Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere her



Galleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Spurvehøg - (Accipiter nisus) - Eurasian Sparrowhawk
Fugleart (IOC): Spurvehøg (Accipiter nisus) Eurasian Sparrowhawk - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Korshage , Rørvig, Danmark
Dato: 30. marts 2008
Billede info: En af mange der tog turen over til Halsnæs.
Billede opsætning: Canon 40D + 500 mm + 1,4 ex.
Fotograf: Claus Halkjær, Danmark
Uploadet den: 30. marts 2008
Hits: Billedet har været vist 4038 gange.
DK List Ranking: Set af 1196 ud af totalt 1510 personer!



Kommentarer:

Lasse Braae skriver torsdag 4. september 2008 kl. 17.05
Hej

I lørdags blev der sat verdensrekord i Spurvehøge ved Stevns (hvor de så dobbelt så mange som ved F-bo!).

I de gode gamle dage – der for en gangs skyld ikke er så længe siden – ville man kunne læse om det her på sitet.

Nu henviser der til Berlingske Tidende i stedet – hvor der i parentes bemærket også er en masse andet læseværdigt stof.

Hermed en opfordring til kraftige overvejelser inden det bliver den endelige svanesang – den virker rimelig tæt på!

Mvh
Lasse


Morten Kofoed-Hansen skriver torsdag 4. september 2008 kl. 21.25
Nu kan man læse om det på DOFs hjemmeside.
mvh MKH


Helge Røjle Christensen skriver torsdag 4. september 2008 kl. 22.39
Hej Netfugl

Den fantastiske historie om spurvehøgenes verdensrekord blev lagt ud onsdag på DOFs hjemmeside.

Nyheden er efterfølgende (torsdag) viderebragt af Ritzaus Bureau og andre netmedier (hvor Lasse har læst den).

Den har - forståeligt - været med til at bringe opmærksomhed og fascination om vor kære fugle - og dermed forhåbentlig bidraget til øget forståelse for fuglebeskyttelse.

Men - og det er vigtigt - det er altså et direkte resultat at DOFs målrettede formidling af fuglenyheder. (det tillader jeg mig at fremhæve, da jeg intet har haft med det at gøre. Jan Skriver har lavet historien i samarbejde med Fuglenes Hus)

Det er derfor synd, hvis det skal kædes sammen med Netfugls øjeblikkelige tilstand - var det ikke for DOF nyhedsformidling - så var det her blevet en rent intern historie blandt de indviede.

bedste hilsner

Helge Røjle

(redaktør af Fugle og Natur)


Kurt Prentow skriver fredag 5. september 2008 kl. 08.20
Til Lasse og andre

Hvis man abonnerer på DOF's nyhedsbrev, får man nyhederne fra DOF lige så hurtigt som aviserne og nyhedsbureauerne - fx dén om Spurvehøge-rekorden og dén om ændringer i Nordsøens fauna, som er katastrofal for havfuglene, herunder vor Rider.

vh Kurt


Nis Lundmark Jensen skriver fredag 5. september 2008 kl. 08.27
Hej,

Ja, en fantastisk rekord af trækkende Spurvehøge i lørdags.

Der refereres til at tællingerne af de indtrækkende høge blev gjort over en 25 km. strækning. Så jeg formoder at der er tale om summerede tal fra Bøgeskov, Mandehoved og Højerup?

Jeg var selv ved Falsterbo noget af lørdagen. Og ja, spurvehøgene trak i sandhed i store mængder, og i stor højde! Det var en fantastisk oplevelse !

Vinden var svag, og trækket gik derfor også over en relativt bred front. De officielle tællinger for udtræk, talt fra Nabben, siger 2124 stk - altså knap halvt så mange som talt ved Stevns. Lasse, du bemærker i parantes, at der trak dobbelt så mange ud fra Falsterbo - hvorfra stammer dette? Ikke at jeg på nogen måde vil benægte, tværtigmod - men jeg kender bare ikke til nogle summerede tal og/eller tal fra andre Falsterbo lokaliteter end Nabben.

Og, da trækket denne dag gik meget meget højt ved Falsterbo, så vil jeg tro at observatørerne ved Nabben i bedste fald kun har kunnet dække en udtræksstrækning på max 4km (2 km til hver side af observatørerne ?), men at udtrækket reelt har bredt sig over en noget større strækning.

Måske har det også bare været selve højden på trækket - i kombination med en særdeles vanskeligt overskubar himmel, helt i blå, der har gjort at mange af Spurvehøgene er trukket igennem, uden et resulterende klik på de officielle observatørers tællere?

Bh
9s


Andreas Petersen skriver fredag 5. september 2008 kl. 08.38
Hej 9s

Hvis du rigtig læser hvad Lasse skriver, så skriver han at der sås dobbelt så mange ved Stevns.

