Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere her



Galleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Sildemåge - (Larus fuscus) - Lesser Black-backed Gull
Fugleart (IOC): Sildemåge (Larus fuscus) Lesser Black-backed Gull - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Ishøj Strand, Danmark
Dato: 29. juni 2017
Billede info: Denne 2K sildemåge er set på flere datoer i vandhullet på Ishøj Strand i juni 2017. Bemærk, at fuglen har fældet ca. 60% af de inderste armsvingfjer. Klaus Malling Olsen har venligst kommenteret:

"En spændende fugl, som har det rette jizz for en han heuglini; som en lille svartbag med lange vinger. Dragtmæssigt kunne fuglen også godt passe på heuglini, med sin avancerede fældning (50% armsvingfjer og indre håndsvingfjer udskiftet samt store dele af oversiden). Nyere undersgelser fra Holland har dog underbygget, at de længsttrækkende intermedius kan fælde så avanceret som heuglini og altså opnå et udseende, der er stort set identisk med denne fugls. Jeg har sammenlignet med fotos af heuglini, intermedius og fuscus og bliver fortsat mere forvirret; i bogform kan kan forsøge at skære tingene ud, men gang på gang frustreres man over den enorme variation, og modsætningsfulde karakterer der toner frem.

De fleste heuglini jeg har set fotos af har dog været noget lysere i grundfarven på de nye fjer; her er din fugl nærmere i linie med intermedius (heuglini er nærmere som graellsii, de mørkeste dog som intermedius, men de udgør et mindretal).som jeg altid har opfattet som stort set identisk med Svartbag med hensyn tl oversidens farve; din fugl er kun lidt lysere, og for at være sikker på heuglini ville jeg gerne have haft en lidt lysere grå tone på de nye fjer på oversiden. Undervingen ser interessant ud, da langt de fleste intermedius har mere udbredt mørkt. Heuglini har dog her stor variation. Sm svenskerne er inde på har nogle betydeligt lysere undervinge end intermedius/graellsii, hvilket godt kunne passe på fuglen her. Men hvor meget af undervingedækfjerene er fældet til lysere fjer (2. generation)?. Det er i øvrigt kun et mindretal heuglini, der har så lyse undervinger som svenskerne er inde på; det samme gælder i øvrigt fuscus, omend lyse undervinger ala Kaspisk er et godt kendetegn for fuscus/heuglini hos 1-års fugle før fældningen indledes.

Udfra det ret mørke helhedsindtryk tror jeg mest på en avanceret fældende intermedius af den type, som stort set ikke kan kendes fra heuglini; Men gem endelig fuglen. Godt nok har feltornitologer bokset med heuglini-problemet de sidste 25 år, mindst, men fremtiden kunne bringe nyt for dagen. Hvis vi snakede lægevidenskan er fænomenet heuglini at sammenligne med cancer."

Foto af 2K intermedius-typer fra juni her:
http://www.gull-research.org/lbbg2cyb/grael2cyjune.html

Foto af 2K heuglini-typer fra juni her:
http://gull-research.org/heuglini/02cyjune.html

Foto af en formodet heuglini fra Öland i juni 2017 samt diskussion om bestemmelsen her:
https://www.artportalen.se/Image/1809981
Fotograf: Andreas Bruun Kristensen, Danmark
Uploadet den: 5. juli 2017
Hits: Billedet har været vist 1330 gange.
DK List Ranking: Set af 1103 ud af totalt 1510 personer!



Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.



Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.



til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.047 sek.
til toppen