Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere her



Galleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Alexanderparakit - (Psittacula krameri) - Rose-ringed Parakeet
Fugleart (IOC): Alexanderparakit (Psittacula krameri) Rose-ringed Parakeet - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: and Five-striped Palm Squirrel (Funambulus pennantii)
Lokalitet: Purana Quila, New Delhi, Indien
Dato: ? marts 2007
Fotograf: Paul Patrick Cullen, Danmark
Uploadet den: 2. november 2007
Hits: Billedet har været vist 3748 gange.



Kommentarer:

Uffe Gjøl Sørensen skriver fredag 2. november 2007 kl. 22.39
Egernet er som forventet ved et billede fra New Delhi den nordindiske art Five-striped Palm Squirrel (Funambulus pennantii). Man tæller de lyse striber, hvor den første er mellem den grå bug og den første mørke stribe. Den tre-stribede søsterart findes kun i Syd-Indien.


søren poulsen skriver fredag 2. november 2007 kl. 23.32
Ifølge sider på nettet(http://zipcodezoo.com/Animals/F/Funambulus_pennanti_pennanti.asp) og "The Book of Indian Animals" af S.H. Prater findes begge arter i hele Indien. Den 5 stribede dog mest almindelig mod nord, og den 3 stribede mest mod syd. Diverse racer findes af begge to. Ringnecked/roseringed parakeet hedder Lille Alexanderparakit på dansk. Karakterart i de indiske storbyer.


Paul Patrick Cullen skriver lørdag 3. november 2007 kl. 03.44
Tak for striberne!Godt at der findes nogle vågne mennesker derude.(oveni købet på en fredag aften)!


Uffe Gjøl Sørensen skriver lørdag 3. november 2007 kl. 10.25
Praters bog om indiske pattedyr er fremragende og informativ, men det er efterhånden en ældre sag, der er forældet på en række punkter. F.eks. udbredelsen af de små smarte palmeegern. Med den nye viden er Three-striped Palm Squirrel alene endemisk for Syd-Indien. Det er i øvrigt et udbredelesmønster der kendes fra andre indiske pattedyr, f.eks. Rhesusabe i nord og den indiske Hueabe i syd.


søren poulsen skriver lørdag 3. november 2007 kl. 11.36
Så lærte jeg noget nyt ;-) Kan du anbefale nyere literatur så jeg kan blive upto date? Kendte heller ikke det danske navn for hueaben!


Uffe Gjøl Sørensen skriver lørdag 3. november 2007 kl. 12.51
Et godt bud er en bog af Vivek Menons, der bringer gode fotos af langt de fleste arter (2003. A Field guide to Indian Mammals. DK Delhi)


Paul Patrick Cullen skriver lørdag 3. november 2007 kl. 18.35

Min lile ven giver anledning til meget underholdning. Men nu er jeg lidt forvirret. Vivek Menons bog er ikke helt til at stole på.Bl.a fordi at ifølge ham findes f.palmarum ikke nordvest for Madhya Pradessh, men der er videnskabelige artikler på nettet der omhandler dem i nogen af de nordlige stater fx.Rajasthan og Gujarat.(http://www.cababstractsplus.org/google/abstract.asp?AcNo=20053119508.). Iøvrigt er der mangge (måske "lettere")artikler der omtaler f.palmarums tilstedeværelse andre steder i nord Indien. Der er mange billeder af begge arter på nettet og jeg er endnu ikke helt overbevist om min lille ven er den ene eller den anden! Det er ikke så nemt at se forskellen! mvh Paul
Ps.iøvrigt fandt jeg ud af at funambulus betyder "linedanser" på latin! meget passende!


Uffe Gjøl Sørensen skriver søndag 4. november 2007 kl. 20.20
Så bliver det alligevel til en lidt længere pattedyrs-diskussion på NetFugl. Det kan godt være, at det er svært at se forskel. Men billedet viser Nordindiens almindelige Five-striped Palm Squirrel. Alle arter af palmeegern har fire mørke striber på ryggen; så forskellen ligger i de lyse striber. Den stribe der ligger mellem den grålige bug og første mørke stribe er forståeligt ikke så nem at se, som de andre. Men den er der! Tak for henvisningen til artiklen om den hidtil ukendte forekomst af Tree-striped Palm Squirrel i den sydlige del af de nordindiske Aravallis-bjerge. Det var ny information for mig. Artiklen er fra 2005. Vivek Menons bog udkom to år tidligere, hvorfor det ikke kan overraske, at han ikke har oplysninger med. Men trods det at ny viden er dukket op, er der ingen grund til at prætendere, at der skulle være endnu større usikkerhed om arternes udbredelse i Indien. Det foregiver bemeldte artikel heller ikke. Aravallis-bjergene er eneste kendte forekomst i Nordindien. Det har den indiske pattedyrs ekspert Nameer Ommer netop har bekræftet på min direkte forespørgsel.

Indien mangler endnu den ultimative feltbog om pattedyr. Vivek Menon bog er indrømmet ikke den mest præcise kilde, men den er pt. den bedste bl.a. da den har - om end grove - udbredelseskort for mange arter. Men der er håb om bedre tider. Nameer skriver i øjeblikket på en ny guide til alle mindre pattedyr i Indien (minus flagermus). I den forbindelse efterlyses alle fund inkl. gode fotos, som rejsende i Indien måtte ligge inde med (og Nameer kan kontaktes på nameer.ommer@gmail.com).

For interesserede i Indiens pattedyr lad mig afslutningsvis reklamere for næste nummer af Naturen Verden. Her har Kaj Halberg og jeg en større artikel om primaterne i Indien og tilliggende lande. Ny viden indikerer, at f.eks. den grå langur måske skal opfattes som hele syv forskellige arter. Der er rigeligt at være opmærksom på for den der rejser til Indien for at opleve natur.


Paul Patrick Cullen skriver søndag 4. november 2007 kl. 21.19
Tak, der er meget interessant. Også spændende at høre om Nameer Ommers projekt,og ikke mindst om den grå langurs mulige opdeling i flere arter.



Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.



Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.



til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.044 sek.
til toppen