Det "officielle" danske tal finder du i DOFBasen hvor det også er kommenteret hvordan tallet er fremkommet - ganske rigtig ved en sammenstilling af observationer gennem hele dagen fra forskellige poster.

Og det var sørme også en oplevelse at være tilstede på den danske side!

mvh
Andreas


Nis Lundmark Jensen skriver fredag 5. september 2008 kl. 08.40
Ups, ja, beklager Lasse...

Men, det kan jo ikke passe - de MÅ have trukket ud fra Falsterbo...

9s


Lasse Braae skriver fredag 5. september 2008 kl. 12.37
Hej 9s og alle andre kommentatorer

Ja dansk er sgu svært – både for den der læser – og skriver!

Men at tælle fugle er endnu sværere – de må jo ganske rigtigt komme et sted fra!

Om årsagen til forskellen på F-bo og Stevns kan kun gisnes, men generelt går trækket meget højere ved udtræks- end ved indtræksstedet.

Billedet illustrerer en typisk repræsentant for det lavtgående meget synlige (modvinds) træk. For nu at holde mig til noget jeg har forstand på, så ses der ved disse forhold betydelig flere fugle ved Korshage end ved Hundested – omvendt kan der under medvindsforhold med højt gående træk ofte læses i Hundested rapporten, hvad der burde have været set ved Rørvig.

Da Korshage og Hundested jo ligger betydelig tættere end F-bo og Stevns er forholdene her antagelig mere simple – og dog.

Ved at kikke på et landkort ses, at ledelinieforholdene ved F-bo nok er klasser bedre end ved Korshage – så med mindre der foreligger helt andre tal fra Ljungen, vil jeg nok satse en 10’er på højde teorien.

Intentionen med mit indlæg var på ingen måde at nedgøre DOF’s fortrinlige formidlingsarbejde – men at forsøge at puste lidt liv i en pt. lidt tam hjemmeside.

Jeg har taget konsekvensen af ”min udåd” og lagt en billet ind på nyhedsabonnent fra DOF – så må vi jo se, om det også er af interesse for en ornitolog.

Alt andet lige så vil jeg mene, at der i en sådan rekord er betydelig flere interessante aspekter end bare ”tallet” – forhold der får folk til at ”reflektere”. Dette kan betyde at nyheden bliver mere end blot et ”flash” i dagens malstrøm af informationer.

Livet er jo ikke et enten / eller, men et både / og!

Mvh
Lasse


Morten Bentzon Hansen skriver fredag 5. september 2008 kl. 16.58

Kære Lasse

Jeg har ledt i min Netfugl mailboks og kan desværre ikke finde din artikel om spurvehøgforekomsten. Artiklen må være taget af vores spamfilter.

Kan jeg få dig til at sende artiklen til Netfugl igen? Så vil den komme på hurtigst muligt.

Hvis du, naturligvis mod forventning, ikke har skrevet en artikel om forekomsten, så har du nok selv svaret på, hvorfor du ikke har kunnet læse nærmere herom på Netfugl.

Hvis du ikke har motivation eller tid til at lave den, så er det sikkert også tilfældet hos alle andre.

Mvh

Morten
Administrator



Lasse Braae skriver fredag 5. september 2008 kl. 17.19
Hej Morten

Kan du ikke skrive på normal dansk ,hvad du mener, for jeg forstår det ikke.

Jeg kan i ovenstående kun finde ordet "artikel" et sted - og det er i dit seneste indlæg.

Mvh
Lasse


Morten Kofoed-Hansen skriver fredag 5. september 2008 kl. 17.52
Hej.
Hvad der står er vist noget i retning af, at NFs administratorer ikke er forfattere, men til en hver tid meget gerne vil lægge bidrag fra brugerne ud under Nyheder.
Jeg havde personligt æren at sidde med høge-klikkeren da trækket var mest intenst omkring middag. Skopet var fastlåsti ca to en halv time, hvor spurvehøgene kunne klikkes, som de passere Falsterbo Rev fyr, lavt over vandet i en lind strøm. De kom som mursejlere på Gilbjerg hoved på en god dag...
Vi var netop rykket fra Mandehoved til Bøgeskov havn pga af tiltagende SØ vind. På det første kvarter (vist nok fra 11.45-12) kom tohundrede-nogen-og-fyrre, og den næste time 1013(!!!), ret konstant med omkring 250 pr 15 min. En del høge er nok røget over skopfeltet og en del så langt mod syd, at de ikke kunne ses fra Bøgeskov. De høge, der blev talt fra Mandehoved samtidigt er sløjfet til fordel for Bøgeskovtallet og derfor kan dagstotalen være betragteligt højere end det offentliggjorte tal.

