden, hvor man spørger ”hvad er Android” og ”har min telefon Android”? :-)
To gode applikationer:
Here I Am 2
En applikation der viser din position og som kan videresende din aktuelle position andre via mail eller SMS indeholdende GPS koordinater og et link til Googlemaps. Applikationen er glimrende til at vise andre, hvor du fx har set fuglen fra og den er også glimrende, hvis du står et eller andet sted i kongeriget og ikke aner, hvilken lokalitet du skal bruge i DOFbasen, når du på et eller andet tidspunkt skal indtast dine data i DOFbasen.
Selv har jeg fx brugt den i bl.a. nedenstående DOFcall:
På den måde kan modtagere af DOFcall lynhurtigt se, hvor det er, at fuglen ses. Det kræver selvfølgelig, at man har internetadgang.
Den version jeg bruger er gratisversionen. Der findes også en betalingsversion der sikkert kan mere, men det er ikke noget, som jeg endnu ved, at jeg ikke kan leve uden.
Applikationen virker glimrende på mine telefoner, men husk at kigge på Comments and Ratings
Sundroid Free Sunrise Sunset
Denne applikation er ganske simpel og viser i gratisversionen tidspunktet for, hvornår solen står op og går ned. Det er det, som jeg bruger applikationen til.
postet: 4. august 2011 kl. 22:03 emne: Re: Applikationer til Android Telefoner
Jeg vil anbefale Gmail applikationen til brug for modtagelse og afsendelse af DOFcalls. Hvis man har fået oprettet en Gmail konto hos Google kan den benyttes på en Android smart phone.
Hvis du nu hører til en af de lidt mere vovede og lidt nørdede Android brugere, så kan du root' e din mobil og benytte en del applikationer til brug for optimering og strømbesparelse. Her kan jeg anbefale SetCpu. SetCpu kan være med til at forbedre strømforbruget på mobilen. NB. at root'e sin Android medfører, at garanti bortfalder!
Forøvrigt stor cadeau til MBH for at starte denne tråd op - en hammer go' idé.
postet: 4. august 2011 kl. 22:46 emne: Re: Applikationer til Android Telefoner
Hej,
jeg bruger også bluebill mobile til først og fremmest at slå fuglenavnene op i forskellige sprog. Den linker også direkte til Xeno-canto for stemme-optagelser og er ment som registreringsværktøj, men fortsat in en slags beta-fase. Om lidt forventes links til billeder og videoer.
Kan varmt anbefales, hvis man som ut. skal jonglere mellem forskellige sprog (og ikke kan huske stemmerne).
Hilsen,
Gabor (-:
postet: 4. august 2011 kl. 23:00 emne: Re: Applikationer til Android Telefoner
FlightRadar24 - viser langt de fleste fly der flyver henover én (model inkl. billede, højde og hastighed) og i betalingsversionen (23 kroner) kan man se hvor de kommer fra og hvor de skal hen. Så mangler vi bare en tilsvarende med fugle :-)
Ellers så er der Aurora Buddy (gratis) der kan alarmere én, hvis der er udsigt til Nordlys inden for de næste 3 timer (kp-indeks skal mindst være 6 for nordlige DK og mindst 7 for sydlige DK før der er noget at se på på en skyfri nattehimmel uden for meget måne).
Satellite AR (gratis) der er FlightRadar24 for satellitter.
My Tracks (gratis og fra Google) til at "optage" ens ture i naturen (som GPS tracks), så de f.eks. kan ses i Google Earth eller Google Maps.
Iridium Flares (gratis) hvis man synes det er spændende at gå ud og se en satellit lyse op i et kort intenst glimt og forsvinde igen 5 sekunder senere (det er sjovt de første gange).
Det var min liste af Apps der kan få folk til at kigge OP ;-)
Er jeg iøvrigt den eneste der kan se et enormt potentiale i en Dofcall app? Øjeblikkeligt upload af obs'er med tid og præcise koordinater (klik og Google Navigation vil vise vej!). Alarm hvis en fugl som står på ens private obs-liste er inden for x kilometer osv. Bedre data, da arten evt. skal vælges ud fra veldefinerede lister m.m.
postet: 8. august 2011 kl. 9:06 emne: Re: Applikationer til Android Telefoner
Google maps er selvfølgelig et must på en Android mobil, men den kræver som udgangspunk adgang til nettet hvilket ofte er et problem i udlandet! Dette kan i nogen tilfælde løses ved at købe adgang til nettet lokalt, men dette er ikke altid muligt og mange steder er dækningen meget dårlig.
Der findes dog nogle off-line map applikationer! personligt har jeg kun brugt Map Droid som kan hentes her:
postet: 8. august 2011 kl. 10:14 emne: Re: Applikationer til Android Telefoner
Hej Henrik!
Hvis du henter den nyeste Google Maps (5.8.0) og derefter går ind i menuen og vælger "Mere" > "Labs" så for du mulighed for at vælge en funktion der hedder "Cachelagring". Med den kan du forhåndsgemme et antal (10?)områder på 16 x 16 km. Det der gemmes er det fuldt detaljere vej/sti kort, men ikke luftbilleder ligesom du ikke kan lave ruteplanlægning eller søge på adresser når du er offline. Men GPS og fuldt detaljeret kort virker. Du kan omdøbe og slette de gemte områder. Vi var i bjergene i Frankrig i juli og kunne konstatere at selv de mindste vandrestier var med på kortet, så det er en god hjælp.
Hvis man er til manuelt arbejde kan man via det gamle PC program OziExplorer (den gratis demo er nok) og app'en Androzic (gratis) skabe sine egne kort (ethvert bitmap kan bruges -luftbilleder eller kort der er grappet fra nettet). Det er dog en omstændig proces at skabe kortene, så det er kun for den virkeligt engagerede.
Ellers så er Navigon (der lige er købt af Garmin) klart det bedste bud på et off-line kort til Android, men det er mere traditionel køre-gps og koster 500 kr.
postet: 9. august 2011 kl. 7:22 emne: Re: Applikationer til Android Telefoner
Jeg kunne tænke mig en app der henter obs fra DOFbasen og DOFcall og matcher disse med en ønskeliste/mangelliste fra ens DK-liste - så når man fx kører med familien til Rømø og mangler Rustand, så bipper den lige ind når man nærmer sig en lokalitet hvor der ifølge DOFbasen var Rustand i går - hvem mon kan lave sådan en fætter?
kh Jens (mangler Rustand :-) og er pt. tæt på Nyhavn)