Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Tigerfinke - (Amandava amandava) - Red Avadavat
Fugleart (IOC): Tigerfinke (Amandava amandava) Red Avadavat - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Massarosa, Italien
Dato: 18. oktober 2010
Billede opsætning: Nikon
Fotograf: Nicki Sørensen, Danmark
Uploadet den: 24. oktober 2010
Hits: Billedet har været vist 2745 gange.Kommentarer:

Morten Heegaard skriver søndag 24. oktober 2010 kl. 15.33
Jeg ved godt, at jeg har skrevet det før, men jeg bliver altså nødt til at spørge igen: Hvad i alverden får folk til at kalde en fugl, der ligner et jordbær, for tigerfinke? I mine øjne kaster det da en alvorlig skygge over seriøsiteten af navneudvalgets arbejde.

Kom igen

Feehaar


Palle Sørensen skriver søndag 24. oktober 2010 kl. 15.54
Jeg bestemte denne fugl for Nicki til at være jordbærfinke, han ( Amandava amandava ), altså samme latinnavn, efter "Fugle i felten" side 391. Mortens "opkastninger" over det danske navn, forstår jeg godt. Hvem kan se ligheden med en tiger?


Morten Bentzon Hansen skriver søndag 24. oktober 2010 kl. 16.40

I netop dette tilfælde tror jeg, at Navneudvalget har gjort det, som mange, efter min opfattelse, har efterspurgt. Netop ikke at ændre fuglenavne, som har været brugt og kendt i lang tid.

Navneudvalget består også af repræsentanter for burfuglefolket og der har Tigerfinken heddet Tigerfinke i lang tid. Jeg vil antage, at dette har været en tungtvejende grund til ikke at ændre navnet.

Om navnet er retvisende er så en anden sag, men at give navneudvalget skylden for denne er efter min overbevisning uberettiget.

mvh

Morten


Morten Heegaard skriver søndag 24. oktober 2010 kl. 22.10
Hej Morten,

Selv om det er burfuglefolkene der har brugt navnet før, så har hele navneudvalget vel godkendt det nu, og dermed er de i mine øjne medansvarlige.
Og det med at fastholde oprindelige navne har da ikke forhindret dem i at ændre Wilsons Svømmesneppe til Amerikansk Svømmesneppe og Stor & Lille Regnspove til henholdsvis Storspove og Småspove.

God obs far FeehaarNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.032 sek.
til toppen