Én af mange Hvidbrynede løvsangere fra årets felttræf. Denne fugl er i den mere gråtonede kategori, der typisk dukker op ret sent på året. Sådanne kan forveksles med Humes Sanger, men har mørkere tøjlestribe, tydelige mørke pletter på kinden, bredere forreste vingebånd og normalt bredere gul næbrod. Stemmen er dog vigtig, og var hos denne fugl lidt forvirrende.
Efter at have forholdt sig tavs i lang tid udstødte fuglen er lidt nedadgåande "tjer-lee", der lignede Humes Sangers mistænkeligt. Efter en lang tavs periode kom fuglen i "slagsmål2 med en fugl af samme størrelse - det viste sig senere at være endnu en Hvidbrynet, og nu hævede den med et vredt entonet kald, førend den gennem flere minutter overgik til en helt typisk kaldserie fra Hvidbrynet Løvsanger. skærende, sortmejseagtig og tydeligt opadgående.
Tommy Jensen skriver lørdag 18. oktober 2008 kl. 20.10
Spændende. Da der nu ikke er noget Netfugl, tillader jeg mig at berette om en hændelse som overgik mig idag på Gilbjergstien,halemejser,fuglekonger og en sanger som lignede en Gransanger, umiddelbart, den var svær at følge, men den havde relativt svagt øjenbrynsstribe, og virkede generelt bleg, med mørke ben. Men det var stemen som den ytrede som jeg undrede mig over. Nemlig et ret svagt spurveagtigt tjewee, totonet og dæmpet, altså ikke kyllingekaldet som hos tristis, jeg var ret forvirret over de forskellige indtryk jeg fik fra fuglen, så var den væk, og jeg hørte kun det dæmpede kald fra skrænten. Er der nogle bud?
vh Tommy
Lars Jensen skriver lørdag 18. oktober 2008 kl. 20.48
Da jeg var i Blåvand i uge 41 havde jeg en del gransangere med to-delt kald - ligesom svagt og afdæmpet fuglekongesanger eller Humes sanger.
Jeg fik taget billede af en af dem og den var varmt gul-grøn-brun med gule flanker og gul undergump og svag gul øjenbryn-stribe.
Men jeg studsede meget over lyden - jeg mindes ikke at have hørt den slags gransangere før.
Jeg havde selv sådan en oplevelse for et par uger siden og undersøgte sagen. Gransangere med det fuglekongesangeragtige kald er østlige abietinus'er, også kendt som eastern abietinus på cd'en Calls of Eastern Vagrants.
Jeg læste på Svalan at der tilsyneladense er influks af dem i år. Læs mere her http://www.artportalen.se/artportalen/gallery/Image.aspx?rappsyst=1&obsid=13361998&imageID=103054
Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.
Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.