Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Gråsejler - (Apus pallidus) - Pallid Swift
Fugleart (IOC): Gråsejler (Apus pallidus) Pallid Swift - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Gilleleje, Danmark
Dato: 31. oktober 2013
Billede info: Foto taget af Erik Groth Andersen og Jørgen Bech. Collage til sammenligning med fotos af fuglen fra 4. november.
Fotograf: Andreas Bruun Kristensen, Danmark
Uploadet den: 7. november 2013
Hits: Billedet har været vist 3205 gange.
DK List Ranking: Set af 225 ud af totalt 1510 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Anders Fischer skriver torsdag 7. november 2013 kl. 20.51
Hej drenge

Hold kæft hvor er jeres foto-serie dårlig....

Men fedt at i så dyret!

Mvh Anders


Nis Lundmark Jensen skriver torsdag 7. november 2013 kl. 23.36
Det var da en mærkelig kommentar Anders…
Jeg er i øvrigt aldeles uenig. Collagen her har til formål at understøtte teorien om at det ikke er samme Gråsejler der er set 31/10 og 4/11 - og dertil er collagen særdeles velegnet - derfor er det - i dén sammenhæng - rigtigt gode fotos !
Netfugls billedgalleri har mange funktioner og mange brugere. Nogle uploadet og holder af flotte close up billeder, og fint med det - det har bestemt også sin berettigelse og sit "publikum". Men billeder, som har feltornitologisk værdi, og værdi ud fra et bestemmelses aspekt, er nok nogle af de mest værdifulde for Netfugl. I det lys synes jeg kommentaren er upassende - selvom den jo nok er sendt med et glimt i øjet…
Bh
9s


Jørgen Munck skriver fredag 8. november 2013 kl. 20.54
Enig, specielt fordi man kan konstatere at der er tale om en Gråsejler 1k. På de øverste kan man se det generelt lyse hoved uden kontraster bortset fra det mørkt afsatte øje og øjenhule. Endvidere kan man se på det øverste undersidefoto, at den har lyse mellemste undervingedækfjer. på flere fotos kan det ses at den er brun og har brede lyse kanter på overvingedækfjerdene(1k) og så er originalfoto´ne jo meget større.
Så disse fotos er meget mere lærerige og interessante end de utallige super fotos af ens ligegyldige Høgeugler.


Klaus Malling Olsen skriver fredag 8. november 2013 kl. 21.19
En meget værdifuld serie af den slags, der medvirker til at Netfugls Galleri er blandt feltens bedste og mest aktuelle. Fischers kommentar er overflødig, dumsmart og måske et udtryk for frustration over, at han ikke selv så fuglen:)


Anders Fischer skriver fredag 8. november 2013 kl. 21.59
Okay jeg undskylder hvis jeg har fornærmet følsomme birder-sjæle!

Mvh fra mit eget følsomme birder-hjerte....Kys-kys

Anders


Jakob Engelhard skriver fredag 8. november 2013 kl. 23.49
Fin collage. Ud over disse fotos har jeg på mail også set nogle billeder af fuglen fra den 2/11.

ABK's collage og fotos på mail bekræfter for mig, at der stadig er to "udgaver" af Gråsejler ved Gilbjerg:

1. Den "pæne" fugl er set den 31/10 og 2/11. Foto fra den 2/11 på mail viser en fugl uden skader og det skriver SHNG også at han observerede den 2/11.

2. Den "grimme" slidte fugl er set den 4/11.

En obs. fra den 5/11 er ikke fotodokumenteret men er jo nok den "grimme".

Så kan man så spekulere i, om der kun er én fugl og at den har fået sine skader mellem den 2/11 og 4/11.Michael Westerbjerg Andersen skriver lørdag 9. november 2013 kl. 06.19
Anders Fischers kommentar var måske "mærkelig" eller "overflødig," men DUMSMART... nixen! Det var ganske tydeligt at der ikke var et ondt ord i hans kommentar.


Henrik Knudsen skriver lørdag 9. november 2013 kl. 10.00
Hej

Uden at generer nogen tror jeg godt jeg kan tillade mig, at sige det ikke er de allerbedste fotos i verden, men derimod informative.

Jeg sidder bare og undrer mig lidt over hvorfor det skulle være så nemt, at se det drejer sig om en Gråsejler og ikke en Mursejler, hvis man kun tager udgang i billederne. Især hvis man kigger/sammenligner med de billeder der bliver kaldt sejler sp. her på Netfugl.

Jeg kunne godt forestille mig, at hvis en enlig observatør lagde de ovenstående fotos på Netfugl, at der ville blive sat spørgsmålstegn ved bestemmelsen.

Vh
HKn


Jørgen Munck skriver lørdag 9. november 2013 kl. 10.34
Hej Henrik
Det er åbenbart afhængigt af hvem som ser på, idet rigtigt dårlige foto`s fra Gilbjerg 2001 af nu forkastet Gråsejler er blevet forevist 3 af de hårde Svenskere som alle sagde Gråsejler til disse.


Brian Rasmussen skriver lørdag 9. november 2013 kl. 12.11
Hej Henrik,
Enig, det er ikke de fedeste billeder. Men alligevel kan man undertiden vride noget ud af disse, når man gransker dem nøje. Noget af diskussionen handler jo også om, hvorvidt der var to forskellige individer i Gilleleje. Måske kan vi finde nogle forskelle i dragt og slidtage.
Angående arts identifikation vil jeg henvise til de "bedste" billeder, der foreløbig er bragt her på netfugl. Fuglen fra 31/10 er skudt bedst af EGA - frontbilledet med antydning af hovedtegning (udstående øje i lysere omgivelser). Og fuglen fra 4/11 er godt fotodokumenteret af Kim Duus (adskillige feltkendetegn).
Der kommer også billeder af fuglen fra 2/11, men de er nok heller ikke de bedste. Men bær over med os, det er i hvert fald spændende for os lokale.
Der skulle findes flere fotos af fuglen fra 2001 (sejler sp.), og de kunne jo offentliggøres i dette forum. Det kunne være interessant at se disse i forbindelse med den aktuelle debat. Og i forbindelse med, at ny viden er publiceret af Larsson/Wallin for nylig.
Bh. BrianNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.047 sek.
til toppen