Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart (IOC): Gulhovedet Kragedrossel (Picathartes gymnocephalus) White-necked Rockfowl - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Bonkro Village nær Edubease, Ghana
Dato: 12. februar 2010
Billede info: En lille koloni af Gulhovedet Kragedrossel kan ses i regnskoven en halv times vandring fra landsbyen Bonkro i det sydvestlige Ghana. De lokale viser den frem, og betalingen går via Ghana Wildlife Society til opbygning af landsbyens infrastruktur. Det er den eneste tilgængelige koloni i Ghana, og der alle fuglegrupper kommer. Fuglene bygger mudderreder i loftet på en stor, udhængende klippe. De yngler i regntiden i sommermånederne, men overnatter i rederne også udenfor yngletiden. Så man kommer sidst på eftermiddagen, sidder helt stille på klippen og venter, og så dukker kragedroslerne lydløst op og hopper rundt i skovbunden og vender blade, og flyver op mod rederne, og sidder på klipperne få meter fra en. De virker meget tilldsfulde og uanfægtede af ens tilstedeværelse. En stor oplevelse. Vi så 3-5 fugle, dog højst 3 på én gang, men de lokale siger at der er 8. Der foregår af og til illegal tømmerhugst i skoven med motorsav, og landsbybeboerne er meget vrede over det. De har dog svært ved at gribe ind.
Billede opsætning: Canon EOS 40D, 400 mm 5:6
Fotograf: Erling Krabbe, Danmark
Uploadet den: 22. februar 2010
Hits: Billedet har været vist 2577 gange.Kommentarer:

Henrik Böhmer skriver mandag 22. februar 2010 kl. 17.43
Flot billede af denne ret sjælnde endemiske regnskovsart. Der er imidlertid tre tilgængelige lokaliteter for arten i Ghana. Det ene er det sted, du omtaler og de to andre hemmeligholdes af Ghana Wildlife Society. GWS har gang i et projekt om arten, hvor de bl.a. har sat kameraer op ved et af redestederne.


Tau Rasmussen skriver mandag 22. februar 2010 kl. 21.21
Hej Henrik. Bare for at klargøre begreberne. Arten er ikke endemisk i den forstand at den kun findes i Ghana. Den er også udbredt i Guinea, Sierra Leone, Liberia og Elfenbenskysten. Men den kan betegnes som endemisk for vestafrikansk regnskov. Og tillykke til dig Erling. Ikke for at det har den store betydning, men jeg har i nogen tid været lidt nysgerrig på hvor mange forskellige arter du har oplevet på den forunderlige klode. Denne ejendommelighed opvejer under alle omstændigheder 100 kg little brown og green jobs. Mvh Tau.


Erling Krabbe skriver tirsdag 23. februar 2010 kl. 23.32
Hej Tau. Tak for det. Ja, det var en kanon oplevelse, den kan absolut anbefales. Og enig, Rockfowl gør det op for mange small, brown jobs. En drømmeart. Jeg må med skam melde at jeg endnu ikke har opgjort min life-list, jeg må se at få det gjort. Det er ikke fordi det er så vildt - jeg vil skyde på et sted mellem 4000 og 5000, så jeg kan slet ikke konkurrere med Mølgaard og kompagni. Har iøvrigt fundet ud af, at nu når man alligevel aldrig når at få set alle verdens fugle er det faktisk mere spændende at få set repræsentanter for alle verdens 228 fuglefamilier. Jeg har de 200, og satser nu på Kagu, Kiwier, Plains-wanderer, Hypocolius osv, osv. Men gode naturoplevelser er alligevel det der i sidste ende tæller mest, synes jeg. Der er meget at se frem til.
Hilsner ErlingNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.059 sek.
til toppen