Kæresten Monica samt sønnerne Alex (2004) og Jonas (2007).
Beskæftigelse:
Fysioterapeut
Kikkert:
Leica 10 x 42BN samt Nikon 8 x 36 sporte
Teleskop:
Kowa TSN 883 20-60x
Kamera:
Nikon Coolpix 4500+Canon 350D + 300/4
Mobiltelefon:
Sony Ericsson W200i
Bil:
Peugeot Partner Tepee
Drømmefuglen(e):
Grøn Biæder, Dværgørn, Storskråpe, Alpesejler kredsende om Blåvand Fyr, Hætteværling han syngende ved Blåvandshuk, Sibirisk Jernspurv, Masketornskade
Hvem er jeg?
Billedet: 27/5-2006 Blåvandshuk - står med Grønlandsk Stenpikker, en ordentlig krabat :-)
Nogle af mine yndlingsarter:
Lommer, kjover, lommer, kjover, Sabinemåge, Lundsanger, Lille Fluesnapper, glenter, Hvidbrynet Løvsanger, Fuglekongesanger, Biæder.
Jeg startede med at kigge på fugle i 1991. De første mange år besøgte jeg primært lokaliteter i cykelafstand af hjemmet, med Odense Å som den primære lokalitet. Jeg har selv fundet 2 Flodsangere på netop denne lokalitet, hvilket især med den første, gav interessen et gevaldigt løft!
Fra 1996 til 2000 var interessen sat på standby, da der var andre emner i livet, der tiltrak større opmærksomhed. Siden 2000 har interessen dog været støt stigende, og jeg har brugt en del uger i blandt andet Blåvandshuk.
Netop Blåvandshuk er mit absolutte favoritområde. Der er flere grunde: Naturen er storslået, også selvom det efterhånden er ved at blive overrendt af turister! Det er et godt træksted for havfugle, og min yndlingsdisciplin er havobs. Derudover er der (alt for) mange krat at luske, en disciplin jeg også kan bruge dage på… Prikken over i’et ved Blåvandshuk er, at der er ringmærkning, et felt som tiltrækker mig mere og mere. I efteråret 2004 fik jeg debut som ringmærker og pillede min første fugl ud af nettet. Det var stort, og helt vildt fedt, hvorfor det har givet blod på tanden. Min store drøm er således, på et eller andet tidspunkt i livet at tilegne mig ringmærkerlicens……
Udover interessen for ringmærkning er jeg optaget af at se/høre nye arter i Danmark. Jeg har i perioder twitchet ivrigt og haft utrolig mange fede oplevelser med det. Jeg er dog, specielt de senere år, blevet mere og mere interesseret i at finde fuglene selv, og synes således det er vildt fedt at finde nye ædelarter.
Bag skrivebordet har jeg i en årrække været fast skribent af ”Fra Felten”, i DOF-Fyns glimrende lokalblad ’Havrevimpen’. Da gnisten ikke længere var til stede, afsluttede jeg dette hverv i 2008.
I slutningen af 2009 blev jeg en del af DOFbasens kvalitetsudvalg (DKU), hvori jeg vil lægge en del energi, idet jeg synes, det har stor værdi at skabe så valid en database som muligt.