Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Steppeørn - (Aquila nipalensis) - Steppe Eagle
Fugleart (IOC): Steppeørn (Aquila nipalensis) Steppe Eagle - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Også en Steppeørn i Fyledalen idag
Lokalitet: Fyledalen, Skåne, Sverige
Dato: 6. februar 2011
Fotograf: Eigil Ødegaard, Danmark
http://www.pbase.com/oedegaard/nordic_birds
Uploadet den: 6. februar 2011
Hits: Billedet har været vist 4328 gange.
DK List Ranking: Set af 272 ud af totalt 1510 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Carsten Siems skriver mandag 7. februar 2011 kl. 00.41
Flot!
Det var da imponerende - og så helt tæt på.
I sidste uge var der nærmest ikke en fugl......


Jan Hjort Christensen skriver mandag 7. februar 2011 kl. 13.18
Jeg vil så ikke undlade at anbefale Scanbird.Com kurser og turer for bl.a Poltikken plus vi har øjnene med os ;-) ikke altid fotogrej af Eigils kaliber


Svend Nørgaard skriver mandag 7. februar 2011 kl. 17.22
Rigtig flot, fik den selv flyvende på laaaaang afstand om eftermiddagen i dårligt lys


anders fischer skriver mandag 7. februar 2011 kl. 18.17
Rigtig flot foto

I hvilken del af fyledalen er billedet taget fra?

Mvh Anders


Hans Staunstrup skriver mandag 7. februar 2011 kl. 18.33
Er imponeret!


Michael Westerbjerg Andersen skriver mandag 7. februar 2011 kl. 19.04
Hvad er scanbird? Er det en ørne-tur reklame for DOF travels lillesøter eller blot en reklame for DOFs tidligere Sort Sol ture for Politiken?


Eigil Ødegaard skriver mandag 7. februar 2011 kl. 21.48
Tak til Carsten, Svend, Anders og Hans for venlig opmærksomhed, fuglen er foreviget om eftermiddagen på en grå og diset dag i et markskel nord for Fyledalen efter opfølgning af Alex, Lars , Steen m.fl. der nåede at se krabaten mobbe sig til en mus fra den lokale gårdkat (frit refereret)


Jan Hjort Christensen skriver tirsdag 8. februar 2011 kl. 12.02
Hej Michael og andre.

Nu var det mest ment som en lille joke, da Scanbirds Guider to dage i træk opdagede steppeørnen i fyledalen ;-) og Carsten øjensynligt ikke havde set noget weekenden før, så lå den lige til og ja vi skal da reklamere lidt for os selv ;-).Vedr. DOF-travel/DOF arrangere vi ture for DOFs medlemmer. Scanbird kan arrangere turer og kurser for alle bl.a Poltikken plus og er tit mere brede naturture men ogå rigtige gode fugleture. Grunden til det er lagt over i et firma er de ret komplicerede moms og skatteregler der gælder når man samarbejder med Private viksomheder som f.eks politikken plus, om bl.a. ture/pakkerejser m.m. Turene kan så forhåbentlig være med til at skaffe nye medlemmer til DOF fra bl.a. Poltikken plus kunderne. De fleste af "Scandbirds" guider arbejde forøvrigt stadig frivilligt som guider/turledere og meget andet for DOF. Så vist Strødam den 20. marts frister er der tilmelding hos mig på 30580735 max. 30 deltagere, jeg lover nu ikke Steppeørn ;-)


Michael Westerbjerg Andersen skriver tirsdag 8. februar 2011 kl. 15.57
Hej Jan

Fint nok - men jeg forstår ærlig talt ikke konstruktionen, og om hvorvidt der er tale om et slags søsterselskab til DOF Travel eller ej. Der er så "venlige" at lave forretning for DOF pga indviklede skatte og momsregler...

Jeg forstår det anderledes når jeg læser Scanbirds hjemmeside.

Om det er i DOF regi eller egentlig bare et privat rejsebureau der lever fedt og godt af nærkontakten til DOF og DOF Travels kunder er uklart.

For mig ser det blot ud som om, det i realiteten er et privat rejsebureau.

Hvis det er sidstnævnte - så fint nok. Det rager ikke mig.

Man bør blot skille snot & skæg (det gjorde jeg selv i DOF Travel)og som jeg betragter det, flyder Snot og skæg sammen... Og det er kritisabelt!

Tak for forklaringen og held & lykke!

VH/Michael


Stefan Stürup skriver tirsdag 8. februar 2011 kl. 17.13
Hej Michael,

Historien bag Scanbirds er lidt mere kompliceret end Jan ellers korrekt skitserer det. Scanbirds er ikke et søsterselskab til DOF, men et privat fuglerejsebureau.

Hovedsagen er, at Scanbirds i DK og Sverige laver ture der er rettet mod ikke DOF-medlemmer som f.eks. ørneturene der arangeres sammen med Politiken (hvor de altså var heldige af se Steppeørn). Disse ture afholdes ikke i DOF regi. Men håbet er da, som Jan skriver, at deltagerne på turene bliver interesserede i fugle og DOF, måske melder sig ind og derved støtter vores forening. Personligt tror jeg, at DOF medlemmer fortrækker en DOF Travel ørnetur til Sverige og ikke f.eks. Politikens, da DOF Travels ture indholder mere fugl og desuden er billigere, så jeg ser ingen direkte konkurrence der.

Aftalen mellem DOF København og Scanbirds er, at Scanbirds ikke laver ture/arrangementer, der er i direkte konkurrence til DOF eller henvender sig til DOF medlemmer. Så de netop ikke kan leve fedt af et tæt forhold til DOF København.

Da der er personsammenfald mellem Scanbirds og DOF Travel (der hører under DOF København) er vi i DOF Københavns bestyrelse selvfølgelig meget opmærksomme på at snot og skæg skilles ad, som du skriver. Det er en løbende process, og vi diskuterer det jævnligt i bestyrelsen, ligesom vi har en løbende dialog med folkene bag Scanbirds. Dette sker for netop at undgå de problemer, du mener at se.

Hvis du vil vide mere om hvordan vi i DOF København håndterer Scanbirds er du velkommen til at ringe (30828192).

Stefan Stürup (formand for DOF København)Michael Westerbjerg Andersen skriver tirsdag 8. februar 2011 kl. 18.22
Ok og tak for forklaringen Stefan. Det er helt ok og hvis alle parter er glade, så er det som det skal være.

Personligt mener jeg bare at DOF havde fået mere ud af at beholde Politiken turene i eget regi samt udviklet øvrige nordiske destinationer i DOF Travel regi. Det havde været nærliggende - men også meget tidskrævende; og det kan man selvfølgelig ikke forlange af frivilliges indsats.

Punktum fra mig!

VH/MichaelNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.025 sek.
til toppen