En stor oplevelse, det var det.

mvh MKH


Morten Bentzon Hansen skriver fredag 5. september 2008 kl. 18.22
Kære Lasse.

Jeg prøver igen herunder. Skriv endeligt igen, hvis der er nogle ord du har problemer med at forstå.



Kære Lasse

Jeg har ledt i min Netfugl mailboks og kan desværre ikke finde dit læseværdige stof om spurvehøgforekomsten. E-mailen med dit læseværdige stof må være taget af vores spamfilter.

Kan jeg få dig til at sende dit læseværdige stof om spurvehøgforekomsten til Netfugl igen? Så vil det komme på hurtigst muligt.

Hvis du, naturligvis mod forventning, ikke har skrevet noget læseværdigt stof om forekomsten, så har du nok selv svaret på, hvorfor du ikke har kunnet læse nærmere herom på Netfugl.

Hvis du ikke har motivation eller tid til at lave noget læseværdigt stof, så er det sikkert også tilfældet hos alle andre.

Mvh

Morten
Administrator


Lars Paaby skriver fredag 5. september 2008 kl. 21.06
Uha, Morten! Nu stiller du for store krav til os brugere: at vi skal tænke selv og bidrage med noget fagligt relevant :-)
Men hvor blev alle høgene egentlig af? Dagen efter var de som opslugt af det danske landskab, hvor der kun forekom ret beskedne antal på de SØ-danske træklokaliteter som Stigsnæs, Gedser og Hyllekrog. Alex Bühring og jeg stod på sidstnævnte lokalitet og noterede beskedne 184 udtrækkende spurvehøge søndagen igennem.

Vh LPa


Lasse Braae skriver fredag 5. september 2008 kl. 21.21
Hej Morten

Med de holdninger du lægger for dagen - og den måde du kommunikerer på, så er jeg bange for, at det ikke er det store spam filter, men det lille, der her fjernet "min artikel" - idet du er den eneste, der har kendskab til denne! Dermed er denne "goddag mand ykseskaft" dialog slut fra min side - den er simpelhen under lavmålet.

Forsat held og lykke med at få fjernet de sidste glade brugere fra sitet.

Mvh
Lasse



Lars Paaby skriver fredag 5. september 2008 kl. 23.52
Arrh, Lasse - hvor er nu din humoristiske sans bleven af? Nappet af en høg?
Er ganske enig med Morten: bidrag med noget fagligt spændende fra felten istedet for alle de negative vibrationer (til ihvertfald min store irritation!). Det ER jo da os brugere der skal levere stoffet.
Måske vil du ikke, men jeg vil ihvertfald fortsat være storforbruger af af dette efter min mening fremragende site - jeg har faktisk svært ved at finde tilfredsstillende alternativer, der kan måle sig med Netfugl.


Martin Jessen skriver lørdag 6. september 2008 kl. 11.27
Mojn!

Der bliver spurgt om hvor alle de Spurvehøge blev af, idet de ikke blev set trække ud nogen steder om søndagen.
Tyskerne melder om 2325 indtrækkende Spurvehøge på Fehmarn allerede om lørdagen (d. 30/8), så størsteparten er nok trukket igennem landet allerede lørdag!

Mvh
Martin


Lars Paaby skriver lørdag 6. september 2008 kl. 23.24
2325 indtrækkende høge på Fehmarn lørdag lyder næsten utroligt sammenlignet med de temmeligt beskedne cifre (161 udtrk.), vi registrerede ved Hyllekrog samme dag. I luftlinie er der ca.20 km.fra Hyllekrog til Fehmarn. Vi obsede intensivt i ca. 12 timer dagen igennem, og Spurvehøgetrækket forekom magert og spredt over en bred front, men mange trak på stor højde, ligesom ved Falsterbo. Forklaringen på den store forskel må nok være, at høgene har forladt Lolland og Falster over en bred front og mange på stor højde (ude af syne i det stille klare skyfrie vejr)for herefter at styre mod den forholdsvist bitte ø Fehmarn, hvor høgene så er trukket stærkt opkoncentreret ind og i lavere højde, ganske som på Stevns.


Rene Christensen skriver søndag 7. september 2008 kl. 12.14
Må som Lars konstatere at trækket de 30. gik både højt og spredt og formodentligt også over en bred front. Selv stod jeg ved hyllekrog diget og her sås de til alle sider og højder, det samme må være tilfældet for dem der stod ved Brundragene.
Hvor har du fundet tallene fra Fehmern, Martin

Rene


Martin Jessen skriver søndag 7. september 2008 kl. 21.15
Tallene har jeg fået via OAG's (Ornitologisk forening i Slesvig Holsten) mailgruppe.

Desværre har de jo ingen hjemmeside med obs :-(

Mvh
Martin



Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.



Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.



til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.042 sek.
til toppen